| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MIGRIRANJE E-POŠTE V OFFICE 365
Aleksander Popović, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili potek migracije elektronske pošte iz Open-Xchange v Office 365 na primeru večjega slovenskega podjetja. V ta namen smo razvili orodje za migracijo in pri tem uporabili prototipni pristop. Namen izdelave orodja za migracijo sta bili predvsem poenostavitev in avtomatizacija postopka migracije. Ob tem smo predstavili tudi razloge za migracijo in opravili SWOT- analizo. Poleg tega smo podrobno predstavili tudi delovanje orodja. Za razvojno okolje smo uporabili Microsoft Visual Basic, pri tem pa je bil glavni problem povezava GNU/Linux in Microsoft okolja.
Keywords: prototipni pristop, migracija elektronske pošte, Office 365, SWOT-analiza, Microsoft Visual Basic
Published: 22.04.2016; Views: 847; Downloads: 88
.pdf Full text (1,57 MB)

2.
APLIKACIJA ZA ZASEBNO RADIOLOŠKO AMBULANTO
Lovro Avsenik, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena programska rešitev za zasebno radiološko ambulanto Specialistične Zdravstvene Dejavnosti, Jerica Rupar Avsenik s.p., izdelana v programskem jeziku Microsoft Visual Basic 2010. Aplikacija ima tri glavne funkcije: pisanje izvida po radiološki preiskavi, izdelava računa za naročnika in beleženje potnih stroškov podjetja. V primerjavi z uporabo poljubnega tekstovnega urejevalnika in ročnega beleženja ter vnašanja podatkov nam aplikacija omogoča izdelavo vseh treh dokumentov na enostavnejši in hitrejši način, predvsem pa z manjšo možnostjo napak. Glavna prednost pri pisanju izvidov je baza pogosto uporabljenih vzorcev za izvide po RTG ali UZ preiskavi in jasno razvidno sosledje korakov vnosa podatkov s primernimi omejitvami, ki preprečujejo napake. Ob tem se število izvidov, čas, lokacija in ostali relevantni podatki beležijo v sekvenčne datoteke, s pomočjo katerih lahko uporabnik kadarkoli na zelo enostaven način izdela račun ali izračun potnih stroškov podjetja. Potrebno je določiti le osnovne parametre, kot so časovni termin in ime naročnika, ostale informacije pa so obdelane in vnešene samodejno. V primerjavi z ročnim izpolnjevanjem tabel, iskanjem zabeleženih datumov in sledenjem zaporednih številk izstavljenih računov je takšen postopek mnogo prijaznejši do uporabnika.
Keywords: aplikacija, radiološki izvid, zasebna ambulanta, Microsoft Visual Basic 2010
Published: 27.08.2015; Views: 630; Downloads: 85
.pdf Full text (4,42 MB)

3.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA PODPORO AVTOPREVOZNIŠTVU
Robert Strmljan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja izdelavo programske rešitve za podporo poslovanja avtoprevozniškega podjetja Strmljan & Co., d.n.o. Pred uvedbo programske rešitve se je pisanje računov in vodenje evidenc izvajalo ročno v urejevalniku besedila MS Word in s preglednicami v MS Excelu. Nova rešitev je narejena z obrazci, izdelanimi v MS Visual Basicu na osnovi MS Accessove relacijske baze. Programska rešitev omogoča pisanje računov, vodenje evidenc o vozilih, opozarjanje na prihajajoče servisne dejavnosti in registracije vozil ter prikaze različnih statistik. V zaključku so podane ocene učinkov, SWOT analize, pogoji za uvedbo ter možnosti nadaljnjega razvoja programske rešitve.
Keywords: programska rešitev, avtoprevozništvo, Microsoft Visual Basic 6.0, relacijska baza
Published: 14.07.2011; Views: 1226; Downloads: 103
.pdf Full text (2,19 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica