| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VODENJE JAVNIH NAROČIL
Karmen Debevec, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Vodenje naročil postaja v sodobnem načinu vodenja podjetja vse pomembnejši del poslovanja, saj je eden ključnih elementov v procesu zniževanja stroškov. Ker je v sodobnem poslovanju ročno evidentiranje naročil preveč zamudno, smo se odločili, da v diplomskem delu predstavimo razvoj programske rešitve za vodenje procesa od izdaje naročilnice prek dobavnice, njene kontrole in vse do preverjanja računa. V uvodnem delu so v nalogi predstavljene uporabljene metode, tehnike in orodja, kot je MS Access 2010, saj ga stroka priporoča za manjša podjetja ter obvladovanje manjših in srednje velikih podatkovnih baz. Poleg tega je Microsoft Access že nameščen na računalnikih kot sestavni del Microsoft Officea. Glavni del naloge opisuje zasnovo, razvoj in vsebino aplikacije ter izvedbo rešitve, s katero smo skrajšali čas obdelave podatkov od izvora do končnih poročil ter zmanjšali število napak, ki so pogosti spremljevalec ročne obdelave podatkov. V zaključku analiziramo rezultate, ki so kmalu pokazali pozitivne učinke predvsem v točnosti podatkov in zadovoljstvu uporabnikov.
Keywords: naročila v javnih zavodih, Access 2010, informacijski sistem, podatkovni model, entiteta.
Published: 05.10.2016; Views: 667; Downloads: 56
.pdf Full text (1,36 MB)

2.
Prilagoditev predloge za CRM
Stanislav Zupančič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo vsebuje proces izdelave programske rešitve CRM za mednarodno podjetje, katerega primarna dejavnost je proizvodnja in prodaja umetnih gnojil za potrebe kmetijstva. V uvodnem delu v osnovi predstavimo podjetje in problem s katerim se podjetje sooča. V nadaljevanju diplomskega dela je v osredju pomen CRM. Razložili smo definicije CRM, arhitekturo in razvoj trženja. Predstavili smo tudi uporabljene tehnologije ter pomen CRM v informatiki. V osrednjem delu smo opisali obstoječe stanje. Nanašamo se predvsem na tehnološko podprtost in zavedanje, da orodje MS Excel ne zadošča poslovni procesom. Za izdelavo programske rešitve smo uporabili orodje MS Access 2010, ki nam omogoča operacije z večjo količino podatkov. Dosegli smo namen fleksibilnosti, ki zagotavlja vnos, popravke in pregled podatkov s strani večjega števila uporabnikov hkrati. Prikazan je podatkovni model, obrazci ter poročila. Rešitev predstavlja celovito podporo v smeri upravljanja odnosa s strankami. V zaključku so podane ocene učinkovitosti, pogoji za uvedbo in možnosti nadaljnjega razvoja programske rešitve.
Keywords: upravljanje odnosov s strankami, Microsoft Access 2010, podatkovna baza
Published: 24.03.2016; Views: 882; Downloads: 72
.pdf Full text (2,52 MB)

3.
PROTOTIPNA REŠITEV ZA INFORMATIZACIJO POSLOVANJA V PODJETJU SANTERA D.O.O.
Rolland Turšič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja razvoj prototipne rešitve za informatizacijo poslovanja v podjetju Santera d.o.o.. Trenutno se v podjetju uporablja zgolj papirno poslovanje in ročno izpolnjevanje Excelovih ali Wordovih predlog. Prototipna rešitev je bila izdelana v Microsoft® Access 2010. Programska rešitev na osnovi izdelane centralne baze podatkov omogoča elektronsko izpolnjevanje in hrambo posameznih obrazcev in dokumentov, ki so potrebni pri zagotavljanju nemotenega dela in izpolnjevanju pogodbenih obveznosti.
Keywords: informacijski sistem, MS Access 2010, podatkovni model, pisarniško poslovanje, delovni nalog
Published: 26.09.2014; Views: 2272; Downloads: 145
.pdf Full text (2,24 MB)

4.
PRENOVA BAZE PODATKOV STRANK PLESNEGA KLUBA
Tjaša Dobnikar, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Plesni klub za evidenco udeležencev tekmovanj uporablja le list papirja. Skozi leto se nabere večje število listov, kar povzroča nepreglednost in ponavljajoče se iskanje podatkov o udeležencih na tekmah in plačilih štartnin. Vedno znova in znova je potrebno pregledati vsak list posebej in iskati podatke, ki jih v tistem trenutku potrebujemo. Nepregledna evidenca nam otežuje vsakodnevno delo in povzroča nezadovoljstvo strank. Doseči želimo informatizacijo procesa vplačil. Želimo, da bi bil proces računalniško podprt in nam tako olajšal delo. S preglednejšo evidenco bi lahko dosegli tudi boljšo produktivnost zaposlenih. Zaposleni bi se izognili ponavljajočemu in dolgotrajnemu iskanju podatkov in tako v krajšem času naredili več. Osredotočimo se na informatizacijo procesa s pomočjo programa Microsoft Access 2010. Izdelali smo podatkovno bazo, ki nam bo v pomoč pri težavi s katero se soočamo. Podatkovna baza je namenjena predvsem vnašanju plačnikov in neplačnikov štartnin, hkrati pa vsebuje tudi pregledno evidenco le-teh. Kljub temu, da smo se osredotočili predvsem na težavo, povezano s štartninami, smo Accessovo bazo razširili in omogočili tudi vnašanje plačil letne registracije in članarine. S pomočjo obrazca Tekmovalec najprej vnesemo osnovne podatke o tekmovalcu. Nato sledi razporeditev tekmovalcev v skupino in določitev trenerja. Naslednji korak je vnos tekmovanja, ki sledi, v bazo Plesnega kluba. Šele, ko smo vnesli vse te podatke lahko potrdimo udeležbo tekmovalca na tekmovanju. Poravnana plačila štartnin vnašamo sproti in po potrebi izpišemo evidenco poravnanih štartnin. Evidenca je urejena po abecednem redu, s čimer smo si iskanje in preverjanje plačnikov oz. neplačnikov še dodatno olajšali. Podjetju smo izpolnili dolgoletno željo po boljši preglednosti plačnikov in neplačnikov, zato smo prepričani, da bo program tudi v prihodnosti zadovoljeval potrebe Plesnega kluba. Prav tako je dostop do vseh obrazcev in poročil izredno preprost. Do njih dostopamo s pomočjo gumbov na glavnem obrazcu. Če nismo vešči pri delu z MS Access-om nam, vnos podatkov ne bi smel povzročati težav. Razlog, da je za vsak obrazec in za vsako poročilo svoj gumb, je ravno v tem, da smo želeli program narediti čim bolj preprost in omogočiti, da ga bodo lahko uporabljali vsi zaposleni v Plesnem klubu.
Keywords: Baza podatkov, Microsoft Access 2010, relacijski model, štartnina.
Published: 14.05.2013; Views: 1053; Downloads: 117
.pdf Full text (1,25 MB)

5.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA KLUB ŠTUDENTOV
Matej Markelj, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem izdelal prototipno rešitev za študentski klub. Procese smo podprli z novo programsko rešitvijo in s tem dosegli večjo urejenost. K temu je v veliki meri prispevala selitve kluba. S predlagano programsko rešitvijo smo zajeli skladiščenje predmetov, beleženje ur administrativnih delavcev, prodajo kart, beleženje prisotnosti in rezervacijo prostorov Kluba študentov Selške doline. Izognili smo se težavam, kot so podvajanje rezervacij, izguba predmetov, nepravilno beleženje ur administratorjev ipd. Ob zbranih podatkih smo kreirali bazo podatkov, ki nam služi za podporo prej naštetih procesov. Za programsko podporo podatkovne baze smo izbrali program Microsofr Access 2010. S pomočjo obrazcev smo naredili uporabniški vmesnik, ki nam omogoča lažje upravljanje s podatkovno bazo. S pomočjo izdelovanja poročil smo omogočili preprosto zbiranje podatkov, ki so potrebni za delovanje kluba.
Keywords: programska rešitev, podpora poslovanju kluba študentov, baza podatkov, prototipna rešitev, Microsoft Access 2010
Published: 08.01.2013; Views: 1168; Downloads: 75
.pdf Full text (1,45 MB)

6.
INFORMACIJSKA PODPORA ZA PLANIRANJE OBISKOV STRANK
Stane Mihelčič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo za manjše dimnikarsko podjetje v Avstriji izdelali aplikacijo za avtomatizacijo pisarniškega poslovanja. S tem smo bistveno skrajšali čas trajanja procesa izdelave dokumentov. Odpraviti smo hoteli probleme, kot so dolg čas izdelave dokumentov, napake, ki so se pojavljale pri izdelavi računov (napačni naslovi, izračun opravljenih storitev), letnih načrtov (planirani datumi na praznike) in delovnih listov (število planiranih hiš, ki jih je potrebno obiskati v enem dnevu). Prav tako pa je bila baza strank neurejena. Pojavljali so se podvojeni podatki strank. Pri podvojenih podatkih je problem predvsem v tem, da ko posodabljaš podatke oziroma naslove, jih je potrebno popraviti v obeh bazah. Zato je velikokrat prišlo do različnih naslovov za isto stranko. Z analizo trenutnih procesov in potreb smo izdelali program. Ta služi kot pripomoček dimnikarskemu podjetju v pisarniškem poslovanju. Po predhodnem vnosu podatkov program po določenih ključih generira račune, planirane obiske za stranke in delovne liste za zaposlene. Aplikacijo smo izdelali s pomočjo programa Microsoft Access 2010. Uporabniški vmesnik programa je enostaven za uporabo. Po izdelavi programa smo izdelali njegovo SWOT analizo in ga uspešno predstavili zaposlenim v podjetju.
Keywords: Microsoft Access 2010, Prototip, Podatkovna baza, Dimnikarski informacijski sistem
Published: 29.05.2012; Views: 1099; Downloads: 154
.pdf Full text (1,29 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica