| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MERJENJE VIŠINE Z UPORABO DIGITALNEGA SENZORJA PRITISKA
Andrej Vrečer, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo razvili sistem, ki z uporabo digitalnega senzorja pritiska in 8-bitnega mikrokrmilnika meri relativno višino modela glede na površino Zemlje, njegova teža pa ne presega 10 g. Vrednosti meritev se med letom vpisujejo v pomnilnik in so kasneje na voljo za analizo in študijo z uporabo osebnega računalnika. Sistem omogoča, da uporabnik označi trenutek v fazi leta z značko, ki je prikazana ob izrisu grafa višine na osebnem računalniku. Za potrebe tekmovalne kategorije F5J sistem dodatno omogoča tudi izklop pogonskega motorja na vnaprej določeni višini.
Keywords: digitalni senzor pritiska, merjenje višine, mikrokrmilnik, EEPROM, NMEA
Published: 09.04.2009; Views: 2505; Downloads: 197
.pdf Full text (1,23 MB)

2.
SLEDENJE Z GPS NA MOBILNI NAPRAVI IN MODELI IZRAČUNA RAZDALJ
Ino Murko, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi opisujmo aplikacijo, ki smo jo izdelali na mobilni napravi, tako da uporablja vgrajeni GPS-sprejemnik. Aplikacija omogoča sledenje na zahtevo uporabnika, posneto sled je tudi možno uvoziti v spletne zemljevide. Aplikacija prikazuje tudi grafični kompas, ki kaže smer neba, tj. sever, ter opravljala osnovno navigacijo s kazalcem v smeri gibanja do položaja, ki ga izbere uporabnik. Obdelamo teorijo, povezano s sistemom GPS (Global Positioning System), in predstavimo računanje razdalj med kraji, pri čemer uporabimo aproksimativni metodi v sistemu WGS-84, metodi Haversine in kosinusni zakon krogle ter natančnejše kartografske sisteme (stari državni koordinatni sistem D48/GK in novi D96/TM).
Keywords: sledenje, usmerjanje, GPS, navigacija, merjenje razdalj, NMEA, kompas, Windows Phone 7, spletni zemljevidi
Published: 27.09.2011; Views: 2131; Downloads: 210
.pdf Full text (2,18 MB)

3.
TEHNOLOGIJA BLUETOOTH NA PLATFORMI ANDROID
Primož Režek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili platformo Android, Bluetooth tehnologijo in NMEA protokol. Vse skupaj smo povezali celoto in implementirali Android aplikacijo NanoConfig, ki uporablja Bluetooth tehnologijo za povezovanje z snemalcem leta Nano in se sporazumeva po NMEA protokolu. Osredotočili smo se na opis razvojnega okolja, funkcionalnosti, implementacijo in vzdrževanje aplikacije z Android razvojno konzolo. Pri implementaciji je ključnega pomena programska koda, ki služi za vzpostavitev Bluetooth povezave in pošiljanje podatkov med napravama. Na koncu smo še omenili statistiko uporabe in uporabnikov aplikacije ter možne nadgradnje aplikacije v prihodnosti.
Keywords: platforma Android, Bluetooth tehnologija, NMEA protokol, razvoj Android aplikacij
Published: 19.12.2012; Views: 1146; Downloads: 150
.pdf Full text (3,43 MB)

4.
SLEDENJE VOZIL Z NAPRAVO GPS V APLIKACIJAH V OKOLJU .NET
Darjan Purg, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili in predstavili globalni sistem določanja položaja, razvoj mobilnih omrežij, omrežje GPRS in standard NMEA 0183. Pridobljena teoretična znanja in praktične izkušnje pri programiranju smo nato aplicirali na praktičnem primeru, ko smo opisali in prikazali razvoj strežniške in uporabniške aplikacije, ki omogočata sledenje vozil s pomočjo naprave GPS. Aplikaciji smo razvili v okolju .NET, natančneje v programskem jeziku C#.
Keywords: sledenje vozil, GPS, razvoj mobilnih omrežij, GPRS, NMEA 0183, okolje .NET
Published: 20.12.2012; Views: 1168; Downloads: 122
.pdf Full text (7,54 MB)

5.
POTOVALNI RAČUNALNIK Z GPS
Domen Murn, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena zasnova in izdelava potovalnega računalnika, ki z uporabo sistema GPS prikazuje trenutno hitrost, pot, porabo goriva ter prevožene kilometre vozila. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu je predstavljena kratka zgodovina razvoja sistema GPS in njegovo delovanje. Podrobno so opisane vse periferne naprave, ki smo jih potrebovali za izdelavo potovalnega računalnika z GPS. V drugem, praktičnem delu, je natančno opisano delovanje programa, kateri je napisan v programskem jeziku ANSI C, s pomočjo razvojnega okolja MPLAB X IDE. Predstavljen je tudi izdelan prototip, ki vključuje prikazovalnik na dotik.
Keywords: GPS, protokol NMEA, mikrokrmilnik, PIC, MPLAB X IDE, grafična knjižnica, prikazovalnik na dotik, potovalni računalnik
Published: 08.07.2014; Views: 1202; Downloads: 92
.pdf Full text (2,48 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica