| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
NEKATERI VIDIKI RAZŠIRJENOSTI MOBINGA MED UČITELJI V OSNOVNI ŠOLI
Tjaša Purgaj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V času vse večje tekmovalnosti, individualizma in skrbi za dobiček se vse bolj srečujemo s psihičnim nasiljem na delovnem mestu. Mobing je vsako neprimerno ravnanje na delovnem mestu, ki se pojavlja načrtno, sistematično in dlje časa z namenom, da se žrtev izloči iz delovne sredine. Negotova delovna mesta, stres, spremembe v načinu organizacije, slabi medsebojni odnosi so le nekateri izmed vzrokov mobinga. Posledice psihičnega nasilja za žrtev so lahko zelo hude, od psihičnih težav in obolenj do pomanjkanja socialne varnosti in slabenja socialnih odnosov. Po številnih raziskavah se mobing najpogosteje pojavlja v javni sferi. V diplomskem delu nas je zanimalo, v kolikšni meri je mobing razširjen med učitelji v osnovni šoli. Rezultati so pokazali, da je mobing med učitelji še kako prisoten, zato je potrebno veliko delati na preventivi. Ni dovolj samo zakonsko sprejetje mobinga kot kaznivega dejanja, pač pa je treba vzpostaviti javno zavest o škodljivih posledicah mobinga in razviti družbeno občutljivost za ta problem.
Keywords: mobing, psihično nasilje, delovno mesto, nadlegovanje, konflikt, medsebojni odnosi, psihične posledice, učitelji
Published: 06.01.2010; Views: 4092; Downloads: 474
.pdf Full text (990,10 KB)

2.
Žrtve nasilja na delovnem mestu : diplomsko delo
Anuška Skumavc, 2009, undergraduate thesis

Keywords: kazniva dejanja, delovno mesto, žrtve, mobing, nasilje, diplomske naloge
Published: 16.09.2009; Views: 2365; Downloads: 518
.pdf Full text (658,19 KB)

3.
MOBING NA DELOVNEM MESTU V PODJETJU X D.O.O.
Dijana Stanković, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Mobing na delovnem mestu je na žalost tudi v Sloveniji ena od zelo aktualnih tem. Le kdo se še ni vsaj enkrat v svojem poslovnem življenju srečal s psihičnim nasiljem na delovnem mestu. Za raziskavo te teme sem se odločila predvsem na podlagi lastnih izkušenj, kajti opažam, da se je v času recesije trpinčenje na delovnem mestu povečalo. Večina od nas se pri delu srečuje z neprijetnostmi: z nerealnimi roki in pričakovanji, težavnimi in zahtevnimi nadrejenimi, zahtevnimi strankami, zahrbtnostjo, sebičnimi sodelavci,slabimi delovnimi razmerami, odpuščanji, itd. Zdi se, da nikomur ni prizaneseno s težavami na delovnem mestu. V diplomski nalogi bom v teoretičnem delu predstavila pojem mobing ter navedla vzroke za nastanek, ki so predvsem slaba organizacija dela, slabo vodenje ljudi in nejasne pristojnosti. Opozorila bom na posledice za žrtve, za sodelavce in za organizacijo. Da pa ne bi ostali le pri teoriji, bom v drugem delu diplomske naloge predstavila in opisala rezultate, ki sem jih dobila na podlagi raziskovalne ankete, ki sem jo opravila v podjetju X d.o.o. Namen diplomske naloge je ugotoviti kakšna je stopnja mobinga v podjetju X d.o.o., ter predlagati možne izboljšave stanja.
Keywords: Mobing Psihično nasilje Delovno mesto
Published: 26.08.2010; Views: 2595; Downloads: 305
.pdf Full text (1,27 MB)

4.
MOBING-PSIHIČNO NASILJE NA DELOVNEM MESTU V PODJETJU X
Lea Klančar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo želeli predstaviti in analizirati problematiko nasilja na delovnem mestu, ki ga najpogosteje imenujemo mobing. To je pojav čustvenega nasilja na delovnem mestu, kjer posameznik ali skupina z negativnim vplivom na drugega posameznika sproži reakcijo, ki ima posledice za njegovo zdravje. To pa vodi k odsotnosti z dela in manjši učinkovitosti. V diplomski nalogi smo predstavili mobing, kaj pomeni, njegove vzroke in oblike, faze, posledice. Navedli smo tudi preventivne ukrepe, s katerimi lahko v veliki meri preprečimo in obvladujemo nastanek mobinga. Naštete so tudi zakonske podlage za obrambo pred mobingom v Evropski Uniji in Sloveniji. Ključni dejavniki mobinga so so stres pri delu, načini vodenja ter slabo vzdušje med zaposlenimi in vodstvom. Žrtev mobinga je lahko vsak, ki je v delovnem razmerju. Žrtve so lahko deležne različnih oblik napadalnega vedenja s strani napadalca. Najbolj pogoste so prenehanje komunikacije, širjenje govoric, seganje v besedo, splošno ignoriranje. Reakcije, ki jih žrtve mobinga kažejo, pa so motnje spanja, preutrujenost, povišan krvni pritisk, razdražljivost. V sklepnem delu pa smo s pomočjo anketnega vprašalnika raziskali pojav mobinga v podjetju X. Naš namen je bil ugotoviti prisotnost mobinga in nivo poznavanja ter zavedanja omenjene problematike v podjetju X. Ugotovitve so pokazale, da je relativno nizek odstotek anketiranih izkusil vlogo žrtve in opazovalca.
Keywords: mobing, nasilje, delovno mesto, stres, konflikti
Published: 19.11.2010; Views: 3386; Downloads: 450
.pdf Full text (301,65 KB)

5.
MOBING NA DELOVNEM MESTU
Darja Mraz, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Mobing pomeni načrtno psihično nasilje,trpinčenje in šikaniranje,ki žrtev privede do socialne izolacije.Proces mobinga poteka skozi štiri faze.Začne se s konfliktom in nadaljuje z uveljavitvijo mobinga v obliki stalnih napadov,vse skupaj pa se lahko konča z izključitvijo iz delovnega življenja.Ključni dejavniki mobinga so stres pri delu,način vodenja ter slabo vzdušje med zaposlenimi in vodstvom.
Keywords: mobing, psihično nasilje, delovno mesto, psihične posledice
Published: 12.05.2011; Views: 1819; Downloads: 257
.pdf Full text (422,46 KB)

6.
7.
Mobbing : kriminalistični vidik
Petra Dolinar, 2008, published professional conference contribution

Keywords: mobing, psihično nasilje, fizično nasilje, šikaniranje, delovno mesto, storilci, žrtve, odkrivanje, preiskovanje, dokazovanje
Published: 04.06.2012; Views: 2312; Downloads: 160
URL Link to full text

8.
PRIMERJAVA MOBINGA V SLOVENIJI IN DRUGIH ČLANICAH EVROPSKE UNIJE
Suzana Poljanec, 2014, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava temo mobinga na delovnem mestu. Mobing je eden od najresnejših in najhujših oblik nasilja na delovnem mestu. Prisoten je praktično v vseh organizacijah po svetu. Predmet obravnave in cilj naloge je izdelava primerjave mobinga na delovnem mestu v Sloveniji z drugimi članicami Evropske unije. Natančneje smo raziskali in opredelili pojem mobinga, pojavne oblike in razvojne faze mobinga ter vrste mobinga in opisali najpogostejše žrtve ter storilce mobinga. Opredelili smo tudi posledice mobinga za posameznika, sodelavce, organizacijo in družbo ter predstavili načine in ukrepe za preprečevanje le-tega. Preverili in analizirali smo tudi že obstoječe domače in tuje raziskave na temo mobing na delovnem mestu. V Sloveniji ni bilo opravljene večje raziskave na to temo, razen nekaj manjših. V okviru Evropske fundacije Eurofound pa je izvedenih več raziskav, v katere so zajete vse države članice Evropske unije. Za nas so v magistrskem delu raziskave EWCS (Evropske raziskave o delovnih razmerah) ključnega pomena. Dobljeni rezultati nam prikazujejo, da je v Sloveniji mobinga veliko več kot na splošno v Evropski uniji. Najpogostejše žrtve mobinga so mlajše ženske, v Sloveniji celo v večji meri, kot je povprečje Evropske unije. Največ nasilja pa se izvaja na srednji organizacijski ravni. Rezultati tudi kažejo, da je mobing prisoten prav v vseh državah Evropske unije, kar opozarja na resnost tega problema.
Keywords: mobing, psihično nasilje, delovno mesto, Slovenija, Evropska unija.
Published: 31.07.2014; Views: 1488; Downloads: 382
.pdf Full text (2,42 MB)

9.
Mobing - izpostavljenost psihičnemu nasilju na delovnem mestu : diplomsko delo univerzitetnega študija
Jernej Potis, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Mobing je oblika čustvene zlorabe in psihičnega nasilja na delovnem mestu. Pri takšnem vedenju gre za namenska in zlonamerna dejanja, ki se pojavljajo daljše časovno obdobje, v pogostih intervalih. Ne glede na to, ali ga izvaja posameznik, skupina, nadrejeni ali podrejeni, pomeni mobing šikaniranje tarče, s ciljem razvrednotiti, diskreditirati, izločiti, ponižati in izolirati. Številne raziskave, opravljene na to temo razkrivajo, da obstajajo velikanske socialne in ekonomske izgube zaradi fluktuacije, absentizma in zmanjšane produktivnosti. V diplomski nalogi smo ugotavljali prisotnost čustvenega in psihičnega nasilja na delovnem mestu v Sloveniji, poskušali opredelili najpogostejše storilce in žrtve mobinga ter ugotavljali razlike med izpostavljenostjo mobingu glede na spol. Raziskava, ki je bila opravljena med 100 zaposlenimi, je pokazala, da je vse več zaposlenih Slovencev žrtev mobinga. Žrtve, ki so pogosto najbolj ustvarjalni člani organizacije, se soočajo s čustvenimi in finančnimi izgubami. Razumevanje in zavedanje problema mobinga in njegovih posledic je bistven korak k ustvarjanju pozitivnega delovnega vzdušja in minimiziranju tveganja za zdravje in varnost pri delu. Cilj vsake organizacije bi moral biti ustvariti delovno okolje, kjer mobing ni toleriran in zagotoviti obrambne mehanizme za hitro prepoznavo in preprečevanje mobinga. Prepogosto se namreč dogaja, da mobing prej prepoznajo sodelavci, kot pa vodstvo ali žrtve.
Keywords: delovno mesto, mobing, psihično nasilje, trpinčenje na delovnem mestu, preprečevanje, diplomske naloge
Published: 26.08.2014; Views: 1438; Downloads: 284
.pdf Full text (841,30 KB)

10.
NASILJE V ZDRAVSTVENI NEGI
Natalija Vičar, 2015, master's thesis

Abstract: Nasilje na delovnem mestu se pojavlja v vseh delovnih okoljih in tako tudi v zdravstveni negi. Zato je potrebno, da nasilje oziroma mobing prepoznamo in pravilno ukrepamo, s čimer nasilje preprečimo ali vsaj zmanjšamo njene posledice, ki ga nasilje povzroča. V magistrskem delu smo se osredotočili na pojav nasilja med zaposlenimi na področju zdravstvene nege v eni izmed slovenskih bolnišnic. Zanimalo nas je, v kakšnem obsegu zasledimo nasilje, katere oblike nasilja se pojavljajo v zdravstveni negi in kdo izvaja največ nasilja. Metodologija raziskovanja. Izvedli smo presečno pregledno populacijsko raziskavo, ki je bila narejena na vzorcu 121 zaposlenih v zdravstveni negi v eni izmed slovenskih bolnišnic. Z analizo anonimnega vprašalnika, povzetega od Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi, smo zbrali podatke, ki smo jih statistično obdelali. Odgovore na odprta vprašanja smo obdelali z analizo besedila. Dobljene rezultate smo primerjali z rezultati raziskave o nasilju v zdravstveni negi, ki je bila izvedena v Sloveniji leta 1999. Rezultati. Z izvedeno raziskavo smo dokazali, da je nasilje na delovnem mestu v zdravstveni negi prisotno in je primerljivo z rezultati raziskav, ki so bile narejene na tem področju. Največ je bilo zaznanega psihičnega nasilja, ki mu sledi fizično, ekonomsko in v malem odstotku spolno nasilje. Sklep. Nasilje je potrebno čim prej zaznati, prepoznati, ga obravnavati in žrtvi nasilja ponuditi ustrezno pomoč. Iz raziskave je razvidno, da je v največji meri prisotno psihično verbalno nasilje, zato bi bilo potrebno dati poudarek na izobraževanju iz profesionalne komunikacije. Žrtvi nasilja je potrebno omogočiti čim krajšo, enostavno in zaupanja vredno pot reševanja nasilja.
Keywords: nasilje, delovno mesto, nenasilje, mobing, zdravstvena nega
Published: 15.06.2015; Views: 1765; Downloads: 381
.pdf Full text (1,31 MB)

Search done in 0.19 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica