| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
POSODOBITEV VODENJA LABORATORIJSKEGA MODELA HIDRAVLIČNEGA SERVO VENTILA IN ENOSMERNEGA MOTORJA
Sebastjan Šalamun, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega posodobitev sistema laboratorijskega modela hidravličnega servoventila in enosmernega motorja. Predstavljena je programska oprema za programiranje Omronovih krmilnikov (CX-Programmer) in INTELLUTION iFIX (SCADA), v katerem je izveden uporabniški grafični vmesnik. Povezava procesa z industrijskim krmilnikom Omron CS1G je izvedena z vhodno-izhodnimi moduli in kaskadno regulacijo napetosti motorja. Po metodi Ziegler-Nichols je opisan in slikovno predstavljen postopek nastavite PID regulatorja.
Keywords: SCADA, iFix, avtomatizacija procesov, PID regulator, krmilnik Omron
Published: 14.04.2010; Views: 1923; Downloads: 164
.pdf Full text (2,85 MB)

4.
Validacija C4 odvoda prenosnega enokanalnega EKG monitoringa z 12 kanalnim EKG zapisom
David Kac, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo validirali enokanalni EKG aparat, namenjen snemanju v domačem okolju. V raziskavo smo vključili 35 bolnikov, obravnavanih v enoti nujne medicinske pomoči, z vključitvenim kriterijem bolečine v prsih. Pri 15 bolnikih so bile diagnosticirane elevacije ali druge nepravilnosti ST spojnice, pri 12 bolnikih odsotnost P valov v večini primerov zaradi atrijske fibrilacije. Ugotavljali smo, ali so si bolniki sposobni sami posneti EKG s prenosnim snemalnikom OMRON HCG 801. Uspešno si ga je posnelo 92% preiskovancev z akutnimi srčnimi težavami. Posnete EKG zapise smo primerjali z zlatim standardom — posnetkom na 12 kanalnem defibrilatorju Lifepak 12, Medtronic. Primerjavo smo napravili s statističnim testom korelacije in Bland Altman statistično metodo ujemanja dveh meritev. Rezultati kažejo visoko stopnjo korelacije med EKG posnetkom 12 kanalnega EKG in posnetkom prenosnega EKG snemalnika. Frekvenca srca korelira s korelacijskim koeficientom 76% (CI=0,57 — 0,88), Bland Altman pa vse izmerjene vrednosti frekvence srca, razen dveh, vključuje v ± dvakratno vrednost standardnega odstopanja. Senzitivnost Omron snemalnika za prepoznavo P valov je znašala 81% (CI=0,58 — 0,95), specifičnost 100% in površina pod ROC krivuljo 90%. Tudi pri primerjavi posameznih odsekov EKG krivulje smo ugotovili visoko stopnjo korelacije. Dolžine PR intervalov so korelirale s korelacijskim koeficientom 91%, širine QRS kompleksov z 89% koeficientom ujemnja ter QT intervali s 94% koeficientom ujemanja. Statistična analiza ujemanja z Bland Altman metodo je pokazala, da so vse dolžine PR intervala pridobljene s prenosnim snemalnikom znotraj dvakratne vrednosti standardnega odstopanja. Širine QRS kompleksov so bile izven dvakratne vrednosti standardnega odstopanja v dveh primerih, dolžine QT intervala pa v treh. Pri ugotavljanju prepoznavnosti aritmij iz enokanalnega EKG posnetka smo ugotovili, da je senzitivnost izkušenega dravstvenega delavca v NMP za prepoznavo atrijske fibrilacije 90% ter specifičnost 96%. Za prepoznavo elevacij ST spojnice je senzitivnost 80% in specifičnost 90%. Iz naše pilotske študije lahko zaključimo, da je enokanalni EKG snemalnik ustrezno orodje za hitro diagnostiko EKG ritmov.
Keywords: Elektrokardiogram, validacija zapisov, prenosni EKG snemalnik, enokanalni EKG snemalnik, 12 kanalni EKG snemalnik, Omron HCG 801.
Published: 09.03.2011; Views: 2352; Downloads: 260
.pdf Full text (31,48 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA LABORATORIJSKEGA XY CNC RISALNIKA
Jure Prikeržnik, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen postopek avtomatizacije laboratorijskega XY CNC risalnika, posodobitve in dopolnitve sistema. Opisana je struktura pogonskega in krmilnega sistema, ki vključuje linearne jermenske pogone s servomotorji in pripadajočimi gonilniki, numeričnim in logičnim krmilnikom ter preprostim uporabniškim vmesnikom. Poseben poudarek je namenjen tudi varnostni problematiki pri tovrstnih CNC strojih. Krmilje je bilo izdelano z industrijskimi krmilnimi komponentami proizvajalca Omron. Tokovna shema krmilnega vezja je bila načrtovana v programskem paketu E-plan. V diplomskem delu je opisana tudi avtomatizacija glave risalnika z vsemi pripadajočimi modifikacijami tako v strojnem delu kot tudi v programskem delu sistema. Opisan je še postopek nastavitve regulacijskih parametrov obeh servo osi risalnika. Na koncu je med rezultati prikazanih še nekaj izrisov grafičnih elementov na belo tablo risalnika.
Keywords: XY CNC risalnik, PLK krmilnik, glava risalnika, standard, kategorija, programska orodja OMRON, E-plan
Published: 08.10.2013; Views: 812; Downloads: 104
.pdf Full text (5,55 MB)

6.
IZGRADNJA IN AVTOMATIZACIJA SUŠILNICE SUHOMESNATIH IZDELKOV IN SADJA
Jure Kukovič, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega spoznavanje s postopkom sušenja sadja in suhomesnatih izdelkov za osebno rabo. Za avtomatizacijo postopka sušenja je bil izbran krmilnik Omron in ustrezni vhodno-izhodni moduli. Za potrebe sušenja je bil izdelan uporabniški vmesnik, ki je deloval na dotik občutljivem zaslonu. Na koncu je bil celotni sistem testiran in preizkušen v realnem času. V diplomski nalogi so zbrana vsa potrebna navodila, ki so lahko v pomoč pri programiranju ter izvedbi podobnega projekta.
Keywords: Programirljivi logični krmilnik (PLK) Omron, zaslon na dotik, programiranje PLK, komunikacijske povezave, izdelava komore
Published: 04.06.2015; Views: 1114; Downloads: 408
.pdf Full text (2,86 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica