| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 26
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
ZAGOTAVLJANJE KADROV ZA OPRAVLJANJE STORITEV PODJETJA PRO:MINA
Urška Kerec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Tematika diplomskega dela je zagotavljanje kadrov v podjetju Pro:mina d.o.o. Diplomsko delo obsega teoretični in empirični del. V teoretičnem delu so predstavljeni osnovni pojmi kadrovanje, kadrovska funkcija, kadrovska politika in kadrovska strategija, v nadaljevanju pa so opisani procesi kadrovanja, ki zajemajo planiranje, pridobivanje, izbiranje, uvajanje in razvoj kadrov. V empiričnem delu je predstavljeno podjetje Pro:mina d.o.o., ki se ukvarja s pospeševanjem prodaje. S pomočjo intervjuja z vodstvom podjetja je izdelan postopek selekcije ter postopek ocenjevanja in nagrajevanja, ki se pojavlja v obravnavanem podjetju. Izdelana je SWOT analiza in na osnovi analize postopkov smo ugotovili prednosti in slabosti ter predlagali izboljšave. Z ugotovitvami si bo podjetje pomagalo pri nadaljnjem poslovanju, saj bodo lažje izbrali prave sodelavce, ki jih bodo lahko na ustrezen način motivirali in nagradili.
Keywords: Kadrovanje, planiranje kadrov, selekcija kadrov, ocenjevanje uspešnosti, nagrajevanje kadrov
Published: 13.09.2010; Views: 1705; Downloads: 143
.pdf Full text (713,43 KB)

6.
SISTEM RAZVOJA KADROV V PODJETJU HRIBLES ŽAGA D.O.O.
Mateja Pavlič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Eden od dejavnikov, ki vplivajo na konkurenčnost podjetja, so zaposleni oziroma kadri. Pri tem se postavlja vprašanje, kako pridobiti ustrezne kadre, jih motivirati in ustrezno usposabljati ter izobraževati glede na potrebe trga. V ta namen smo izdelali model sistema razvoja kadrov, ki je podjetju lahko v pomoč pri sistematičnem izvajanju in spremljanju posameznikovega razvoja. V prvem delu diplomske naloge so predstavljene teoretične osnove, ki so pomembne za kasnejšo izdelavo modela sistema razvoja kadrov za konkretno podjetje. Teoretično so predstavljeni posamezni procesi od planiranja, pridobivanja in selekcije kadrov do uvajanja, nagrajevanja in razvoja kadrov vse do prenehanja delovnega razmerja. V drugem delu je predstavljeno podjetje Hribles žaga d.o.o., njegova organiziranost, obstoječa kadrovska dejavnost in izvedena raziskava. Rezultati ankete so pokazatelji dejanskega stanja razvoja kadrov v obravnavanem podjetju, katerega bomo poskušali izboljšati. V tretjem delu je zgrajen model sistema razvoja kadrov za podjetje Hribles žaga d.o.o., ki bi ga bilo smiselno vpeljati v podjetje, spremljati njegovo delovanje ter ga kasneje še nadgrajevati. V zadnjem delu so podane še ugotovitve in predlogi v zvezi z obstoječim stanjem ter izboljšavo oziroma prenovo le-tega v obravnavanem podjetju.
Keywords: izobraževanje in usposabljanje kadrov, sistem razvoja kadrov, motivacija, ocenjevanje delovne uspešnosti in nagrajevanje, napredovanje.
Published: 20.12.2010; Views: 2094; Downloads: 218
.pdf Full text (4,14 MB)

7.
Ocenjevanje uspešnosti zaposlenih v podjetju Nivo, Gradnje in ekologija, d. d. : diplomsko delo
Darko Žalik, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Namen diplomskega dela je opis problematike ugotavljanja uspešnosti zaposlenih in učinkovitosti ugotavljanja uspešnosti. Teoretični del naloge predstavlja osnove ugotavljanja uspešnosti, učinkovitost ugotavljanja uspešnosti, merjenje in ocenjevanje uspešnosti z različnimi metodami ter pasti ugotavljanja uspešnosti. Teoretični del naloge zaključi opis poteka in namena letnega razgovora. Drugi del naloge je osredotočen na praktični primer ocenjevanja uspešnosti in na model nagrajevanja v podjetju NIVO, d.d. Na podlagi opisov vrste del za posamezna delovna mesta, s kriteriji ocenjevanja uspešnosti zaposlenih in z modelom nagrajevanja smo izvedli kritično analizo pri ugotavljanju in ocenjevanju uspešnosti zaposlenih. Raziskovalni del naloge nas je privedel do ugotovitev, da je sistem kriterijev ocenjevanja uspešnosti zaposlenih v podjetju natančno zastavljen in je dobra osnova za izvajanje modela nagrajevanja. Z uvedbo ocenjevalnih pogovorov bi se zaradi povratnih informacij med managerji in zaposlenimi delovna storilnost in kvaliteta dela zagotovo povečali.
Keywords: zaposleni, ugotavljanje uspešnosti, podjetja, kriteriji, ocenjevanje, nagrajevanje
Published: 04.05.2011; Views: 1996; Downloads: 265
.pdf Full text (4,66 MB)

8.
NAČINI OCENJEVANJA IN NAGRAJEVANJA DELOVNE USPEŠNOSTI ZAPOSLENIH NA PRIMERU PODJETJA BOSCH SIEMENS HIŠNI APARATI D.O.O.
Tadej Recek, 2011, final seminar paper

Abstract: V svojem diplomskem seminarju z naslovom Načini ocenjevanja in nagrajevanja delovne uspešnosti zaposlenih na primeru podjetja Bosch Siemens Hišni aparati d.o.o. sem se osredotočal na metode in tehnike, s katerimi danes podjetja ugotavljajo in spodbujajo svoje zaposlene k boljši delovni uspešnosti. Po predstavitvi teoretičnih izhodišč za ocenjevanje in nagrajevanje delovne uspešnosti je sledila obravnava vpliva ocenjevanja in nagrajevanja delovne uspešnosti na motivacijo zaposlenih, na koncu pa sem opravil še analizo metod in tehnik ocenjevanja in nagrajevanja, ki jih uporabljajo v izbranem podjetju.
Keywords: človeški viri, ocenjevanje, nagrajevanje, motivacija, Bosch Siemens Hišni aparati d.o.o.
Published: 22.11.2011; Views: 1718; Downloads: 185
.pdf Full text (948,41 KB)

9.
PRENOVA SISTEMA OCENJEVANJA DELOVNE USPEŠNOSTI
Iztok Lovišček, 2012, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava ocenjevanje delovne uspešnosti s prenovo sistema ocenjevanja delovne uspešnosti v konkretnem primeru. V prvem delu je podana teoretična opredelitev ocenjevanja delovne uspešnosti, motiviranja in nagrajevanja delavcev ter informacijskih sistemov. V drugem delu je predstavljeno konkretno podjetje s podrobnim opisom pomanjkljivosti obstoječega sistema ocenjevanja delovne uspešnosti. S pomočjo raziskave smo v tretjem delu podrobneje preučili nekatere probleme, zaradi odsotnosti sistema ocenjevanja delovne uspešnosti. V sklopu raziskave smo testirali tudi štiri hipoteze. V zadnjem delu je predstavljen predlog prenove sistema ocenjevanja delovne uspešnosti v konkretnem podjetju.
Keywords: - ocenjevanje delovne uspešnosti - motivacija zaposlenih - nagrajevanje zaposlenih - podpora informacijskega sistema za ocenjevanje delovne uspešnosti
Published: 02.06.2014; Views: 1160; Downloads: 141
URL Link to full text

10.
Search done in 0.21 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica