| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Prof-Stat: Orodje za strojne inženirje in arhitekte : diplomsko delo
Vili Rajh, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj in delovanje aplikacije Prof-Stat, orodje za strojne inženirje in arhitekte. Aplikacija je orodje za računanje lastnosti cevi in profilov, kot so preračun teže/metre, teže po metru, površin A, Wx, i, Ix. Drugi del aplikacije nam omogočata ročen vnos ali uvoz podatkov iz cevi in profilov v modul »Statika«. »Statika« nam omogoča tri različne izračune, ki so obremenitev prereza, potreben prerez ter napetost in poves. Opisali smo tudi potek dela ter posamezna orodja in ogrodja, ki smo jih potrebovali pri izdelavi končnega izdelka. Za razvoj čelnega dela smo uporabljali ogrodje Vue.js ter JavaScript. Pri razvoju zaledja smo uporabljali IDE Goland ter programski jezik Go.
Keywords: Vue.js, Go, MongoDB, statika, izračuni
Published in DKUM: 12.10.2023; Views: 301; Downloads: 21
.pdf Full text (3,04 MB)

2.
Razvoj spletne aplikacije za evidenco računalniške opreme : diplomsko delo
Kevin Pokeržnik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema opis razvoja spletne aplikacije za Zavarovalno skupino Sava, natančneje za družbo Zavarovalnica Sava, d. d. Aplikacija služi kot eden izmed pripomočkov pri beleženju računalniške opreme podjetja in nudi številne funkcionalnosti.Te vključujejo ustvarjanje datotek za izdajo opreme, iskanje po zgodovini opreme, samodejno izpolnjevanje vnosnih polj, samodejno pošiljanje e-pošte, preverjanje pristnosti preko tehnologije Azure Active Directory itd. Delo zajema tudi analizo, v kateri aplikacijo primerjamo s predhodno.
Keywords: Python Flask, spletna aplikacija, Azure Active Directory, MongoDB
Published in DKUM: 23.05.2023; Views: 594; Downloads: 81
.pdf Full text (2,46 MB)

3.
Razvoj grafičnega uporabniškega vmesnika z ogrodjem TornadoFX : diplomsko delo
Blaž Bogar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili ogrodje za izdelavo grafičnih uporabniških vmesnikov TornadoFX, programski jezik Kotlin in podatkovno bazo MongoDB. Z naštetimi tehnologijami smo ustvarili namizno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča vodenje trgovine. Aplikacija omogoča administracijo izdelkov, nabavo in prodajo izdelkov, administracijo uporabnikov z različnimi pravicami, pregled nad izdanimi računi in pregled statističnih podatkov, ki so prikazani z grafi.
Keywords: TornadoFX, grafični uporabniški vmesnik, Kotlin, MongoDB, namizna aplikacija
Published in DKUM: 16.01.2023; Views: 716; Downloads: 111
.pdf Full text (2,50 MB)

4.
Analiza uporabe in primerjave različnih konfiguracij predpomnjenja objektov na strani odjemalca : magistrsko delo
Domen Kirn Kreft, 2022, master's thesis

Abstract: Predpomnjenje podatkov je dandanes stalna praksa, kadar rokujemo s pogosto uporabljeni podatki. Znotraj tega magistrskega dela smo se odločili med seboj primerjati štiri različne konfiguracije, ki uporabljajo dve podatkovni bazi od katerih se ena uporablja za predpomnjenje. Za primerjavo konfiguracij smo pripravili dve uporabniški zgodbi, ki sta v večinskem delu predstavljali operacije pisanja ali pa branja nad bazami. Te uporabniške zgodbe smo v nadaljevanju testirali s štirimi različnimi velikostmi množic podatkov, ki so segale od tisoč pa vse do milijon vnosov. Pridobljene rezultate smo na koncu analizirali ter jih razdelili v dva sklopa, in sicer poraba spomina ter poraba časa.
Keywords: predpomnjenje, redis, memcached, postgresql, mongodb
Published in DKUM: 12.01.2023; Views: 554; Downloads: 46
.pdf Full text (1,45 MB)

5.
Generiranje poročnih spletnih strani s pomočjo ogrodja Next.js : diplomsko delo
Mateja Žvegler, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje uporabo ogrodja Next.js, knjižnice React in podatkovne baze MongoDB pri razvoju spletne aplikacije za pomoč pri načrtovanju porok. V prvem delu so predstavljene vse uporabljene tehnologije in njihove značilnosti, v drugem, praktičnem delu je opisan in dokumentiran potek razvoja aplikacije in najpomembnejših funkcionalnosti, v zadnjem delu pa je predstavljen grafični vmesnik spletne aplikacije.
Keywords: ogrodje Next.js, poročna spletna stran, React, MongoDB
Published in DKUM: 21.10.2022; Views: 532; Downloads: 173
.pdf Full text (2,65 MB)

6.
Razvoj aplikacije SlediMi : diplomsko delo
Timotej Kolar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili razvoj aplikacije SlediMi, ki smo jo razvili s pomočjo tehnologij Android Studio, MongoDB, Express.js, React in Node.js. Aplikacija SlediMi je namenjena sledenju trenutne lokacije kolesarja, poleg sledenja pa ponuja še druge priročne funkcionalnosti. V grobem lahko delimo aplikacijo na čelni (mobilna aplikacija in spletna aplikacija) in zaledni del (podporne storitve). Aplikacija podpira funkcionalnosti, kot so beleženje trenutne lokacije, prikaz trenutne hitrosti in prikaz načrtovane poti. Spletna aplikacija omogoča prikaz trenutne lokacije kolesarja na zemljevidu in prikaz načrtovane poti.
Keywords: razvoj programske opreme, Android, MongoDB, Express.js, React, Node.js
Published in DKUM: 19.08.2022; Views: 1048; Downloads: 179
.pdf Full text (2,39 MB)

7.
Razvoj aplikacije za spremljanje dogodkov tekem hokeja na travi : diplomsko delo
Alen Balaž, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Hokej na travi je šport, ki se trenutno igra samo v Prekmurju, in v tem športu tekmujejo samo trije klubi. Zaradi slabe razširjenosti se posledično tudi nikjer ne najdejo rezultati v živo na kakšnih spletnih straneh, ali pa ne obstaja android aplikacija za to. Naš cilj je torej bil, da implementiramo spletno stran za objavljanje dogodkov in android aplikacijo, kjer bi se rezultati osveževali. V nadaljevanju opišemo razvoj spletne aplikacije z node.js, uporabljanje MongoDB baze za podatke in socket.io modula na spletni in android aplikaciji za osveževanje podatkov v realnem času. V sklepu napišemo naše izkušnje z node.js, MongoDB in socket.io in kaj bi se dalo izboljšati v prihodnosti.
Keywords: Hokej na travi, node.js, Android, MongoDB
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 750; Downloads: 45
.pdf Full text (1,17 MB)

8.
Razvoj mobilne aplikacije Prevoz blaga
Jan Tovornik, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu so predstavljeni programska oprema Android Lint, ki vam pomaga pri pisanju pravilnejše in robustnejše kode, Android App Links oz. posebne povezave, ki uporabnika privedejo do določene vsebine v aplikaciji, JavaScript izvajalsko okolje Node.js in podatkovna baza MongoDB. Omenjene tehnologije so uporabljene pri izdelavi aplikacije Prevoz blaga za pametne telefone Android. Namenjena je ljudem, ki pogosto potujejo in naročajo oz. kupujejo prek spleta. Celotni postopek izdelave in razvoja aplikacije smo tudi opisali v zaključnem delu.
Keywords: android, mongodb, node.js, mobilna aplikacija, prevoz blaga
Published in DKUM: 24.10.2017; Views: 1477; Downloads: 138
.pdf Full text (2,57 MB)

9.
Analiza in razvoj spletnih rešitev na osnovi ogrodja MEAN.JS
Lovro Hudrap, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu smo se spoznali s skupkom ogrodij MEAN, ki zagotavlja razvoj celovitih spletnih rešitev. Za lažje razumevanje principov razvoja z uporabo omenjenega skupka ogrodij smo razvili spletno rešitev imenik, ki uporabnikom omogoča urejanje seznama oseb s pripisanimi telefonskimi številkami. Skozi razvoj spletne rešitve smo spoznali več storitev, knjižnic in ogrodij, ki jih lahko vključimo v sam razvoj. Spoznali smo se tudi z orodji za izvedbo testov zmogljivosti spletnih rešitev, izvedli serijo testov in grafično prikazali pridobljene metrike.
Keywords: Node, Express, Angular, MongoDB, razvoj, analiza
Published in DKUM: 09.10.2017; Views: 1079; Downloads: 117
.pdf Full text (1,53 MB)

10.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA VODENJE PROJEKTOV IN OPRAVLJENIH DELOVNIH UR NA PLATFORMI NODE.JS
Aleš Rakovič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo problem vodenja projektov in evidentiranja opravljenih ur v manjšem podjetju. S pomočjo najnovejših spletnih tehnologij smo razvili informacijski sistem, ki je dostopen tako znotraj podjetja, kot tudi na oddaljenih lokacijah. Izveden je bil izbor tehnologij, ki delujejo na najrazličnejših napravah, tako namiznih kot mobilnih. Obravnavana je platforma Node.js, razvojno ogrodje Meteor, programski jezik JavaScript in HTML 5. Predstavljen je delujoč prototip razvite aplikacije, ki lahko podjetjem olajša popisovanje dela na posameznih projektih.
Keywords: Node.js, Meteor, MongoDB, JavaScript, HTML5, Upravljanje projektov, Informacijski sistem
Published in DKUM: 12.10.2016; Views: 1330; Downloads: 68
.pdf Full text (7,15 MB)

Search done in 8.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica