| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Občina Lendava kot učilnica v naravi
Laura Gerenčer, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je zasnovana učilnica v naravi za ožje območje Občine Lendava. Učilnica v naravi predstavlja inovativni pristop k pouku, ki pomeni pouk na prostem oz. povsod tam, kjer se lahko iz okolja kaj naučimo. Na območju Občine Lendava so tako njene zgodovinske in geografske poteze kot predlaga zasnova, lahko uporabljene v izobraževalne namene; torej pri pouku zgodovine in geografije, prav tako pa za ostale obiskovalce kraja. V diplomskem delu so podana tudi teoretična izhodišča terenskega dela, učnih poti in učilnice v naravi kot podlaga za pravilno razumevanje in zasnovo učilnice v naravi. Znotraj učilnice v naravi je nato zasnovanih 19 učnih točk, ki prikazujejo bistvene zgodovinske, naravnogeografske in družbenogeografske značilnosti območja. K vsaki od učnih točk so dodani učni cilji iz učnih načrtov geografije in zgodovine za osnovno šolo in splošno gimnazijo ter primeri nalog ob obisku posamezne točke.
Keywords: Občina Lendava, učilnica v naravi, terensko delo, učna pot
Published: 05.09.2011; Views: 2204; Downloads: 296
.pdf Full text (37,80 MB)

2.
ANALIZA IN IZBOLJŠAVE INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKEGA VIDIKA REŠITEV OBČINE LENDAVA
Boštjan Orban, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo analizirali trenutno spletno rešitev občine Lendava, komunikacijo med zaposlenimi in komunikacijo občinske uprave ter občanom občine Lendava preko občinske spletne strani. Potek komunikacije smo predstavili s modeli sporazumevanja, ki so del notacije BPMN 2.0. To grafično notacijo uporabljamo za modeliranje poslovnih procesov, kot tudi delovnih tokov. Na podlagi pridobljenih podatkov in informacij smo skušali najti primerne rešitve in izboljšave na področju komunikacij ter pripraviti ustrezno spletno rešitev. Za izdelavo rešitve smo uporabili WordPress, ki je sistem za upravljanjem s spletnimi vsebinami ter njegovimi vtičniki, ki jih WordPress ponuja. Spletno rešitev pa smo predstavili tudi občanom in občankam občine Lendava, ki so rešitev ovrednotili s pomočjo ankete.
Keywords: komunikacija, e-komuniciranje, modeli sporazumevanja, BPMN 2.0, občina Lendava, IK vidik, spletna rešitev, CMS, sodobni načini komuniciranja
Published: 13.09.2011; Views: 1650; Downloads: 134
.pdf Full text (2,45 MB)

3.
FINANCIRANJE OBČIN V REPUBLIKI SLOVENIJI (NA PRIMERU OBČINE LENDAVA)
Vesna Marton, 2011, final seminar paper

Abstract: Lokalne samouprave za izvrševanje nalog potrebujejo finančna sredstva. Financirajo se iz lastnih virov, državno izravnavo in z zadolževanjem. V diplomskem seminarju predstavljam proračun občine Lendava, z razčlenitvijo prihodkovne in odhodkovne strani proračuna občine, predstavitev pridobivanja sredstev iz skladov Evropske unije in obravnava aktualnih problemov na lokalni ravni ter vloga občine pri razreševanju problemov.
Keywords: lokalna samouprava, financiranje občin, občina Lendava
Published: 23.11.2011; Views: 1266; Downloads: 143
.pdf Full text (3,09 MB)

4.
ZIMSKO VZDRŽEVANJE CEST V OBČINI LENDAVA S POUDARKOM NA GRIČEVNATEM OBMOČJU
Simon Söke, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je predstavitev zimskega vzdrževanja strmin v Občini Lendava, prikazati delovne procese, materiale in delovne stroje, ki so v redni uporabi, ter predstavitev problematike in rešitev pri tem vzdrževanju. Vzdrževanje strmin je zelo zahtevno in zahteva veliko znanja, saj lahko nepravilno vzdrževanje povzroča številne težave pri odvijanju zimskega prometa, prav tako pa lahko nastane škoda tudi na okolici. Na podlagi analize obstoječega stanja so v zaključnem delu podani nekateri predlogi, ki bi lahko pripomogli k izboljšanju trenutnega stanja na celotnem področju strmin, pozitivni pa bi bili tudi na ekonomskem vidiku.
Keywords: ceste, vzdrţevanje, zimska sluţba, posipni materiali, optimizacija, Občina Lendava
Published: 28.09.2011; Views: 1982; Downloads: 82
.pdf Full text (4,10 MB)

5.
TURIZEM IN MOŽNOSTI RAZVOJA TURIZMA V OBČINI LENDAVA
Katja Boh, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje geografski pregled občine Lendava z vidika možnosti turističnega razvoja. Razvoj območja sta zaznamovala odkritje in začetek črpanja nafte po 2. svetovni vojni, kar je spodbudilo razvoj industrije in priseljevanje; ob tem pa so naleteli tudi na zdravilno vodo. To je pomenil začetek turističnega razvoja Lendave. S pomočjo literature in virov je podan geografski oris občine Lendava z vidika turističnih dejavnosti. Opisana je turistična ponudba v občini: kulturne znamenitosti in naravne danosti, prireditve, opisana je turistična opremljenost, podani osnovni statistični podatki o turističnem obisku. Na podlagi turistične ponudbe in opremljenosti so opredeljene prednosti in omejitve pri razvoju turizma, načrti in usmeritve turizma v občini Lendava ter predlogi turističnih programov. Ob zdraviliškem turizmu ima občina Lendava možnosti tudi za razvoj ostalih oblik turizma. Naravne danosti in bogata kulturna dediščina predstavljata potencial predvsem za razvoj vinsko-kulinaričnega ter kulturnega turizma.
Keywords: Občina Lendava, Terme Lendava, turizem, turistična ponudba, zdraviliški turizem, kulturni turizem, vinsko-kulinarični turizem
Published: 08.09.2016; Views: 1129; Downloads: 152
.pdf Full text (4,53 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica