| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Programski paket za tehtanje surovin z uporabo tehnologije RFID
Rado Marin, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo razvili program, ki omogoča operaterju lažji nadzor in obdelavo tehtanja surovin v podjetju v krajšem času. Program omogoča prikaz identifikacijskih podatkov operaterja, razpoložljivih surovin, časa tehtanja, mase in posnetka nadzornih kamer. Podatke o operaterju pridobivamo z bralnikom RFID, podatke o razpoložljivih surovinah pa pridobimo iz podatkovne baze, kamor se tudi shranjujejo podatki posameznega tehtanja.
Keywords: kamionsko tehtanje, radiofrekvenčna identifikacija, surovina
Published: 07.11.2018; Views: 447; Downloads: 40
.pdf Full text (2,37 MB)

2.
ANALIZA NABAVNEGA PROCESA STRATEŠKE SUROVINE V PODJETJU SWATYCOMET D.O.O.
Denis Jager, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem projektu smo analizirali nabavni proces strateške surovine v podjetju Swatycomet d.o.o.. V prvem delu diplome so s pomočjo zbrane strokovne literature predstavljeni pojmi povezani z nabavni procesom in kasneje po kakšnem zaporedju si bi naj sledili procesi nabavne službe pri dobavi novih materialov. V diplomskem projektu se bolj podrobno dotaknemo tudi nekaterih ostalih aktivnosti nabavne službe in opredeljujemo njihov pomen za podjetje. V drugem delu projekta najdemo nekaj osnovnih informacij o izbranem podjetju in njihovem delovanju. V nadaljevanju, po predstavitvi podjetja in rovinga, najdemo analizo njihovega nabavnega procesa za strateško surovino – roving. Skozi predstavljeni proces nabavne strateške surovine v podjetju Swatycomet d.o.o. želimo dokazati, da ima podjetje primerno razpršenost dobaviteljev za izbrano strateško surovino; da redne zaloge rovinga zagotavljajo varno oskrbo podjetja za nemoteno delo proizvodnje, ter da ni razlik med teoretično predstavljenim delom nabavnega procesa in nabavnim procesom v analiziranem podjetju.
Keywords: nabava, nabavni proces, strateška surovina - roving, Swatycomet d.o.o.
Published: 23.03.2016; Views: 709; Downloads: 38
.pdf Full text (1,67 MB)

3.
METODE ZA VZPODBUJANJE USTVARJANJA IDEJ, INVENCIJ IN INOVACIJ V SUROVINI D.D.
Dejan Stupan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Globalna finančno gospodarska kriza je vplivala na vse sektorje gospodarstva v Sloveniji. Ob takšnih okoliščinah se je spremenilo lastništvo Surovine d.d., v podjetju je zavladalo vedno večje zavedanje, kako pomembna je inovativnost kot stalen proces in kot možnost doseganja konkurenčnosti na izbranem področju. Temu je sledila sprememba organizacijske kulture podjetja, ki teži k temu, da bi inoviranje postalo del vsakodnevnega poslovanja, kar pa ni lahka naloga. Skozi diplomsko delo smo opredelili idejo, ki jo potrebujemo za nastanek invencij, katere lahko s časom postanejo potencialne inovacije. Skozi komercializacijo potencialnih inovacij, preidejo v inovacije, katerih koristnost in uporabnost se pokaže v pozitivnem ali negativnem sprejetju odjemalcev. Ukvarjali smo se z vrstami in procesom ustvarjalnega mišljenja ter razvrstili in podrobno opisali metode in tehnike za ustvarjalno sodelovanje. Predstavili in opisali smo dejavnost podjetja Surovina d.d. v katerem smo izvedli anketno raziskavo o uporabi metod in tehnik za spodbujanje ustvarjalnega mišljenja. Anketni rezultati so pokazali, kakšna delovna klima prevlada v podjetju, kakšno delo zaposlenim ustreza ter kakšna stališča zavzemajo glede inoviranja. Ugotovili smo, da bi zaposleni sprejeli naš predlog prenovljenega procesa za ustvarjalno sodelovanje in delo. Podjetju smo tako predlagali in predstavili prenovljen proces ustvarjalnega sodelovanja in dela, katerega lahko vključijo v ustaljen način dela ter na vse organizacijske ravni.
Keywords: inoviranje, inovativnost, invencija, inovacija, ideja, ustvarjalnost, tehnike ustvarjalnega razmišljanja, viharjenje možganov, metoda USOMID, Šest klobukov razmišljanja, Surovina d.d., Gorenje Surovina d.o.o.
Published: 24.11.2010; Views: 3263; Downloads: 757
.pdf Full text (849,27 KB)

4.
MODEL VARČNE VOŽNJE ZA PODJETJE SUROVINA D.D. RADLJE OB DRAVI
Ciril Vilar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava uvedbo modela varčne vožnje v podjetju Surovina, d. d., Radlje ob Dravi. Predstavi vplivne dejavnike, ki neposredno vplivajo na porabo goriva, in ukrepe za obvladovanje le-teh. Rezultati uvedbe modela varčne vožnje so spodbudni, saj ugotavljamo, da je mogoče s šolanjem voznikov za varčno vožnjo, z doslednim spremljanjem porabe goriva in z ustreznim stimulacijskim sistemom za voznike trajno znižati porabo goriva.
Keywords: varčna vožnja, tovorna vozila, šolanje voznikov, zmanjšanje porabe goriva, emisije, model varčne vožnje, Surovina, d. d., Radlje ob Dravi.
Published: 14.01.2010; Views: 2815; Downloads: 301
.pdf Full text (1,07 MB)

5.
TEHNOLOŠKI PROCES IZDELAVE IZOLACIJSKIH PLOŠČ EPS
Milan Modic, 2009, undergraduate thesis

Abstract: EPS je ekspandirani polistiren, ki je komercialno bolj poznan pod imenom stiropor. Polistiren PS dobimo s polimerizacijo monostirena (derivat pri predelavi nafte) ob prisotnosti peroksidov kot katalizatorjev. Tako pridobljena osnovna surovina se pakira v kartonaste zabojnike in je pripravljena za nadaljnjo tehnološko predelavo na predekspanderju, blokformi in nazadnje še na razrezu, kjer dobimo končno obliko izdelka iz EPS-a. Za potrebe naloge se je izdelalo večje število poizkusnih blokov z različnimi nastavitvami časov in tlakov na novem predekspanderju in novi blokformi. Glavni namen naloge je izboljšati proizvodni proces izdelave EPS in z nabavo nove strojne opreme zmanjšati vpliv človeškega faktorja na kvaliteto izdelka in s tem poceniti izdelke. Glede na to, da so standardizirane samo mehanske in fizične lastnosti EPS-a, ne pa tudi njegova gostota, pomeni, da se lahko izdelajo lažji bloki iz EPS-a, zagotoviti pa moramo deklarirane lastnosti izdelkov, kar jih poceni, in to je bil cilj naše naloge. Ker v strukturi lastne cene izdelka predstavlja vhodna surovina cca 50 % , so taki prihranki na račun zniževanja gostote EPS-a veliki.
Keywords: EPS surovina (PS), predekspandiranje surovine EPS, končno sintranje blokov, staranje blokov, razrez in obdelava blokov.
Published: 03.12.2009; Views: 3145; Downloads: 388
.pdf Full text (2,89 MB)

6.
7.
Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica