| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 76
First pagePrevious page12345678Next pageLast page
1.
Spletna aplikacija za evidentiranje dela na terenu
Tilen Merše, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je razviti spletno aplikacijo za lažje delo terenskih in pisarniških delavcev. Aplikacija bo terenskim delavcem omogočala sprotno dokumentiranje opravljenega dela, v pisarni pa jim bo omogočala izvoz zapisanih podatkov v obliki, ki bo uporabna za obračun opravljenega dela. Spletna aplikacija bo napisana v HTML za strukturo, CSS in Bootstrap za videz, PHP za logiko aplikacije in integracijo aplikacije s podatkovno bazo ter MySQL za vzpostavitev in vzdrževanje podatkovne baze.
Keywords: Izolaterstvo, spletna aplikacija, HTML, PHP, MySQL
Published in DKUM: 20.12.2023; Views: 403; Downloads: 13
.pdf Full text (3,32 MB)

2.
Spletne rezervacije avtodomov
Anže Grčar, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se osredotoča na prenovo in razvoj spletne strani ter dodajanje spletne aplikacije za rezervacije avtodomov. Glavni cilj je bil izboljšati celotno uporabniško izkušnjo in funkcionalnost spletne strani. Da bi to dosegli, je bil za razvoj logike uporabljen programski jezik PHP, medtem ko je bil Bootstrap uporabljen za oblikovanje spletne strani in spletne aplikacije. Podatkovna baza MySQL je bila izbrana kot osnova za shranjevanje in upravljanje ustreznih podatkov. Projekt je obsegal več stopenj: raziskave, analize, načrtovanje, razvoj in testiranje. Opravljene so bile obsežne raziskave, da bi zbrali vpogled v načela učinkovitega oblikovanja spletnih mest in spletnih aplikacij, pri čemer so upoštevali vidike, kot so uporabniška izkušnja, odziven dizajn in intuitivna navigacija. Pregledanih je bilo več člankov, videoposnetkov in študij primerov, da se zagotovi vključitev najboljših praks v industriji. Rezultat diplomskega dela je sodobna, uporabniku prijazna spletna stran, integrirana s spletno aplikacijo, ki obiskovalcem omogoča enostavno brskanje, izbiro in upravljanje rezervacij avtodomov. Z združevanjem PHP, Bootstrap in MySQL je nastala robustna in učinkovita rešitev. Upoštevane so bile tudi prihodnje izboljšave in razširljivost, ki zagotavljajo, da je spletno mesto in spletno aplikacijo mogoče enostavno razširiti in prilagoditi za izpolnjevanje razvijajočih se potreb uporabnikov in tehnološkega napredka. Na splošno diplomsko delo prispeva k izboljšanju spletne prisotnosti in uporabniške izkušnje Avtoservisa Grčar.
Keywords: spletna aplikacija, PHP, MySQL, avtodomi, rezerviranje
Published in DKUM: 25.09.2023; Views: 474; Downloads: 12
.pdf Full text (2,30 MB)

3.
Razvoj spletne aplikacije ugani pesem : diplomsko delo
Tadej Korošec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili uporabljena ogrodja (Angular, ASP.NET), integrirana razvojna orodja (Visual Studio Code, Visual Studio 2022, mySQL Workbench) in knjižnice (BCrypt, Spotify API), s pomočjo katerih je bila nato izdelana zabavna spletna tekstovna aplikacija. Namen aplikacije je, da se lahko uporabniki v obliki kviza pomerijo v znanju različnih pesmi. Aplikacija prav tako vsebuje lestvico točk in varno prijavo ter registracijo. Razvili smo jo z namenom, da igralcem razširimo znanje o pesmih.
Keywords: Angular, ASP.NET, MySQL, spletne igre, igrifikacija
Published in DKUM: 07.11.2022; Views: 576; Downloads: 99
.pdf Full text (2,08 MB)

4.
Razlike v sintaksi stavkov sql ob uporabi različnih sistemov za upravljanje podatkovnih baz : diplomsko delo
Zala Perovšek Tribušon, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bila primerjava sintakse stavkov SQL ob uporabi sistemov MySQL, MS SQL Server, Oracle in PostgreSQL. Primerjalo se je definiranje podatkovnih tipov in sintakso pogostih povpraševanj iz skupin DDL, DML, DCL in TCL. Razlike so prikazane v tabelah, iz katerih je razvidno, kateri SUPB podpira katere ukaze. V primeru sintaktične razlike, kjer določena funkcija ni na voljo za izbran SUPB, se je iskalo alternativo, ki ukaz simulira. Ugotavljalo se je vpliv sintaktičnih razlik na dobljeni rezultat.
Keywords: SQL, MySQL, MS SQL Server, Oracle, PostgreSQL
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 726; Downloads: 46
.pdf Full text (1,62 MB)

5.
Podatkovni vmesnik med strojem in spletno aplikacijo za prikaz procesnih podatkov : diplomsko delo
Blaž Grobelnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena izdelava spletnega uporabniškega vmesnika in podatkovnega vmesnika. Cilj naloge je bil izbrati ustrezen podatkovni vmesnik za prenos podatkov med strojem in spletno aplikacijo. Programski del na strani stroja za prenos podatkov je bil napisan v programskem jeziku C++. Na uporabniški strani pa s programskim jezikom Javascript. Podatke je bilo potrebno najprej shraniti v bazi podatkov in jih nato smiselno ter v grafični analizi predstaviti na spletni strani. Vizualni izgled spletne strani je bil narejen s spletnim urejevalnikom spletnih strani Divi by Elegant Themes.
Keywords: programiranje, Javascript, spletna stran, uporabniški vmesnik, mySQL, MQTT
Published in DKUM: 02.09.2022; Views: 552; Downloads: 57
.pdf Full text (2,19 MB)
This document has many files! More...

6.
Strežniški vidik mobilne aplikacije za spremljanje nezdravih življenjskih navad mladostnikov : diplomsko delo
Marcel Sedlak, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo izdelali strežnik in zaledje za aplikacijo, ki spremlja nezdrave življenjske navade mladostnikov. Aplikacija omogoča anonimizirano spremljanje njihovih navad kot tudi odgovarjanje strokovnjakov na njihova vprašanja. Strežniški del aplikacije skrbi za varno shranjevanje podatkov uporabnikov in strokovnjakov ter pošiljanje podatkov v aplikacijo preko aplikacijsko programskega vmesnika. Pri sami implementaciji smo uporabili jezik PHP, za kreacijo vmesnika, in podatkovno bazo MySQL, ki hrani potrebne podatke.
Keywords: strežnik, aplikacija, PHP, MySQL
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 672; Downloads: 56
.pdf Full text (1,39 MB)

7.
Primerjava poizvedb med različnimi sistemi za upravljanje podatkovnih baz : diplomsko delo
Gašper Rozman, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Glavni namen diplomske naloge je primerjava delovanja SQLite, MariaDB, MySQL, PostgreSQL in Microsoft SQL sistemov za upravljanje podatkovnih baz (SUPB). Ugotovitve so namenjene lažjemu odločanju, kateri SUPB je primernejši za uporabo za določene potrebe. Analizirali smo hitrost poizvedb na tisoč, 10 tisoč, 100 tisoč, milijon in 10 milijonih podatkih iz realnega sveta. Iskali smo numerični ID, vrednosti večje od števila, ključne besede treh različnih dolžin v kratkem in dolgem besedilu in iskali vsebino med datumoma. Vsak test smo izvedli 10-krat in izračunali povprečni čas izvajanja. Zgornja meja testa je bila 60 sekund. V poizvedbah z iskanjem numeričnih vrednosti se je najbolje brez indeksa in z njim odrezal Microsoft SQL, pri poizvedbah z besedilom pa PostgreSQL.
Keywords: SQLite, MariaDB, MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 934; Downloads: 119
.pdf Full text (1,97 MB)

8.
Razvoj aplikacije za upravljanje domen z uporabo protokola epp : diplomsko delo
Robi Novak, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je bila implementirana aplikacija za registracijo domen, kontaktov in imenskih strežnikov z uporabo protokola EPP, ki je osnovan na strukturi XML in omogoča komunikacijo med registrom in registrarjem. Aplikacija je bila implementirana v programskem jeziku PHP, s knjižnicami Doctrine v kombinaciji z objektnim skriptnim jezikom JavaScript. Za shranjevanje podatkov smo uporabili sistem za upravljanje s podatkovnimi bazami MySql. Preučili smo obstoječe rešitve in izboljšali uporabniško izkušnjo. Aplikacijo smo razvili ob podpori podjetja T-2 d.o.o., ki nam je omogočilo uporabo njihovih orodij, kot pomoč pri implementaciji.
Keywords: domena, EPP, XML, PHP, MySql, Doctrine, JavaScript, CSS
Published in DKUM: 03.11.2020; Views: 786; Downloads: 44
.pdf Full text (1,49 MB)

9.
Prenova spletne strani podjetja Rang d.o.o.
Aleš Tekauc, 2019, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi si bomo pogledali prenovo spletne strani podjetja Rang d. o. o. Na začetku bodo opisani osnovni pojmi, kot so: splet, brskalnik, spletno gostovanje ipd. Nadaljevali bomo s področjem baze podatkov in zakaj so baze podatkov pomemben del spletne strani. Obrazložili bomo, kako se naloži programe za nastavitev spletne strani na lokalnem omrežju, nato si bomo pogledali, kako prenesti spletno stran na splet. Po namestitvi lokalnega omrežja bomo naredili administracijski račun in prikazali, kako dostopamo do različnih računov in kako upravljati s pravicami ostalih uporabnikov spletne strani. Potem bomo povedali, kateri jeziki se uporabljajo v ozadju naše spletne strani in jih na kratko opisali. Pokazali bomo, zakaj je trenutna spletna stran zelo pomanjkljiva in kako jo izboljšati na raznih področjih. Nato bomo primerjali trenutno spletno stran in našo, da pokažemo, kje so izboljšave, in obrazložili, zakaj smo naredili vsako spremembo. Ko pridemo do te točke, bomo obrazložili, kako spletno stran optimiziramo. Za zaključek bomo povedali, kako se lahko trenutna spletna stran razvija, da ostane konkurenčna drugim tekmecem.
Keywords: HTML, CSS, Spletna stran, MYSQL, PHP, Optimizacija, Baza podatkov, Strežnik, WordPress, SEO
Published in DKUM: 08.05.2019; Views: 1204; Downloads: 110
.pdf Full text (1,73 MB)

10.
Programska rešitev za gostinsko strežbo
Špela Jamnik, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: Cilj diplomskega dela sta bila načrtovanje in izdelava prototipne programske rešitve za strežbo v gostinstvu, ki omogoča zapisovanje naročil po posameznih gostih glede na njihov sedežni red. Na začetku smo predstavili teoretične osnove strežbe, metodologijo razvoja in uporabljena orodja ter programske jezike. Sledi predstavitev obstoječega stanja, kritične analize, načrta in izdelava rešitve ter testiranje delovanja. Programska rešitev je narejena v Windows okolju s pomočjo Microsoft Visual studia v programskem jeziku C# na .Net platformi. Podatkovna baza temelji na MySQL podatkovni zbirki. V zaključku smo s pomočjo SWOT analize ocenili prototipno rešitev, podali ocene učinkov ter predstavili možnosti za nadaljnji razvoj.
Keywords: Razvoj programske rešitve, prototipni razvoj, strežba, MySQL, C#
Published in DKUM: 28.01.2019; Views: 1104; Downloads: 124
.pdf Full text (973,21 KB)
This document has many files! More...

Search done in 1.8 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica