| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj kadrov za uspešno in učinkovito delo v Splošni bolnišnici Jesenice
Mojca Rabič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge z naslovom Razvoj kadrov za uspešno in učinkovito delo v Splošni bolnišnici Jesenice je ugotoviti, kako zaposleni ocenjujejo svoje možnosti za dodatno izobraževanje. Z anketo smo želeli ugotoviti, ali so zaposleni zadostno motivirani za dodatna strokovna izobraževanja in kakšno je njihovo poznavanje sistema izobraževanja; kako izboljšati motivacijo in pokazati možnosti za razvoj kadrov, ki bi Splošni bolnišnici Jesenice pomagale povečati učinkovitost in uspešnost pri delu. Rezultati so pokazali, da polovica zaposlenih ne ve, kdo dodatna izobraževanja financira, za dodatna izobraževanja pa se odločajo predvsem zato, da bi izboljšali kakovost svojega dela. Zaposleni v treh četrtinah menijo, da jih nadrejeni dovolj motivirajo za dodatna izobraževanja, četrtina pa si še vedno želi izboljšanja motivacije. Zaposleni imajo še vedno najraje frontalno obliko izobraževanja in ne praktične, ki bi najbolj vplivala na njihovo delo, večina pa se ne udeležuje izobraževanj v tujini. Na podlagi strokovne literature smo odkrili nekatere možnosti za izboljšanje trenutnega sistema dodatnih strokovnih izobraževanj, precej pa bi k temu pripomogla tudi večja izmenjava strokovnih znanj s sodelavci iz tujine. Večina zaposlenih pa ima dovolj možnosti za uporabo pridobljenih znanj v praksi.
Keywords: zdravstvena nega, zdravstvo, Splošna bolnišnica Jesenice, strokovno izobraževanje, uspešnost in učinkovitost
Published: 30.08.2021; Views: 118; Downloads: 9
.pdf Full text (326,75 KB)

2.
Kompetence vodilnih kadrov v kritični infrastrukturi – primer Splošne bolnišnice jesenice
Marina Đorđeski, 2019, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo obravnavali kompetence vodilnih kadrov v kritični infrastrukturi. Glavni namen dela je bil izgradnja kompetenčnega modela za vodilne kadre v kritični infrastrukturi. Skušali smo ugotoviti, kakšne so dejanske in kakšne potrebne kompetence vodilnih kadrov. Zanimalo nas je, katere so prednosti kakovostno izdelanega kompetenčnega modela. Spraševali pa smo se tudi, katere kompetence potrebuje vodilni kader, da lahko obvladuje kritično infrastrukturo. Rezultati dela so odgovori na raziskovalna vprašanja. Samo vodje, ki imajo ustrezne kompetence, lahko posegajo po dobrih rezultatih in pripomorejo k uspešnosti podjetja. Vsi vodilni delavci morajo imeti neke splošne kompetence, kot so sposobnost vodenja, odločanja, organiziranja itd., poleg tega pa so za vsak vodilni položaj posebej pomembne specifične kompetence. Prav to trditev bomo skušali v magistrskem delu dokazati. Cilji magistrskega dela so podrobno spoznati pojem kritična infrastruktura in kompetenca ter pridobiti nova znanja o vodenju, managementu in organizaciji. Če to vse skupaj povežemo, je rezultat tega dobro zgrajen kompetenčni model. V teoriji smo preučili kritično infrastrukturo, management in teorije managementa, vodenje in teorije vodenja, kompetence in kompetenčni model ter organizacijo, organizacijske strukture, procese in kulturo.
Keywords: Kritična infrastruktura, vodenje in management, kompetenca, organizacija, Splošna bolnišnica Jesenice
Published: 15.10.2019; Views: 451; Downloads: 118
.pdf Full text (1,22 MB)

3.
PLANIRANJE IN IZBIRA KADROV V SPLOŠNI BOLNIŠNICI JESENICE
Damjana Šipec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Planiranje in izbira kadrov v Splošni bolnišnici Jesenice je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela. V teoretičnem delu smo se osredotočili na predstavitev planiranja kadrov in na kratko predstavili pojem in pomen planiranja kadrov, opisali pogoje, ki na planiranje kadrov vplivajo, preučili metode planiranja kadrov in nadaljevali z opisom procesa planiranja kadrov. V nadaljevanju smo posvetili pozornost pridobivanju kadrov, na koncu pa smo opisali tudi selekcijski postopek in predstavili metode izbiranja novih sodelavcev. V raziskovalnem delu smo najprej na kratko predstavili Splošno bolnišnico Jesenice, opisali dejavnost, vizijo in cilje podjetja. Analizirali smo strukturo zaposlenih in planiranje kadrov v Splošni bolnišnici Jesenice. V nadaljevanju smo se osredotočili le na enoto centralne administracije, ki je del skupnih služb Splošne bolnišnice Jesenice in analizirali strukturo zaposlenih v centralni administraciji, opisali planiranje in postopke pridobivanja ter metode izbiranja novih sodelavcev v tej enoti. Na koncu smo napisali ugotovitve in podali nekaj predlogov za izboljšanje stanja na področju kadrovske dejavnosti v Splošni bolnišnici Jesenice.
Keywords: Kadri Planiranje kadrov Pridobivanje kadrov Izbira kadrov Intervju Splošna bolnišnica Jesenice
Published: 13.09.2010; Views: 3578; Downloads: 273
.pdf Full text (686,67 KB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica