| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Nadgradnja hidravličnega sistema s Siemens PLK, SCADA sistemom in WEB SCADA vmesnikom na PLK : magistrsko delo
Nejc Krajnc, 2020, master's thesis

Abstract: Namen naloge je bil nadgraditi hidravlični sistem v laboratoriju za procesno avtomatizacijo. Do sedaj je vaje na sistemu lahko opravljala le ena skupina, zato sta bili med seboj ločeni dve veji, kjer lahko na istem procesu sočasno laboratorijske vaje opravljata dve skupini. Realiziran je bil SCADA grafični vmesnik, ki omogoča preglednost nad hidravličnim sistemom, njegovimi parametri in lažjim delom s procesom. Ker je znano, da nadzor sistema preko računalniškega vmesnika v laboratoriju ali kasneje nekega realnega procesa v tovarni ni dovolj, sploh kadar nismo prisotni ob procesu, je bila realizirana tudi WEB SCADA, ki omogoča daljinsko upravljanje in nadziranje na daljavo preko svetovnega spleta. Na koncu je sledilo snovanje sistema vodenja, kjer so bili parametri regulatorjev nastavljeni eksperimentalno z zaprtozančno metodo ter grafično podprti z dokazi. Za izračune parametrov so bila uporabljena Ziegler-Nichols priporočila.
Keywords: Siemens S7-1500, SCADA, WEB SCADA, avtomatizacija procesa, regulacija sistema
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 2312; Downloads: 92
.pdf Full text (7,75 MB)

2.
Načrtovanje in izvedba vodenja ogrevalnega sistema družinske hiše : diplomsko delo
Tomaž Koznicov, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena izvedba in dodelava zastarelega ogrevalnega sistema v individualnih hišah in stanovanjih. Opisana je izdelava krmilnega sistema za krmiljenje in nadzor sodobnih kotlovnic. Opisani so gradniki, ki so uporabljeni v kotlovnici, izdelava nadzornega sistema v programskem paketu WINCC. Predstavljena je izdelava programskega logaritma programirljivega logičnega krmilnika LPC2-MC8. V nadaljevanju je opisan postopek nastavljanja PID regulatorja in zagon sistema.
Keywords: avtomatizacija, optimizacija, kotlovnica, nadzorni sistem, SCADA Siemens, Modbus TCP/IP, PLK Smarteh, NTC tipalo
Published in DKUM: 17.07.2019; Views: 1359; Downloads: 203
.pdf Full text (6,59 MB)

3.
Vodenje laboratorijskega hidravličnega sistema z Web SCADO
Matjaž Zorn, 2016, master's thesis

Abstract: Namen naloge je bil prenoviti hidravlični sistem v laboratoriju za procesno avtomatizacijo in realizirati uporabniški vmesnik, preko katerega bi bil sistem upravljan na daljavo. Celoten projekt prenove hidravličnega sistema je zajet v dveh magistrskih delih; vsako opisuje svoj podsistem. Na hidravličnem sistemu je bil do sedaj Moellerjev krmilnik, ki je bil zamenjan s Siemensovim S7-1500. Prenovilo se je obstoječe električne načrte, ki so bili izdelani s programskim orodjem EPLAN. Za programiranje krmilnika in realizacijo uporabniškega vmesnika je bil uporabljen Siemensov TIA Portal. Na koncu je sledilo snovanje sistema vodenja. Parametri regulatorjev so bili nastavljeni eksperimentalno, z odprto-zančno metodo in zaprto-zančno metodo. Za izračun parametrov regulatorja so bila uporabljena Ziegler-Nichols priporočila.
Keywords: avtomatizacija, Siemens S7-1500, Web SCADA, procesno vodenje
Published in DKUM: 26.04.2016; Views: 1383; Downloads: 193
.pdf Full text (10,87 MB)

4.
DALJINSKI NADZOR KOMUNALNIH SISTEMOV
Jernej Dular, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izvedbo daljinskega nadzora komunalnih sistemov z uporabo sodobnih rešitev (lokalno zajemanje podatkov s krmilniki, prenos podatkov prek omrežja GPRS v nadzorni center, prikaz v nadzornem sitemu, SCADA). V nalogi so predstavljeni GPRS-komunikacija, izdelava programa in vmesnika SCADA, ki omogoča pregled nad dogajanjem v obratovalnem objektu v realnem času in v primeru alarma. Hkrati je v diplomski nalogi opisana in predstavljena oprema, ki je bila uporabljena za komunikacijo pri izvedbi daljinskega nadzora.
Keywords: SCADA, WinCC, Step 7, Telecontrol Server Basic, GPRS, SIEMENS
Published in DKUM: 05.06.2012; Views: 1850; Downloads: 269
.pdf Full text (15,72 MB)

5.
IZDELAVA SCADA SISTEMA ZA VODENJE IN NADZOR PROIZVODNJE RAZDELILNIKOV TOPLOTE
Jernej Ficko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izgradnjo novega SCADA sistema za industrijski proces v podjetju TTO Thermotechnik, v katerem je nameščen avtomatiziran sistem proizvodnje razdelilnikov toplote. Celoten obrat je zgrajen iz industrijskih komponent in programskega dela, ki predstavlja SCADA uporabniški vmesnik. Ta teče na industrijskem računalniku, ki je povezan na krmilnik, v katerem je naložen uporabniški program. V nalogi je predstavljena izgradnja novega uporabniškega vmesnika v WinCC-jevi SCADI na podlagi starega VisiWin vmesnika ter njegova povezava s programom na krmilniku.
Keywords: SCADA, WinCC, VisiWin, krmilnik, PLC, SIEMENS, Step 7
Published in DKUM: 21.02.2012; Views: 2622; Downloads: 431
.pdf Full text (8,76 MB)

6.
PROGRAMABILNI LOGIČNI KRMILNIK KOT SIMULACIJSKO OKOLJE ZA TESTIRANJE INDUSTRIJSKIH REGULATORJEV
Matej Polajžer, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje način s katerim lahko industrijski krmilnik spremenimo v sistem, ki simulira delovanje realnih industrijskih procesov. Osnovni cilj takšnega sistema je testiranje industrijskih PID regulatorjev. Celoten sistem je tako zgrajen iz industrijskih komponent in programskega dela. Omenjena diplomska naloga opisuje uporabniški program, ki se izvaja na krmilniku in predstavlja simulator procesa, uporabniški vmesnik narejen v WinCC-jevi Scadi, ki se izvaja na osebnem računalniku in prikazuje medsebojne povezave posameznih elementov, omogoča spreminjane parametrov in opazovanje procesnih veličin. Na koncu diplomske naloge imamo predstavljeno delo s sistemom, ki smo ga poimenovali simulacijsko okolje in dobljene rezultate pri testiranju omenjenega sistema.
Keywords: Industrijski krmilnik Siemens, WinCC SCADA, PLC simulator, PID regulator
Published in DKUM: 14.04.2010; Views: 3160; Downloads: 393
.pdf Full text (3,39 MB)

7.
Search done in 2.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica