| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Predlog prenove procesa pridobivanja lokacijske informacije na Občini Krško : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Tina Čuber, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo govori o procesu pridobivanja lokacijske informacije v občinski upravi. Predvsem se bomo osredotočili na izboljšave procesa pridobivanja lokacijske informacije in predvideli naslednji razvojni korak. V prvem poglavju spregovorimo najprej na splošno o predstavitvi problema, namenu naloge, predstavimo organiziranost občinske uprave, predpostavke in omejitve za reševanje problema ter metode dela, s katerimi se bomo srečali. Naslednje poglavje opisuje pravne osnove za pridobitev omenjenega dokumenta in pristojnosti lokalne samouprave. S tretjim poglavjem obdelamo obstoječe stanje procesa, poslovanje občinske in ostale javne uprave s podrobnim opisom poslovnega procesa ter kritično analizirano obstoječe stanje. V četrtem poglavju se osredotočimo na izboljšavo organizacije procesa z naslednjim razvojnim korakom ter grafično ponazorimo posamezne faze procesa. V petem poglavju predstavimo zaključek naloge z oceno učinkov pogojev za izboljšanje procesa ter nadaljnje videnje v zvezi z omenjenim procesom.
Keywords: javna uprava, e-uprava, Občina Krško, lokacijska informacija, informacijski sistem
Published: 03.09.2009; Views: 1982; Downloads: 123
.pdf Full text (872,26 KB)

2.
POTENCIAL ZA RAZVOJ IZBRANIH ZVRSTI TURIZMA V OBČINI KRŠKO
Matjaž Kerle, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem seminarju smo se osredotočili na potencialne možnosti razvoja izbranih zvrsti turizma, s katerimi bi lahko pomembno zapolnili obstoječo turistično ponudbo v občini Krško. V prvem poglavju smo opredelili področje raziskave in opredelili problem, ki je pritegnil našo pozornost, namen, cilje in osnovne trditve, ki smo jih dokazovali v diplomskem seminarju. Drugo poglavje je predstavljal teoretični del, v katerem smo se seznanili z elementi turistične ponudbe, ki so potencialno relevantni za razvoj turizma v občini Krško. Najprej smo opredelili osnovne pojme vinskega turizma ter povzeli bistvene prednosti in slabosti. Kot pomemben element vinskega turizma smo v nadaljevanju predstavili zidaniški turizem, preko katerega smo opredelili njegove glavne značilnosti, ga opisali kot turistični potencial na podeželju ter opisali vizijo razvoja v prihodnosti. Kot zadnji potencialni element smo opredelili še izletniški turizem. Tretje poglavje je bilo namenjeno turistični ponudbi ter možnostim za prihodnji razvoj vinskega turizma v občini Krško. Na začetku poglavja smo na kratko predstavili občino Krško in navedli glavne statistične podatke. Nadaljevali smo z opredelitvijo stanja turistične ponudbe v občini Krško, v kateri smo predstavili glavne naravne in kulturne znamenitosti, prireditve in aktivnosti, šport in rekreacijo, nastanitvene kapacitete ter predstavili projekt turizma v zidanicah. V zadnjem delu tretjega poglavja smo analizirali anketni vprašalnik in komentirali njene rezultate. S pomočjo ankete smo želeli ugotoviti prepoznavnost občine Krško kot izletniškega in vinsko-turističnega kraja. Ugotovili smo, da je po mnenju anketirancev na območju dovolj ponudbe za vinski in izletniški turizem ter da lahko zidanice predstavljajo pomemben potencial pri razvoju turistične ponudbe občine Krško.
Keywords: Občina Krško, turistična ponudba, vinski turizem, zidaniški turizem, potencial, razvoj, izletništvo, promocija, znamenitost.
Published: 13.12.2011; Views: 1518; Downloads: 168
.pdf Full text (505,13 KB)

3.
MOŽNOSTI TURISTIČNEGA RAZVOJA V OBČINI KRŠKO
Martina Sluga, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Občina Krško je bila v preteklosti predvsem industrijsko in kmetijsko usmerjena. Po letu 1990 pa je začel dobivati večjo veljavo tudi turizem. Naravne prvine, kulturna dediščina, turistična infrastruktura in superstruktura so glavni dejavniki, ki so začeli v občino privabljati turiste. Da bi se število gostov povečalo, so strokovnjaki za področje turizma izdelali več analiz in načrtov, ki bodo pripomogli k dvigu turističnega zanimanja za občino Krško. Številni griči, doline, ravnine, bujni gozdovi in vodotoki nam »pričarajo« pestro podobo pokrajine v občini Krško. Sama pokrajina je lahko za turizem zelo zanimiva, vendar pa je pri vsem tem potrebno upoštevati tudi turistično ponudbo. Skozi diplomsko nalogo je obravnavano vprašanje, kaj vse nam občina Krško nudi kot turistična destinacija in kaj vse so v občini storili za večjo atraktivnost in prepoznavnost območja. V občini so številni objekti, ki žal s svojim videzom več ne pripomorejo k turistični privlačnosti. Res, da občina trenutno doživlja velike spremembe – gradijo se nove ceste, hidroelektrarne, objekti, a na drugi strani vidimo tudi propad kulturne in zgodovinske dediščine. Nič nam ne pomaga, če so izdelani števili načrti za prihodnost, če niso realizirani. S sodelovanjem in usklajenim delovanjem bo potrebno storiti pravi korak k obnovi objektov v občini in jim dati prednost pred gradnjo ne tako potrebnih zgradb.
Keywords: občina Krško, turizem, turistični razvoj
Published: 09.07.2012; Views: 1301; Downloads: 185
.pdf Full text (8,39 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica