SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
REŠITEV ZA PODPORO POSLOVANJA TRGOVSKEGA PODJETJA Z ORACLE APEX
Matic Mravlja, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V današnjih časih je vedno bolj pomembno, da informacije oziroma podatke pridobljene na različne načine kar se da hitro obdelamo. Orodje, s katerim obdelujemo podatke, mora biti enostavno in pregledno, saj je hitra časovna odzivnost za podjetja zelo pomembna. S spletno aplikacijo obravnavanemu trgovskemu podjetju omogočimo lažje poslovanje in poenostavimo izvajanje procesov. Glavno vodilo pri izdelavi spletne aplikacije je bilo razviti enostaven in hiter uporabniški vmesnik. Osnova za razvoj spletne aplikacije je posnetek stanj in analiza procesov v obravnavanem podjetju ter zahteve končnih uporabnikov. Spletna aplikacije je razvita s programskim orodjem Oracle Application Express. Razvoj aplikacije je bil osredotočen na tri glavne procese v trgovskem podjetju: nabavo, prodajo in plačevanje. Spletna aplikacija omogoča končnemu uporabniku enostavno vnašanje in obdelavo podatkov in tako prispeva k učinkoviti uporabi sodobnih tehnologij v podjetju.
Keywords: - Oracle Application Express, - poslovni proces, - uporabniški vmesnik.
Published: 24.09.2013; Views: 1315; Downloads: 160
.pdf Full text (1,71 MB)

2.
Razvoj prototipa intranetne aplikacije
Katja Mihelič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj prototipne rešitve intranetne aplikacije, ki temelji na konkretnem primeru slovenskega podjetja. V podjetju so zaznali problem zastarelosti intranetne tehnologije. Skupaj z naročnikom smo uskladili njihove želje in zahtevane funkcionalnosti, ki jih mora vsebovati razvita aplikacija. Prototip aplikacije smo razvili z razvojnim orodjem za hiter razvoj Oracle Application Express. Razvoj je potekal s prototipno metodo, kjer se razvita verzija aplikacije dograjuje in izpopolnjuje do končnega produkta. Razvita aplikacija je namenjena vsem zaposlenim, omogočene funkcionalnosti pa se glede na njihovo uporabniško vlogo razlikujejo. Glavne funkcionalnosti prototipa so rezervacija sejnih sob, shranjevanje dokumentov, izpolnjevanje in potrjevanje elektronskih obrazcev, oddajanje inovativnih predlogov in inovacij ter objava internih novic in obvestil. Z aplikacijo bodo uporabniki lažje opravljali svoje delo in hitreje prišli do potrebnih informacij za opravljanje delovnih nalog. Z uporabo aplikacije se bo izboljšala interna komunikacija, dodajanje novih funkcij pa bo poenostavljeno.
Keywords: intranet, informacijski sistem, interna komunikacija, prototipni razvoj, aplikacija, Oracle Express Application
Published: 05.06.2019; Views: 68; Downloads: 13
.pdf Full text (3,23 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica