| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
PRIKAZ OSKRBNE VERIGE V PODJETJU BSH HIŠNI APARATI, D.O.O., NAZARJE
Jasmina Strašek, 2011, final seminar paper

Abstract: Mednarodni trgi postajajo vse bolj odprti, kar na eni strani pomeni za podjetja več prilož-nosti, na drugi strani pa več tveganj, saj to hkrati pomeni tudi več konkurence. Da pa nam uspe zagotoviti konkurenčne prednosti, lahko to dosežemo preko oskrbne verige, ki skupaj z vsemi členi verige deluje enotno oziroma kot celota. V praktičnem delu diplomskega seminarja sem najprej predstavila koncept oskrbne verige, ki je prepleten s tremi različnimi tokovi znotraj nje. Če želi biti ta uspešna na trgu, je pot-reben postopen razvoj verige, pri čemer pa se uporablja management oskrbne verige, ki skrbi, da so nabava, proizvodnja, skladiščenje in prodaja popolnoma povezani med sabo. Drugi del diplomskega seminarja pa predstavlja uporabo teorije v praksi znotraj podjetja BSH hišni aparati, d. o. o., Nazarje, ki se zelo trudi z razvojem svoje oskrbne verige in jo dobro vodi in nadzoruje. Kljub učinkovitemu vodenju pa se znotraj verige pojavljajo mot-nje, ki so predvsem izrazite v toku materiala. Tako sem na koncu predstavila tudi nekatere ukrepe, ki bi lahko preprečili nastale ovire in povzročili možnosti za še uspešnejšo verigo.
Keywords: Oskrbna veriga, tokovi v oskrbni verigi, členi oskrbne verige, povezanost členov oskrbne verige, management oskrbne verige.
Published: 18.11.2011; Views: 2715; Downloads: 417
.pdf Full text (587,35 KB)

3.
UPRAVLJANJE OSKRBNE VERIGE S POSLOVNO INFORMACIJSKIM SISTEMOM MICROSOFT DYNAMICS NAV 2015
Aljaž Bednjanič, 2016, master's thesis

Abstract: Večina podjetij si svojega poslovanja danes ne more predstavljati brez poslovno informacijskega sistema ERP, ki omogoča celovito podporo poslovanju znotraj vseh poslovnih področij. Microsoft Dynamics NAV velja za enega najbolj prodajanih sistemov ERP. Namenjen je predvsem majhnim in srednje velikim podjetjem, kar pa v slovenskem merilu vključuje tudi velika podjetja. Zasnova sistema je precej odprta, kar omogoča precejšne in enostavne prilagoditve sistema glede na specifične zahteve uporabnikov. Oskrbna veriga je temeljni poslovni proces podjetja. Njen namen je ustvariti ali dostaviti izdelek ali storitev do kupca, vključno s samo zasnovo in proizvodnjo. Oskrbno verigo sestavljajo dobavitelji, proizvajalci, distribucijski kanali in kupci. Management oskrbnih verig obsega upravljanje aktivnosti in procesov znotraj oskrbne verige, cilj pa je zagotavljanje zadovoljstva kupcev. Management oz. upravljanje oskrbne verige z uporabo sistema Microsoft Dynamics NAV pokriva področja prodaje, cenovne politike, nabave, obvladovanja zalog in upravljanja skladišča. Sistem je zasnovan na osnovi parametrov ponovnega naročanja zaloge in dejanskih ter pričakovanih povpraševanj kupcev. Cilj sistema načrtovanja je vzdrževanje optimalne ravni zalog. Parametri načrtovanja so definirani za vsak artikel posebej. Dynamics NAV ponuja precejšnje število funkcionalnosti, ki pripomorejo k boljšemu upravljanju oskrbne verige. Uporaba sistemov ERP vpliva na upravljanje oskrbnih verig. Sistemi ERP izboljšajo pregled nad poslovanjem podjetja, omogočajo avtomatiziranje nabave itd. Z namenom preučevanja vpliva sistemov ERP na upravljanje oskrbne verige smo analizirali študijo, izvedeno na primeru tajvanskih IT podjetij.
Keywords: Poslovno informacijski sistemi (ERP), Oskrbne verige, Management oskrbnih verig (SCM), Microsoft Dynamics NAV.
Published: 23.08.2016; Views: 822; Downloads: 105
.pdf Full text (1,96 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica