| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
INFORMACIJSKA PODPORA ZA UPRAVLJANJE OSEBNIH FINANC NA MOBILNIH NAPRAVAH
Daniel Gorišek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo prednosti upravljanja osebnih financ in razvijemo mobilno aplikacijo za upravljanje osebnih financ. Poglobimo se v trenutne rešitve s področja upravljanja osebnih financ in s pridobljenimi informacijami zasnujemo idealno aplikacijo. Iz te zasnove razvijemo in implementiramo prototipno aplikacijo za operacijski sistem Android. Za implementacijo podatkovne baze aplikacije uporabimo knjižnico ActiveAndroid. Delo zaključimo z idejami za nadaljnji razvoj aplikacije.
Keywords: Upravljanje osebnih financ, proračun, Android, podatkovna baza, SQLite, mobilne aplikacije, ActiveAndroid
Published: 10.11.2015; Views: 723; Downloads: 130
.pdf Full text (3,18 MB)

2.
APLIKACIJA ANDROID - ASISTENT DROID
David Žalik, 2014, master's thesis

Abstract: Pričujoče magistrsko delo predstavi pametni sistem za avtomatizirano pripravo, obdelavo, objavo in hranjenje podatkov za poljuben preizkus znanja. V sklopu dela je opisan odprtokodni sistem Android, na katerem temelji tudi mobilna aplikacija končnega izdelka. Končni sistem poleg mobilne aplikacije dopolnjujejo tudi namizna aplikacija, spletni servis in podatkovna baza. Kot celota nudi lažjo in hitrejšo obdelavo izpitnih pol za popravljavca, obenem pa skrbi za trajnejše hranjenje slikovnih dokazil o oddanih polah.
Keywords: Android aplikacija, spletni servis, podatkovna baza, SQLite, Eclipse, Android, obdelava zajete slike, iText, OpenCV, Java, C#.
Published: 28.03.2014; Views: 1163; Downloads: 113
.pdf Full text (4,03 MB)

3.
SINHRONIZACIJA MOBILNIH NAPRAV IN DELO V BREZ-POVEZAVNEM NAČINU
Klemen Sagadin, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Sinhronizacija mobilne naprave s strežnikom in trajno shranjevanje podatkov na mobilni napravi nam omogoča številne prednosti in dodatne funkcionalnosti. V diplomski nalogi smo raziskali različne pristope sinhronizacije mobilne naprave s strežnikom, podrobneje smo analizirali formate podatkov, ki se izmenjujejo, ter njihove prednosti, slabosti in možnosti optimizacije. Podatke je na mobilni napravi potrebno ustrezno razčleniti, obdelati in shraniti. Raziskali smo različne načine razčlenjevanja in trajnega shranjevanja podatkov na mobilni platformi Android in mobilni aplikaciji razviti s pomočjo HTML 5 in povezanih tehnologij. Implementirali smo strežniško logiko in aplikaciji, ki uporabljajo omenjene koncepte in izvajajo meritve nad razčlenjevanjem in shranjevanjem prenesenih podatkov.
Keywords: XML, JSON, sinhronizacija, kompresija, spletne storitve, SQLite, IndexedDB
Published: 21.11.2014; Views: 1132; Downloads: 102
.pdf Full text (2,69 MB)

4.
VSEPRISOTNE INFORMACIJSKE REŠITVE ZA VZPODBUJANJE ZDRAVEGA PREHRANJEVANJA
Teo Prica, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili področje zdravega prehranjevanja v povezavi z sodobnimi, trenutno obstoječimi vseprisotnimi informacijskimi rešitvami. Skozi uvod smo podrobneje predstavili naš problem, zaradi katerega smo izbrali tematsko usmeritev. Vključili smo cilje, ugotovitve, pristop dela in uporabljene tehnologije v posameznih fazah celotnega postopka. V praktičnem delu pa smo se podrobneje usmerili v predstavitev celotnega postopka izdelave naše rešitve. Postopek zajema zasnovo rešitve, načrtovanje rešitve, načrtovanje podatkovne baze, izdelavo uporabniškega vmesnika, izdelavo podatkovne baze in implementacijo rešitve.
Keywords: vzpodbujanje zdravega prehranjevanja, pomoč pri prehranjevanju, univerzalna windows aplikacija, sqlite
Published: 09.09.2016; Views: 564; Downloads: 108
.pdf Full text (3,44 MB)

5.
Razvoj dnevnika potovanj s pomočjo AppInventorja in AppInventor Java Bridge-a
Žan Bezjak, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo proučili in analizirali orodje AppInventor, predstavili njegove osnove podatke, njegove prednosti in na drugi strani tudi slabosti. Poglobili smo se tudi v knjižnico AppInventor Java Bridge, ki deluje na principu že omenjenega orodja, ter v diplomskem delu izpostavili prednosti in slabosti te knjižnice. Skozi nalogo smo zgradili dve enaki aplikaciji, po eno v vsakem izmed omenjenih orodij, in na ta način preučili podobnosti oziroma razlike med orodjem AppInventor ter knjižnico AppInventor Java Bridge.
Keywords: AppInventor, AppInventor Java Bridge, SQLite, Android Studio, Android
Published: 23.09.2016; Views: 655; Downloads: 47
.pdf Full text (2,60 MB)

6.
Analiza in primerjava tehnik za shranjevanje podatkov na mobilnih napravah
Klemen Sagadin, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo raziskali področje tehnik za obdelavo podatkov na mobilnih napravah in opredelili potrebe po lokalnem shranjevanju in obdelavi podatkov. Na podlagi preliminarne analize smo izbrali tehnike shrambe podatkov, ki smo jih na podlagi komparativne metode in eksperimentov podrobneje analizirali z vidika njihove uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev. V analizo smo vključili relacijsko bazo SQLite, objektno bazo Realm in relacijsko-objektni preslikovalnik OrmLite. Ugotovili smo, da tehnika shrambe podatkov vpliva na analizirane koncepte, saj med izbranimi tehnikami obstajajo signifikantne razlike v njihovi uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev.
Keywords: tehnike obdelave in shrambe podatkov na mobilnih napravah, analiza zmogljivosti, kompleksnost razvoja z uporabo shrambe podatkov, funkcionalnosti tehnik shrambe podatkov, objektna podatkovna baza Realm, relacijska podatkovna baza SQLite, preslikovalnik OrmLite
Published: 28.08.2017; Views: 521; Downloads: 102
.pdf Full text (5,00 MB)

7.
Analiza uporabe podatkovnih baz NoSQL na mobilni platformi Android
Aljaž Stajnko, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava temo podatkovnih baz, ki so neposredno nameščene na mobilni napravi s platformo Android brez uporabe strežniške infrastrukture. Namen diplomske naloge je primerjati sposobnosti različnih podatkovnih baz NoSQL med seboj ter jih tudi primerjati z relacijsko podatkovno bazo SQLite. Implementirali smo mobilno aplikacijo, ki je namenjena za analiziranje razlik med podatkovnimi bazami. Ugotavljali smo, katere so hitrejše, katera ima boljšo dokumentacijo in poskusili določiti, kdaj uporabiti določeno podatkovno bazo. Na podlagi rezultatov in analize smo v zaključku diplomskega dela prikazali prednosti in slabosti izbranih podatkovnih baz.
Keywords: NoSQL, analiza, podatkovna baza, SQLite, Android, testiranje
Published: 02.11.2020; Views: 18; Downloads: 8
.pdf Full text (837,45 KB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica