| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
TEMPERATURNI NADZOR IN PRIPRAVA HLADILNE VODE GENERATORJA - HE FORMIN
Jure Grebenc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje krmiljenje in regulacijo sistema temperaturnega nadzora ter predstavlja tehnologijo priprave hladilne vode generatorja hidroelektrarne Formin. Predstavljena je vsa uporabljena strojna in programska oprema. Diploma vsebuje tudi opis krmilnega programa ter natančen princip delovanja tristopenjskega PI-regulatorja, ki preko mešalnega ventila zagotavlja želeno temperaturo statorskemu navitju.
Keywords: krmiljenje in regulacija, temperaturni nadzor, STEP7, PLC, PI-regulator
Published: 07.07.2010; Views: 1806; Downloads: 243
.pdf Full text (8,18 MB)

6.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA MIKROKRMILNIŠKO VODENEGA PRALNEGA STROJA
Simon Pogorevc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena avtomatizacija pralnega stroja CLK-200. Pri realizaciji pralnega stroja je uporabljen krmilni sistem SIEMENS S7-200. Podrobno je opisan krmilni sistem, sestavni moduli in programski opremi STEP7 MicroWIN in SEE Electrical V5, s katerima je bilo izvedeno programiranje in načrtovanje krmilnega sistema. V zaključku je povzeto opravljeno delo in obrazloženi rezultati opravljenih testiranj.
Keywords: Ključne besede: mikrokrmilnik, avtomatizacija, STEP7 MicroWIN, SEE Electrical, pralni stroj, CLK-200
Published: 16.09.2010; Views: 1510; Downloads: 266
.pdf Full text (3,27 MB)

7.
AVTOMATIZACIJA KONTI VLIVANJA V PE METALURGIJA
Toni Golhleb, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema opis linije v podjetju Cinkarna Celje, PE metalurgija, kjer se izvaja postopek ulivanja cinkovih blokov. Podrobneje je opisana in predstavljena avtomatizacija naprave, kakor tudi njen tehnološki nadzor na lokalnem računalniku. Delno je opisano upravljanje naprave pred modernizacijo, v nadaljevanju pa način avtomatizacije z naprednejšimi orodji, ki omogočajo lažje in varnejše delo z napravo ter lažje zajemanje in obdelavo podatkov. Pri tem je uporabljeno programsko orodje Siemens STEP7 za izdelavo programa ter programski paket Siemens WinCC, s katerim smo naredili nadzorni sistem, s katerim lahko operater spremlja dejansko stanje naprave. V nalogi je pojasnjen namen in končni cilj avtomatizacije ter ugotovitve pri zagonu.
Keywords: avtomatizacija, nadzor, Step7, WinCC
Published: 05.07.2011; Views: 1412; Downloads: 110
.pdf Full text (3,82 MB)

8.
Načrtovanje lesno obdelovalnega stroja
Robert Dvoršič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Zaradi povečevanja cen Vipinih PLC-jev smo se odločili narediti poizkus, kako bi bilo, če bi zamenjali obstoječi sistem s sistemom Beckoff, ki je cenejši in obenem tudi hitrejši. Napisali smo program, ki je podoben programu napisanem v Step7. Rezultati so pokazali, da je Beckoffov sistem boljši od Vipinega in se ga zaradi tega splača vgraditi v vse stroje podjetja Ledinek, saj je cenejši, lažji za programiranje, vgradnjo in vzdrževanje.
Keywords: Beckoff, Twincat, Vipa, Step7, lesnoobdelovalni stroj
Published: 23.05.2012; Views: 1052; Downloads: 175
.pdf Full text (3,16 MB)

9.
POSODOBITEV KRMILJA PALETIRNEGA STROJA PAKETOV NA PROIZVODNI LINIJI SIDEL-2 V RADENSKI D.D.
Matej Trstenjak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo posodobitev paletirnega stroja avtomatizirane proizvodne linije Sidel-2, ki zlaga pakete plastenk in jih nalaga na paleto. Najprej smo opisali stroj in prikazali njegov proces delovanja, nato pa se posvetili zamenjavi krmilnika, komandnega pulta, posodobitvi programskega dela in izboljšanju zlaganja paketov. Dodali smo krmilnik družine Simatic S7-300, komandni pult pa Siemens OP177B z zaslonom na dotik. Programiranje je izvedeno s programskima orodjema Simatic Step7 in Simatic WinnCC. Način zlaganja paketov smo spremenili na dajalnik impulzov. Posodobljen stroj smo testirali in zapisali rezultate delovanja.
Keywords: proizvodna linija, paletirni stroj, Siemens krmilnik, Simatic Step7, avtomatizacija
Published: 08.10.2013; Views: 956; Downloads: 140
.pdf Full text (5,24 MB)

10.
POSODOBITEV KRMILJENJA IN DALJINSKI NADZOR ČRPALIŠČA ZA HIDROELEKTRARNO DRAVOGRAD
Jure Grebenc, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi je zajeta in opisana prenova sklopa krmiljenja črpališča Črneče Hidroelektrarne Dravograd. Sklop krmiljenja črpališča Črneče je v obratovanju že 20 let in je bil izveden z relejsko logiko brez prikazovalnika povratne informacije o stanju črpalk, stanju bazena in prikazov alarmov. Zaradi iztrošenosti ter težav pri prenosu signalov (fizično prekinjene žile kablov zaradi lezenja terena med bazenom Dobrova in črpališčem Črneče) smo se odločili zamenjati krmiljenje in avtomatizirati sistem na višji nivo (funkcionalnost sistema je ostala nespremenjena). Komunikacijsko težavo smo odpravili z vpeljavo usmerjene telemetrične zveze prek radijskih postaj Motorola DM-3400. Krmiljenje pa je izvedeno s Siemens SIMATIC opremo.
Keywords: daljinski nadzor, brezžična komunikacija, krmiljenje nivoja črpališča, PLK, STEP7
Published: 27.02.2014; Views: 1017; Downloads: 114
.pdf Full text (31,59 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica