| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MLADI IN PRVA ZAPOSLITEV
Helenca Šuster, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Mladi se slej kot prej soočajo z iskanjem njihove prve zaposlitve. Nekateri med šolanjem, spet drugi pa kasneje. Večina jih prvo zaposlitev dobi preko vez in poznanstev. Največja težava, s katero se soočajo, je pomanjkanje delovnih izkušenj. Diplomska naloga je razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo se osredotočili na položaj mladih na trgu delovne sile ter na kategorije mladih na trgu delovne sile. Navedli smo tudi dejavnike, ki vplivajo na zaposlovanje mladih. V nadaljevanju smo opisali, da sta zavod za zaposlovanje in številne agencije za zaposlovanje mladim v veliko pomoč pri iskanju zaposlitve. V zadnjem poglavju pa smo se osredotočili na ukrepe za povečanje zaposljivosti mladih. Teoretičnemu delu sledi še raziskovalni, kjer smo s pomočjo raziskave ugotovili, da se mladi za vrsto študija odločajo zgolj zaradi veselja do izobraževalnega programa. Mladi med šolanjem pogosto opravljajo študentska dela, pri čemer jim je najpomembnejši zaslužek. Ugotovili smo, da mladi začnejo iskati prvo zaposlitev šele po končanem šolanju. V zvezi z zavodom za zaposlovanje pa smo raziskali, katerih izobraževanj se mladi najraje udeležujejo (računalniški tečaji, jezikovni tečaji…) oz. ali so se jih sploh pripravljeni udeleževati.
Keywords: Mladi Prva zaposlitev, Zavod za zaposlovanje, Izobraževanje, Recesija
Published: 28.06.2010; Views: 3040; Downloads: 330
.pdf Full text (1,09 MB)

2.
POLOŽAJ MLADIH NA TRGU DELOVNE SILE
Žiga Vidic, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Čas mladosti je čas, ko se mora mlada oseba odločiti, kaj bo počela v življenju, kje in za kaj se bo izobraževala, da bo lahko na koncu izobraževalne poti pridobila oziroma dobila delovno mesto. Vendar pa se, glede na trenutno stanje, večinoma te mlade osebe ne morejo veseliti zaposlitve na koncu izobraževalne poti. Tako smo se odločili, da bomo v diplomskem delu analizirali in raziskali, kakšno je trenutno stanje na trgu delovne sile za mlade in nezaposlene. V teoretičnem delu smo opredelili trg dela, brezposelnost, razložili vrste brezposelnosti, v nadaljevanju smo obravnavali zaposlovanje in zaposlitev ter prikazali nekaj aktualnih spodbud za zaposlovanje mladih. V empiričnem delu smo izvedli anketiranje med mladimi. Odgovorili smo na dve raziskovalni vprašanji, in sicer kakšen je položaj mladih na trgu delovne sile ter kakšno je mnenje mladih glede zaposlitve. V zaključnem delu smo podali predloge, za katere smatramo, da bi zmanjšali brezposelnost med mladimi ter da bi mlade pripeljali do večje konkurenčnosti na trgu dela.
Keywords: mladi, zaposlitev, trg dela, brezposelnost
Published: 24.12.2015; Views: 886; Downloads: 174
.pdf Full text (952,70 KB)

3.
BREZPOSELNOST PRVIH ISKALCEV ZAPOSLITVE V OBČINI KRANJ
Lidija Kalan Močnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Vsak človek se v svojem življenju sreča z iskanjem prve zaposlitve. V današnjih časih je to precej zahteven proces, saj živimo v času gospodarske krize, ko nekatera podjetja propadajo, spet druga ne zaposlujejo nove delovne sile. Možnosti zaposlitve so tako zelo omejene. V diplomskem delu smo se osredotočili na registrirano brezposelnost prvih iskalcev zaposlitve v občini Kranj. Prvi iskalci zaposlitve so mladi, ki prvič vstopajo na trg dela po zaključenem izobraževanju, imajo formalno izobrazbo, pogosto pa nimajo primernih delovnih izkušenj, ki jih delodajalci zahtevajo za določeno delovno mesto. Diplomsko delo obsega teoretični in raziskovalni del. V teoretičnem delu diplomske naloge smo predstavili mladinski trg delovne sile, opredelili vrste brezposelnosti, opisali psihološke posledice brezposelnosti ter prednosti in slabosti mladih iskalcev zaposlitve, opisali metode iskanja zaposlitve, analizirali aktivno politiko zaposlovanja ter podali ukrepe za boljši nastop na trgu dela. V raziskovalnem delu smo s pomočjo statističnih podatkov ugotovili stanje prvih iskalcev zaposlitve na trgu dela v občini Kranj med leti 2009, 2010 in 2011. Zanimalo nas je tudi, ali je bilo na Zavodu za zaposlovanje Območne službe Kranj več prijavljenih prvih iskalcev zaposlitve s V. ali s VII. stopnjo izobrazbe ter ali se čakalna doba prvih iskalcev zaposlitve v teh letih podaljšuje. Na podlagi podanih hipotez smo ugotovili, da število prvih iskalcev zaposlitve med leti 2009, 2010 in 2011 narašča, poleg tega je bilo na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje v teh letih prijavljenih več prvih iskalcev zaposlitve s V. stopnjo izobrazbe kot s VII. stopnjo izobrazbe, čakalna doba prvih iskalcev zaposlitve pa se podaljšuje. Povečuje se tudi delež dolgotrajno brezposelnih prvih iskalcev zaposlitve.
Keywords: mladi prva zaposlitev trg dela izobraževanje brezposelnost
Published: 11.01.2013; Views: 1801; Downloads: 137
.pdf Full text (469,06 KB)

4.
MENTORSTVO MLADIM RAZISKOVALCEM NA PRIMERU UNIVERZE V MARIBORU, FAKULTETE ZA STROJNIŠTVO
Suzana Pšajt, 2014, master's thesis

Abstract: Mentorstvo lahko opredelimo kot eno od oblik učenja in je danes zelo pogosta oblika izobraževanja. Lahko bi rekli, da je sodelovanje z mentorjem individualizirana pot do znanja. V literaturi naletimo na vrsto opredelitev pojmov mentor in mentorstvo, najbolj razširjena pa je razlaga, da je mentorstvo odnos med mlado neizkušeno osebo in starejšim izkušenim odraslim, ki mlajšemu pomaga, da se znajde v svetu odraslih in v svetu dela. Mentorstvo je tudi ena od metod razvoja in usposabljanja zaposlenih, kjer lahko zaposleni na osnovi medsebojnih odnosov pridobijo znanja in izkušnje, ki prinašajo prednosti tako za mentorja kot njegovega varovanca. V teoretičnem delu magistrskega dela se najprej opredelimo na razlago mentorstva kot metode za razvoj zaposlenih. Posebej proučimo mentorstvo v delovnem procesu, vlogo mentorja in mentoriranca, njun odnos ter prednosti in probleme, ki jih prinaša tovrstna oblika povezovanja. Za uspešno vzpostavljen mentorski odnos je potreben mentorski program. Tukaj opredelimo načine in oblike vzpostavitve mentorskega programa ter proučimo cilje takšnega programa. Osrednji del magistrskega dela se nanaša na mentorstvo pri usposabljanju mladih raziskovalcev. To je program mladih raziskovalcev, ki se izvaja v okviru Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije. Vsebina tega programa je, da so mladi raziskovalci ob podiplomskem študiju za pridobitev doktorata znanosti vključeni v temeljno znanstveno raziskovalno delo in so za čas usposabljanja v rednem delovnem razmerju, bodisi na visokošolskih, raziskovalnih in drugih javnih institucijah ali v gospodarstvu. Njihovi dosežki in rezultati raziskovalnega dela se povezujejo v različne veje gospodarskih ali negospodarskih dejavnosti. V okviru naše raziskave smo proučili mentorstvo mladim raziskovalcem na primeru Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru. Osredotočili smo se na odnos med mentorji in mladimi raziskovalci, proučili dejavnike, ki vplivajo na njihovo usposabljanje ter proučili možnosti njihove nadaljnje kariere po zaključenem usposabljanju. Raziskavo smo izvedli s pomočjo vprašalnika, posebej za mentorje in posebej za mlade raziskovalce. Analizo ugotovitev podajamo v sklepnem delu.
Keywords: mentorstvo, mentor, mladi raziskovalec, mentorski odnos, usposabljanje, mentorski program, doktorat znanosti, zaposlitev
Published: 11.03.2014; Views: 995; Downloads: 127
.pdf Full text (1,44 MB)

5.
ZAPOSLITEV IN OSAMOSVOJITEV MLADIH
Mojca Tavčar, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: »Zaposlitev in osamosvojitev mladih« je tema, ki že nekaj časa polni ne samo slovenske, temveč tudi svetovne medije, zato smo se odločili, da o tej problematiki zberemo čim več informacij in jo podrobneje predstavimo tudi mi v naši diplomski nalogi. V prvem delu diplomskega dela smo najprej opredelili pojme mladi, zaposlovanje mladih in osamosvojitev. Predstavili smo kakšen je ekonomski položaj mladih, njihova izobrazba, opisali različne oblike evropskih modelov prehodov v odraslost, izziv zaposlitve današnjega časa, ključ za uspešen razvoj družbe, pregledali kako je s stanovanjskim problemom, ter kakšne so oblike lastništva stanovanj. V drugem delu diplomskega dela smo predstavili raziskavo, ki smo jo na temo procesa njihove osamosvojitve izvedli med mladimi. Ugotovili smo koliko delovnih izkušenj so pridobili z delom preko študentskega servisa, kakšne so prednosti iskalcev zaposlitve, kje vse mladi spremljajo zaposlitvene oglase in na kakšna delovna mesta se prijavljajo. Raziskali smo tudi koliko mladih se je že osamosvojilo in kje bivajo. V zaključnem delu smo podali predloge za izboljšanje stanja.
Keywords: mladi, zaposlitev, delovne izkušnje, osamosvojitev mladih
Published: 07.07.2015; Views: 847; Downloads: 104
.pdf Full text (745,32 KB)

6.
Pričakovanja mladih v primerjavi z njihovimi možnostmi na trgu dela
Tanja Zabret, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo pisali o tem kdo so mladi, o prehodu v odraslost in zaposlitev, o ranljivosti mladih in o tem kakšne so njihove možnosti za (prvo) zaposlitev. Opisali smo tudi stanje zaposljivosti (v letu 2012) in brezposelnosti (v letih 2012 in 2013) na trgu dela v Sloveniji ter ga primerjali z Evropsko unijo. V raziskovalnem delu smo izvedli raziskavo, katere cilj je bil ugotoviti, kaj mladi pričakujejo glede svoje prve zaposlitve.
Keywords: mladi, možnosti za zaposlitev mladih, stanje na trgu dela
Published: 27.01.2016; Views: 535; Downloads: 63
.pdf Full text (926,28 KB)

7.
DEJAVNIKI ZAPOSLENOSTI IN BREZPOSELNOSTI MED MLADIMI ISKALCI PRVE ZAPOSLITVE
Rebeka Žlender, 2016, master's thesis

Abstract: Brezposelnost predstavlja za posameznika stresno situacijo, še posebno takrat, kadar govorimo o brezposelnih mladih osebah, ki po končanem izobraževanju želijo vstopiti na trg dela, kjer želijo kar najbolje pokazati svoja pridobljena znanja, sposobnosti in izkušnje. Mnogi delodajalci ne želijo zaposliti mladih, saj po njihovem mnenju nimajo delovnih izkušenj, jih ne poznajo, tako da ne vedo, kako se znajdejo v določeni situaciji ter kakšne so njihove sposobnosti. Mladi po končanem izobraževanju vstopijo na trg delovne sile, kjer je po določenih poklicih večje, po drugih pa manjše povpraševanje. Razlog za to vidimo v odpiranju novih izobraževalnih programov, prevelikem vpisu na določene fakultete ter seveda v gospodarski krizi. V teoretičnem delu smo predstavili pojma zaposlenosti in brezposelnosti. Zatem smo opredelili in pojasnili vrste, probleme in vzroke za brezposelnost ter načine iskanja zaposlitve. Predstavili smo ukrepe Evropske unije in Evropskega socialnega sklada ter programe Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, ki bi mladim omogočili hitrejšo zaposlitev. V praktičnem delu smo izvedli raziskavi, v kateri smo iskali dejavnike, ki vplivajo na zaposlitev mladih. Izvedli smo spletno anketo, pridobljene podatke smo analizirali s programom SPSS. Pridobljeni rezultati so pokazali, da se ženske zaposlijo hitreje kot moški, tako da smo hipotezo, da iskalci iščejo prvo zaposlitev manj časa kot iskalke, zavrnili. Prav tako smo zavrnili hipotezo, pri kateri smo raziskovali, če drži, da mlajši iskalci prvo zaposlitev iščejo manj časa kot starejši. Potrdili pa smo hipotezo, da se iskalci prve zaposlitve želijo zaposliti v pridobljenem poklicu. Prav tako smo potrdili hipotezo, da iskalci prve zaposlitve, ki imajo več delovnih izkušenj, iščejo prvo zaposlitev manj časa kot tisti z manj delovnimi izkušnjami. Hipotezo, pri kateri smo trdili, da iskalci prve zaposlitve z nižjo pridobljeno izobrazbo iščejo prvo zaposlitev manj časa kot tisti z višjo, smo zavrnili. Hipotezo, da ukrepi, ki jih izvaja Evropski socialni sklad, povečajo možnost hitrejše prve zaposlitve, smo potrdili. Zavrnili pa smo hipotezo, da programi Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje omogočajo hitrejšo zaposlitev iskalcem zaposlitve, ki se udeležijo teh programov.
Keywords: zaposlenost, brezposelnost, mladi iskalci, prva zaposlitev, delovne izkušnje
Published: 14.06.2016; Views: 429; Downloads: 164
.pdf Full text (2,23 MB)

8.
POSLEDICE SKLENITVE DELOVNEGA RAZMERJA MLADIH ZA DOLOČEN ČAS
Gordana Rajić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Naraščanje fleksibilnosti trga dela je povezano s pojavom fleksibilnih oblik zaposlovanja. Slednje predstavlja način prilagajanja tržnim razmeram. Fleksibilne oblike zaposlovanja opredelimo kot zaposlitve, ki niso resne. Delodajalci se z vidika stroge delovne zakonodaje in administrativnih postopkov raje odločajo za fleksibilnejše oblike zaposlovanja. Uporaba fleksibilnih oblik zaposlovanja se med državami razlikuje, kar je povezano z močno vlogo sindikatov v posamezni državi ter s prepričanjem delavcev, da so atipične oblike zaposlovanja »slabe«. Vzroki za povečan obseg fleksibilnih oblik zaposlovanja so različni. Delodajalci vzpodbujajo fleksibilizacijo trga, saj le-ta omogoča hitrejše prilagajanje konkurenčnemu okolju. Primer tega je odprava stroškov, povezanih z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Nekatere oblike fleksibilnega zaposlovanja pa vzpodbujajo sami zaposleni. Slednje je ugodno predvsem z vidika usklajevanja poslovnega in družinskega življenja. Konvencija MOD in Direktive EU poudarjajo pomen zagotavljanja boljših delovnih in življenjskih pogojev s pospeševanjem fleksibilizacije trga dela, ob upoštevanju strukturnih sprememb trga in pogojev visoke brezposelnosti. Pri tem je potrebno upoštevati interese delodajalca in zaposlenega. Temeljni mednarodni standard, vezan na fleksibilne oblike zaposlovanja, uveljavlja načelo enakega obravnavanja zaposlenih, ki so zaposleni v fleksibilnejših oblikah zaposlitve v primerjavi z zaposlenimi pri delodajalcu, ki opravljajo delo skladno s tradicionalnim modelom delovnega razmerja, ki temelji na pogodbi o zaposlitvi za neodločen čas. Slednje državam članicam EU predstavlja pomemben izziv.
Keywords: mladi, delovno razmerje, pogodba o zaposlitvi, zaposlitev za določen čas
Published: 05.07.2016; Views: 396; Downloads: 56
.pdf Full text (519,19 KB)

9.
Pridobivanje prve zaposlitve pri mladih
Sanja Klemenčič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Mlad človek se mora dokaj hitro odločiti, katero karierno pot bo izbral za svoje življenjsko poslanstvo. Z drugimi besedami, kateri poklic bo njemu pisan na kožo in ga bo posledično z veseljem opravljal. S to odločitvijo se mlad človek opredeli za smer in stopnjo izobrazbe, ki bi mu kasneje omogočila opravljanje izbranega poklica. Skozi diplomsko nalogo smo se posvetili mlajši generaciji stari od 15 – 29 let, ki so že zaposleni in tisti, ki so v fazi iskanja svoje prve zaposlitve. V teoretičnem delu bomo pogledali, kakšen je položaj mladih na trgu delovne sile, opisali dejavnike, ki so ključni za zaposlitev mladih ter katere so značilnosti kategorije mladih na trgu delovne sile. Osredotočili se bomo tudi na opis metod in možnosti, ki se ponujajo mladim pri iskanju prve zaposlitve. V empiričnem delu smo izvedli anketo med mladimi v dveh sklopih, pri čemer smo na tej osnovi pridobljene podatke statistično obdelali. V zaključku diplomskega dela smo odgovorili na 6 raziskovalnih vprašanj, in sicer se je polovica raziskovalnih vprašanj nanašala na anketo razdeljeno mladim, ki že imajo zaposlitev, medtem ko se je druga polovica raziskovalnih vprašanj nanašala na anketo razdeljeno mladim, ki šele iščejo prvo zaposlitev. Diplomsko nalogo smo zaključili s povzetkom ugotovitev, kritično analizo in predlogi za izboljšave, s katerimi verjamemo, da bi vsaj deloma rešili velikokrat izpostavljeno problematiko mladih na trgu delovne sile tekom celotnega diplomskega dela.
Keywords: Prva zaposlitev, Mladi, Brezposelnost, Trg delovne sile
Published: 03.10.2016; Views: 557; Downloads: 104
.pdf Full text (1,12 MB)

Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica