| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
AVTOMATIZACIJA STROJA ZA REZANJE NAVOJEV
Matej Krajnčič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bo prikazana in opisana izdelava popolne avtomatizacije stroja za rezanje navojev na obstoječem stroju starejše strojne izvedbe. Stroj se nahaja v domači delavnici in je sestavljen iz izmeničnega trifaznega elektromotorja (1,5 kW), zobniškega prenosa in ohišja. Namenjen je za rezanje navojev od M5 do M22. Na stroju je pritrjeno orodje za vpenjanje kosov na principu hidravličnega prijema. Stroj je bil v celoti izdelan v relejni tehniki. Zaradi povečanega obsega del in pogostih okvar relejev mi je postal izziv izdelati avtomatizacijo. Avtomatizacija temelji na krmilniku Siemens LOGO!, ki je bil izbran glede na zahteve projekta. Doseči sem hotel minimalne stroške izdelave ter največjo učinkovitost sistema.
Keywords: avtomatizacija, rele, krmilnik Siemens LOGO!, elektromotor, stroj
Published: 14.12.2010; Views: 2638; Downloads: 342
.pdf Full text (13,32 MB)

3.
AVTOMATIZACIJA UPORABE DEŽEVNICE KOT SANITARNO VODO
Tadej Marčič, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo opisuje avtomatizacijo uporabe deževnice v sanitarne namene, za zalivanje, pranje avtomobilov ipd. Za krmilje sistema smo uporabili krmilnik Siemens LOGO!, ki je bil izbran glede na zahteve projekta, dve črpalki ter mešalni ventil. Vodo, ki priteče iz strehe, hranimo zunaj v vodnjaku, nato pa jo črpamo v hišno napeljavo. V primeru, da se vodnjak izprazni, sistem preklopi na vodo iz lokalnega vodovoda, dokler se vodnjak ne napolni do nekega nivoja. Izračunali smo prihranek vode ter dejansko ekonomično učinkovitost sistema.
Keywords: varčevanje s pitno vodo, meritev nivoja, Siemens LOGO!, mešalni ventil, deževnica, avtomatizacija uporabe vode
Published: 13.09.2011; Views: 1939; Downloads: 398
.pdf Full text (2,82 MB)

4.
Avtomatizacija razsvetljave
Boštjan Vogrinc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali in prikazali avtomatizacijo razsvetljave manjše delavnice, kjer smo klasično električno instalacijo zamenjali z avtomatiziranim sistemom. Uporabili smo programabilni logični krmilnik Siemens LOGO! 230 RCE ter senzorja gibanja in svetlobe. Za namen avtomatizacije smo izdelali krmilni program. Le tega smo sintetizirali s pomočjo matematičnih pravil Boolove algebre, in ga kasneje vnesli v krmilnik z programsko opremo LOGO!Soft Comfort V8.0, s katero smo delovanje avtomatiziranega sistema tudi simulirali.
Keywords: avtomatizacija, razsvetljava, krmilnik, Siemens LOGO! 230 RC
Published: 26.09.2016; Views: 622; Downloads: 77
.pdf Full text (1,46 MB)

5.
KRMILJENJE STROJA ZA NAVIJANJE PROFILNEGA TOPLOTNEGA MENJALNIKA
Darko Grivec, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je opisana izvedba krmiljenja stroja za navijanje profilnega toplotnega menjalnika okoli akumulacijskega hranilnika vode. Zaradi potrebe po hitrejšem delovnem procesu je bil stroj nadgrajen s krmiljem proizvajalca Siemens, model LOGO! 8, ki krmili frekvenčna pretvornika. Dodatno so bile nameščene komponente: prikazovalnik sporočil z upravljanjem, stikala za upravljanje, inkrementalna dajalnika, induktivno tipalo in fotoelektrični senzor. Napisan je bil algoritem za hrambo različnih modelov, opravljena so bila testiranja in meritve nameščenih komponent. Rezultat nadgradnje je: natančnejši in hitrejši proces ovijanja z zanemarljivim pogreškom, cenovna ugodnost, ustvarjeni temelj za prihodnje nadgradnje transportnega sistema na stroj.
Keywords: navijanje toplotnega menjalnika, model Siemens LOGO!, nadgradnja stroja, frekvenčni pretvornik
Published: 28.09.2016; Views: 589; Downloads: 40
.pdf Full text (3,42 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica