| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
OZNAČEVANJE IN SLEDENJE POŠILJK Z UPORABO RFID TEHNOLOGIJE
Robert Kermavner, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Želja po hitrejšem, zanesljivejšem, varnejšem, bolj avtomatiziranem ter poenotenem sistemu označevanja in sledenja različnih produktov zahteva natančno izbiro napredne informacijske tehnologije, ki presega uporabo do sedaj zelo uveljavljene črtne kode. Takšna tehnologija se imenuje radio frekvenčna identifikacija, krajše RFID, katere osnova je tag, osnovni gradnik pa miniaturno integrirano vezje, ki preko posebne gibljive integrirane antene omogoča komunikacijo oziroma izmenjavo podatkov med sledenim artiklom in bralnikom, ki se v procesih najprej povezuje v lokalni in nadalje v globalni informacijski sistem, dostopen tako samemu proizvajalcu kot tudi ostalim členom v preskrbovalni verigi (distributer, kupec…). Na takšen način se lahko preko EPC formata zapisa podatkov praktično kadarkoli in kjerkoli v preskrbovalni verigi pridobi vse informacije o izbranem artiklu, zabojniku, pakirani paleti ipd., pri čimer se z uporabo pametne nalepke in ustreznih RFID tiskalnikov takšno nalepko aplicira na najustreznejše mesto, najpogosteje na paleti ali izdelku samem. V diplomskem delu je predstavljen primer označevanja in sledenja izdelkov z uporabo RFID priponk EPCglobal tipa Gen 2 na področju logistike. Z njim je prikazano, kako je mogoče z uporabo RFID tehnologije zmanjšati stroške označevanja in sledenja zabojnikov ter zmanjšati vpliv človeških napak. Prikazan je tudi grob izračun povrnitve investicije uporabe označevanja in sledenja z RFID tehnologijo v primerjavi s črtno kodo. Sam primer smo analizirali z metodo SWOT.
Keywords: RFID, sledenje, avtomatska identifikacija, EPC, SSCC.
Published: 01.12.2009; Views: 2479; Downloads: 321
.pdf Full text (1,42 MB)

2.
Logistika podjetja Henkel Slovenija : magistrsko delo
Matej Ribič, 2010, master's thesis/paper

Abstract: Skladiščenje, transport in nasploh logistika je dejavnost, ki je v večini podjetji še vedno slabo izkoriščena in ji namenjajo premalo pozornosti, čeprav lahko prav na teh področjih znatno privarčujejo. To je tudi glavni razlog, da smo se v tej nalogi odločili, da posvetimo pozornost logistiki in izboljšavam na tem področju. Zaradi omejenosti prostora in velike rasti proizvodnje se podjetje Henkel Slovenija pri skladiščenju, notranjem transportu in odpremi končnih izdelkov srečuje z nepotrebnimi ozkimi grli, ki bi lahko imela za poledico zastoje proizvodnje in s tem povezano izgubo finančnih prihodkov. V nalogi smo podali nekaj rešitev, kako bi lahko podjetje povečalo pretočnost palet, izkoriščenost skladiščne mehanizacije ob zmanjšanju napak.
Keywords: skladišča, palete, 3PL, SSCC, transport
Published: 03.09.2010; Views: 3269; Downloads: 437
.pdf Full text (1,25 MB)

3.
UVEDBA LOGISTIČNE NALEPKE ZA DISTRIBUCIJO TRGOVSKEGA BLAGA V GORENJU D.D.
Janja Šeligo, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V začetku diplomskega seminarja smo opisali skladišča in njihova poslovanja. Nadaljevali smo s predstavitvijo standardov označevanja v logističnem poslovanju. Predstavili smo logistično poslovanje v Gorenju d.d. in opisali njihovo skladiščno poslovanje. Analizirali smo obstoječe stanje izdaje trgovskega blaga in podali primer logistične nalepke, ki bi jo lahko uporabljali pri izdaji blaga in predstavili njene prednosti.
Keywords: Logistika, skladiščenje, GS1 standardi, črtna koda, standard EAN.UCC, skladišče trgovskega blaga, skladišče NAVIS, distribucija, logistična nalepka, SSCC koda, sledljivost, homogena paleta.
Published: 23.11.2012; Views: 1486; Downloads: 144
.pdf Full text (894,15 KB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica