| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
AVTOMATIZIRANA LINIJA ZA TOPLOTNO OBDELAVO Al ODLITKOV
Peter Vodušek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena avtomatizacija linije za toplotno obdelavo Al odlitkov. V nalogi je opisana strojna in programska oprema, ki je bila uporabljena pri realizaciji linije. Podrobno je predstavljen krmilni sistem SIMATIC S7-200, sestavni moduli, programska oprema STEP 7 Micro/WIN, s katero je bilo izvedeno programiranje krmilnika in programska oprema WSCAD, ki smo jo uporabili za načrtovanje krmilnega sistema. V nalogi je še predstavljen načrt za nadgradnjo linije v primeru povečanja obsega proizvodnje Al odlitkov, kjer so podrobneje predstavljene posamezne komunikacijske strukture avtomatiziranih procesov.
Keywords: transportna naprava, žarilna peč, avtomatizacija, programljivi krmilnik, industrijska omrežja, SIMATIC S7-200, STEP 7 Micro/WIN, WSCAD
Published: 17.03.2011; Views: 1922; Downloads: 245
.pdf Full text (4,03 MB)

2.
Vključitev tekstovnega prikazovalnika v sistem vodenja manipulatorja
Sebastjan Ribič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Na pnevmatski manipulator smo priključili dvovrstični prikazovalnik za upravljanje. Prikazovalnik TD-200 smo priključili na krmilnik SIEMENS S7-200, ki je upravljal z manipulatorjem. S pomočjo krmilne verige, diagrama stanj, pnevmatske sheme in z uporabo programa STEP 7-Micro/WIN smo spisali program in sporočila za izpisovanje dogodkov v sistemu manipulatorja. Komunikacija med krmilnikom in prikazovalnikom je delovala brez težav in testiranje na simulacijski plošči je pokazalo odlične rezultate.
Keywords: pnevmatski manipulator, dvovrstični prikazovalnik, TD 200, krmilnik S7-200, STEP 7-Micro/WIN
Published: 11.04.2016; Views: 463; Downloads: 49
.pdf Full text (4,00 MB)

3.
Vizualizacija procesa preoblikovanja s krmilnikom in mikro zaslonom
Bojan Vidovič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje avtomatizacijo in vizualizacijo elektropnevmatskega sistema z mikro krmilnikom ter mikro zaslonom na dotik. Predstavljeni so tako postopki programiranja in vizualizacije procesa kakor tudi uporabljena strojna oprema Siemens S7-200 ter Micro Panel – SIMATIC TP 177micro. Pričujoče delo opisuje tudi povezave z resničnim sistemom, različne možnosti uporabe programske opreme SIMATIC WinCC Flexible Advanced in težave, s katerimi se lahko pri uporabi srečujemo, poleg tega pa še programski paket STEP 7-Micro/WIN, uporabljen za programiranje krmilnika. Po korakih so predstavljene tudi informacije ter postopki, potrebni za konfiguracijo programov in strojne opreme ter povezavo med njimi.
Keywords: PLK, HMI, elektropnevmatski sistem, STEP 7-Micro/WIN, Siemens SIMATIC S7-200, Siemens SIMATIC WinCC flexible Advanced, Micro Panel – SIMATIC TP 177micro.
Published: 26.09.2018; Views: 230; Downloads: 47
.pdf Full text (2,34 MB)
This document has many files! More...

Search done in 0.03 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica