| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
UPORABA SPLETNIH STORITEV NA MOBILNIH NAPRAVAH SYMBIAN IN J2ME
Almir Mahmutović, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja opis možnosti uporabe in razvoja spletnih storitev na mobilnih naprav z operacijskim sistemom Symbian in platformo Java 2 Micro Edition. V teoretičnem delu so opisane tehnologije, programski vmesniki in paketi knjižnic, ki so potrebni pri razvoju ali uporabi spletnih storitev na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Symbian in platformo J2ME. Opravljena je analiza slovenskega tržišča mobilnih naprav, kjer je raziskano, katere naprave imajo trenutno vgrajeno podporo za uporabo spletnih storitev. Diplomsko delo se zaključi z opisom izdelave praktičnega dela diplomske naloge, ki prikazuje posamezne korake razvoja testne aplikacije odjemalca spletne storitve in njenega ponudnika s konkurenčnimi orodji.
Keywords: spletne storitve, Symbian, J2ME
Published: 24.04.2009; Views: 1974; Downloads: 147
.pdf Full text (4,44 MB)

2.
RAZVOJ PRENOSLJIVIH APLIKACIJ ZA MOBILNE NAPRAVE V OKOLJU Qt
Miha Lesjak, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavi okolje za razvoj prenosljivih aplikacij Qt. Nalogo pričnemo s predstavitvijo okolja, njegove arhitekture, priloženih orodij ter s preučitvijo posebnosti, ki jih uvaja. Nadalje naloga razišče procese, potrebne za načrtovanje mobilnih aplikacij ter analizira principe modernih uporabniških vmesnikov za le — te. V zadnjem delu naloge povežemo obe tematiki ter razvijemo aplikacijo »bralnik novic«, ki združuje bogato grafiko, animacije ter upravljanje preko kretenj.
Keywords: okolje Qt, Qt Creator, Qt Graphics View, razvoj mobilnih aplikacij, razvoj prenosljivih aplikacij, mobilni uporabniški vmesniki, Symbian, mobilne naprave, mobilni telefoni, kretnje
Published: 26.07.2010; Views: 2083; Downloads: 167
.pdf Full text (3,56 MB)

3.
ANALIZA UPORABNIŠKIH VMESNIKOV NA MOBILNIH NAPRAVAH
Gregor Bohak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pravila in smernice oblikovanja uporabniških vmesnikov na mobilnih napravah. Omejili smo se na platforme Google Android, Nokia Symbian, Nokia MeeGo, Apple iOS ter Microsoft Windows Phone 7. Za vsako izmed platform smo predstavili splošen model uporabniškega vmesnika, splošen model uporabniškega vmesnika aplikacije, navigacijske vzorce ter gradnike. Vse skupaj tudi smo obogatili z veliko grafičnega materiala. V drugem delu smo na podlagi pridobljenega znanja primerjali in analizirali obstoječe aplikacije za prenos in nakup aplikacij (trgovine) ter odjemalce za socialno omrežje Facebook. Obe skupini aplikacij smo analizirali na vseh opisanih platformah. Za vsako aplikacijo smo naredili tudi SWOT analizo.
Keywords: uporabniški vmesnik, mobilna naprava, pametni telefon, Android, Symbian, MeeGo, iOS, Windows Phone 7
Published: 30.03.2012; Views: 2231; Downloads: 245
.pdf Full text (6,54 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica