| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Laboratorijski oblagalnik tablet
Matej Štrucl Rojko, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj naprave za oblaganje tablet. Posebnost te naprave je transparentno zunanje ohišje, ki omogoča spremljanje in nadzor procesov med postopkom oblaganja. V programskem okolju SOLIDWORKS je bil izdelan virtualni 3D model in tehnična dokumentacija. S pomočjo vtičnika Flow Simulation je bila narejena numerična simulacija za optimizacijo toka zraka skozi vhodni nastanek. Na podlagi načrtov je podjetje RAJH PLUS d.o.o. izdelalo delujoč prototip.
Keywords: laboratorijski oblagalnik tablet, konstruiranje, Solidworks Flow Simulation
Published: 24.09.2020; Views: 157; Downloads: 51
.pdf Full text (2,88 MB)

2.
Določitev tokovnih karakteristik ejektorja za medicinske namene s pomočjo numerične simulacije
Aleš Jakoša, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena uporaba programskega paketa Solidworks Flow Simulation pri analizi in določitvi tokovnih karakteristik ejektorja za medicinske namene, naprave, ki ustvari sesanje po Venturijevem principu, ter določitev vpliva gostote mreže na rezultate numerične simulacije. Na obravnavanem ejektorju so bile najprej narejene meritve pretoka in podtlaka, ki so služile primerjavi rezultatov z numerično simulacijo. Numerična simulacija je bila narejena za dva različna režima z drugačnim robnim pogojem, s prvim je bil izračunan pretok, z drugim pa podtlak. Za vsak režim so bile zmodelirane tri različno goste mreže. Z Richardsonovo ekstrapolacijo je bila izračunana numerična negotovost in s tem določen vpliv gostote mreže na rezultate simulacije. Uporabljeno računalniško orodje se je izkazalo za učinkovito pri reševanju inženirskih problemov s področja toka tekočin.
Keywords: ejektor, računalniška dinamika tekočin, konstruiranje, SolidWorks Flow Simulation, Richardsonova ekstrapolacija
Published: 13.09.2016; Views: 763; Downloads: 120
.pdf Full text (2,91 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica