| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 46
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Analiza in primerjava tehnologij za razvoj spletnih aplikacij : diplomska naloga
Alios Paulin, 2008, undergraduate thesis

Keywords: internet, spletne tehnologije, informatika, RIA, Ajax, XML
Published: 05.11.2008; Views: 10979; Downloads: 302
.pdf Full text (8,94 MB)

7.
8.
IZGRADNJA DINAMIČNE SPLETNE STRANI ZA TRŽENJE NEPREMIČNINSKIH PRODUKTOV IN STORITEV
Mark Bertoncelj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja proces izdelave spletne strani za podjetje, ki se ukvarja z investicijami v nepremičnine. Spletna stran je bila primarno izdelana z namenom trženja produktov in storitev, poleg tega pa za predstavitev podjetja, povečanje ugleda ter prepoznavnosti. V uvodnem delu je podan problem ter okolje podjetja RP investicije d.o.o. Sledijo teoretične osnove z opisom interneta, svetovnega spleta, spletnih iskalnikov in optimizacije za iskalnike. Podrobno so opisane značilnosti in potrebe spletnega uporabnika. Predstavljene so tudi tehnologije, ki so bile uporabljene pri izdelavi spletne strani. V osrednjem so opisane faze, od načrtovanja in tehnične izvedbe do zaključnih korakov in trženja. Spletna stran deluje na osnovi skriptnega jezika PHP in podatkovne baze MySQL. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnosti nadaljnega razvoja spletne strani.
Keywords: elektronsko poslovanje, spletne strani, spletne tehnologije, internetni protokoli, trženje
Published: 26.10.2009; Views: 1675; Downloads: 162
.pdf Full text (841,61 KB)

9.
IZDELAVA PORTALA ZA SAMOSTOJNEGA PODJETNIKA
Boštjan Žagar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje proces izdelave dinamične spletne predstavitve za podjetje, ki se ukvarja z izdelavo pultov ter ostalih kuhinjskih, kopalniških in laboratorijskih elementov iz kompozitnega materiala. Spletna stran je bila izdelana z namenom predstavitve podjetja širši javnosti, povečanju ugleda ter prepoznavnosti. V uvodnem delu je opis poteka namestitve spletnega portala Joomla! in predstavitev posameznih orodij ter spletnih tehnologij, uporabljenih pri izdelavi spletne strani. V nadaljevanju naloge je prikazana sama izdelava spletne strani. Opisana je izdelava in namestitev predloge v sistem CMS, nameščanje posameznih modulov, komponent, vtičnikov ter sam vnos in objava vsebine portala. V zaključku naloge je opisana optimizacija spletnih strani (Search Engine Optimization - SEO), izbira primerne domene in postopek vpisa strani v spletne imenike in iskalnike. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnosti nadaljnjega razvoja spletne strani.
Keywords: - odprta koda - izgradnja spletnih strani - spletne tehnologije - optimizacija spletne strani - sistem za upravljanje z vsebinami (CMS)
Published: 10.01.2011; Views: 2082; Downloads: 162
.pdf Full text (3,44 MB)

10.
PORTAL ZA POGREBNO PODJETJE
Matej Meglič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje potek izdelave portala za podporo poslovanju pogrebnim storitvam za podjetje Bojan Mežnar, s.p., pogrebne storitve. Pred uvedbo portala je podjetje posedovalo preprosto spletno stran, svoje računovodske aktivnosti pa so zaposleni vršili preko programa Microsoft Excel. Portal je narejen v okolju za upravljanje z vsebinami, CMS Joomla!. V prvem delu je predstavljeno obravnavano podjetje ter obstoječa problematika. Največji problem predstavlja uporaba zastarele tehnologije in nenamenskih programov. Sledi kratka teoretična osnova okolja samega, ter uporabljenih programskih jezikov. Osrednji del opisuje potek izdelave spletne rešitve, ki omogoča enostaven nadzor nad vsebinami in vključuje različne zahtevane aplikacije, ki tečejo znotraj portala. V zaključku je podana ocena učinkov ter predlogi za nadaljnji razvoj rešitve.
Keywords: Spletne strani, Spletne tehnologije, Programski jeziki, Sistem za upravljanje z vsebinami, Internet
Published: 10.01.2011; Views: 1953; Downloads: 144
.pdf Full text (1,88 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica