| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
IZBOLJŠANJE PROGRAMSKE KOMPONENTE ZA KLASIFIKACIJO ATRIBUTOV
Martin Potrč, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Pričujoča naloga predstavi pristop k rešitvi problema preoblikovanja stare funkcionalnosti komponente za klasifikacijo atributov v novo razširjeno funkcionalnost s povečanjem možnosti ponovne uporabe. Pristop temelji na uveljavljenih konceptih preoblikovanja. Preoblikovanje je eden od ključnih pristopov za izboljšanje obstoječe kode. Preoblikovanje je prikazano s pomočjo načrtovalnih vzorcev, uporabe principa ekstremnega programiranja (ang. Extreme Programming, XP) "najprej test", primeri pa v programskem jeziku Smalltalk. Preoblikovana komponenta je ovrednotena s pomočjo meritev časovne in prostorske zahtevnosti. Za doseganje dolgoročne pravilnosti in stabilnosti programske kode je avtomatsko testiranje ena najpomembnejših tehnik, pristop "najprej test" pa prisili razvijalca, da najprej razmisli o cilju ter se potem loti razvoja.
Keywords: preoblikovanje, objektna struktura, vzorci, Smalltalk, redka matrika, večdimenzionalni prostor, ekstremno programiranje
Published: 29.11.2012; Views: 883; Downloads: 52
.pdf Full text (1,25 MB)

3.
Primerjava spletnih ogrodij Seaside in Ruby on Rails
Boštjan Ritonja, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Izbira ustreznega spletnega ogrodja je pomemben korak pred pričetkom razvoja spletnih aplikacij. Pričujoča naloga podaja rezultate primerjave in vrednotenja spletnih ogrodij Seaside in Ruby on Rails. Podrobneje so prikazane karakteristike in klasifikacija spletnih ogrodij ter različni pristopi za primerjavo in izbiro spletnih ogrodij, ki jih uporabljajo razvijalci spletnih rešitev. V nadaljevanju se seznanimo z obema ogrodjema in predstavimo pristop, s pomočjo katerega smo vrednotili in ocenili ogrodji Seaside in Ruby on Rails. Praktični del diplomske naloge zajema izvedbo primerjalne metode in ocenitev izbranih programskih ogrodij.
Keywords: informacijski sistemi, spletne aplikacije, programska ogrodja, Ruby, Smalltalk
Published: 04.02.2016; Views: 832; Downloads: 110
.pdf Full text (3,17 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica