| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zagon avtomatiziranega skobeljnega stroja Ledinek Multiplan 4V
Klemen Anžel, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu, ki je nastalo v sodelovanju s podjetjem Ledinek Engineering d. o. o., bo predstavljen zagon skobeljnega stroja Ledinek Multiplan 4V. Poudarek bo predvsem na delu, ki se dejansko izvaja na samem stroju. Na začetku bo predstavljen pregled elektronike in nameščene strojne opreme ter predpripravljen programski del. V glavnem delu bodo opisani koraki za zagon stroja in delo na stroju. Pri izdelavi diplomskega dela bosta v veliko pomoč programska paketa TIA Portal in Lenze Easy starter. Po opravljenem postopku mora biti stroj popolnoma funkcionalen, hkrati pa mora zagotavljati kakovostno obdelavo lesnih surovcev.
Keywords: Skobeljni stroj, zagon stroja, Tia Portal, Lenze Easy starter
Published: 06.02.2020; Views: 1021; Downloads: 164
.pdf Full text (1,95 MB)

2.
SISTEM AKTIVNEGA SLEDENJA VERTIKALNIH OBDELOVALNIH VRETEN SKOBELJNEGA STROJA
Stanislav Vidovič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Namen naloge je predstaviti razvoj aktivnega sledenja vertikalnih vreten pri skobeljnem stroju pri hitrosti skobljanja do 300 m/min. Cilj je izbrati pravilno strojno opremo za premikanje 800 kg težke enote vertikalnih vreten in merjenje oz. detekcijo lege lesa med gibanjem skozi stroj. Zaradi zahtevanih zelo kratkih odzivnih časov je potrebno skrbno izbrati vse komponente sistema in jih povezati z Lenze servo pretvornikom serije 9400 in izdelati ustrezen program znotraj servo pretvornika.
Keywords: skobeljni stroj, vertikalna vretena, sledenje vertikalnih vreten, servo pretvornik, servo motor, avtomatizacija, regulacija
Published: 06.09.2016; Views: 890; Downloads: 68
.pdf Full text (7,13 MB)

3.
Posodobitev krmilja na lesnem skobeljnem stroju
Davorin Frim, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je obravnavana posodobitev krmilja na lesnem skobeljnem stroju, pri čemer je bil glavni cilj olajšati delo na stroju. V ta namen je bilo potrebno na stroj dograditi ustrezne senzorje, ki bodo omogočali avtomatsko uravnavanje delovne mize. Hidravlični cilindri so na stroju že bili nameščeni, vendar niso bili v uporabi. Dodatno k temu so dograjeni tudi varnostni elementi, ki bodo zagotavljali varno delo navkljub težkim obratovalnim razmeram, kontrolni panel pa bo uporabniku nudil vpogled v vse potrebne informacije in ustrezno signalizacijo. Celoten sistem je voden preko programirljivega krmilnika Arduino.
Keywords: skobeljni stroj, hidravlika, programirljiv logični krmilnik, arduino
Published: 14.04.2015; Views: 1149; Downloads: 225
.pdf Full text (3,11 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica