| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Cad metode modeliranja za potrebe konstruiranja delov in sklopov v podjetju arcont d.d.
Luka Tinev, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V svojem diplomskem delu sem se posvetil analizi različnih metod modeliranja delov in sklopov v 3D CAD programu Solid Edge. Moj namen je bil poiskati skupek optimalnih metod za modeliranje. Vsaka metoda je opisana in praktično analizirana, izpostavljene so njihove prednosti in slabosti ter tudi uporabnost. Prišel sem do ugotovitve, da univerzalna optimalna metoda ne obstaja, ampak se navezuje na potrebe posameznega uporabnika.
Keywords: CAD, Metode modeliranja, Solid Edge
Published: 18.09.2020; Views: 217; Downloads: 55
.pdf Full text (4,24 MB)

2.
Preoblikovanje neustreznih formatov za tehnološko obdelavo
Marko Založnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes težko najdemo podjetje, ki se nebi posluževalo uporabe sodobne računalniške tehnologije CAD. Pomembno je vprašanje katera računalniška tehnologija je najprimernejša (tako z uporabnega kot s cenovnega vidika) za posamezno podjetje. Za podjetje Monter Dravograd d.o.o., smo izbrali dva programska paketa, SolidWorks in Solid Edge, ki se zdita najprimernejša za delo v tem podjetju. V prvem delu diplomske naloge smo opisali podjetje in logiko delovanja izbranih programskih paketov ter probleme z rešitvami, s katerimi se srečujejo tehnologi pri pripravi dela za proizvodnjo. V drugem delu naloge smo preverili stroške posameznega programskega paketa s funkcijami, ki jih v podjetju potrebujejo za hitrejše delo ter kakovostnejše produkte.
Keywords: CAD, SolidWorks, Solid Edge, programska oprema, 3D, sinhrona tehnologija
Published: 05.10.2017; Views: 515; Downloads: 76
.pdf Full text (4,20 MB)

3.
RAZVOJ VPENJALNE PRIPRAVE VARILNEGA ROBOTA
Gorazd Pravdič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena nova vpenjalna priprava varilnega robota. Diplomsko delo je praktičen projekt. Z izbrano temo želim rešiti problem vpenjanja pri varjenju stebrov v podjetju Arcont. V podjetju varijo še na stari vpenjalni pripravi, pri kateri prihaja do veliko težav. Težave so pri vpenjanju, praktičnosti, ergonomiji, predvsem pa pri doseganju toleranc. Problemi pri tolerancah nastajajo zaradi slabih toleranc polizdelkov. Bistvo diplomske naloge je izvedba takšne vpenjalne priprave, pri kateri se profili ne poravnavajo enostransko, ampak se centrirajo na sredini. Napake se porazdelijo na obe strani, zaradi tega končni izdelek ostane v mejah toleranc. Model vpenjalne priprave je razvit s pomočjo modelirnika Solid Edge V19. Narejena je celotna tehnična dokumentacija.
Keywords: varjenje, centriranje, vpenjalna priprava, varilni robot, vpenjalo, mehanizem, Solid Edge
Published: 03.04.2009; Views: 2994; Downloads: 486
.pdf Full text (11,33 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica