| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
UPORABA PROGRAMSKEGA ORODJA CUBASE PRI POUKU GLASBE
Boštjan Groznik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno programsko orodje Cubase in njegova potencialna uporaba pri pouku glasbe v osnovni šoli. Glavni cilj je približati program profesorjem razrednega pouka, predvsem na področju aranžiranja pesmi. V ta namen so poleg sodobnih učnih medijev pri glasbenih vsebinah predstavljeni sestavni deli programa, najpogosteje uporabljeni ukazi in operacije pri ustvarjanju aranžmaja ter komponente, potrebne za delo v tem glasbenem računalniškem okolju. Na osnovi teoretičnega dela in večletnih izkušenj s programskim orodjem Cubase so v empiričnem delu diplomskega dela izdelani trije aranžmaji pesmi. Pri najpreprostejšem aranžmaju je prikazan celoten postopek ustvarjanja. Poleg aranžiranja so navedene še številne druge možnosti, ki jih program omogoča s svojim MIDI, avdio in video delom.
Keywords: sodobni učni mediji glasbeni računalniški program Cubase avdio MIDI aranžma
Published: 03.04.2009; Views: 2787; Downloads: 282
.pdf Full text (18,87 MB)

5.
PROGRAMSKA OPREMA ZA GLASBENO PRODUKCIJO TER NEKATERI SODOBNI NAČINI ZA OBJAVO IN PRODAJO GLASBENIH DEL
Domen Repnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Digitalna revolucija se je zgodila tudi v glasbeni industriji in glasbeni produkciji. Spremenili so se načini ustvarjanja glasbe, ki jo lahko danes kreiramo že na vsakem osebnem računalniku. Prav tako se je spremenilo delovanje glasbene industrije in struktura njenih udeležencev. Spremenili so se tudi kanali distribuiranja glasbe, saj lahko, s pomočjo interneta, glasba dandanes doseže poslušalce na drugi strani sveta v samo nekaj sekundah. Pričujoče diplomsko delo se ukvarja s sodobno glasbeno industrijo, z njenimi spremembami in novimi distribucijskimi kanali za glasbo. Skozi njen potek je obdelana tematika programske opreme za produciranje glasbe, na koncu pa sta opisana in primerjana dva zelo popularna programa: Propellerheads Reason 5 in FL Studio 10. Diplomsko delo se zaključi z izborom enega izmed navedenih, in sicer tistega, za katerega mislimo, da je dovolj kakovosten za ustvarjanje uspešnih glasbenih del.
Keywords: Glasbena industrija, distribucija glasbe, digitalna glasba, internet, iTunes, Bandcamp, Myspace, Last.fm, ASIO, VST, MIDI, sekvencer, vzorčnik, DAW, Propellerheads Reason 5, FL Studio 10, aranžiranje, miksanje, mastering, MP3.
Published: 17.08.2012; Views: 1645; Downloads: 133
.pdf Full text (1,28 MB)

6.
PROGRAM ZA UČENJE DIATONIČNE HARMONIKE
Roman Herlah, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazana implementacija programa za učenje diatonične harmonike. Najprej smo na kratko opisali splošno predstavitev diatonične harmonike, zgradbo le-te ter njene posebnosti. Kasneje smo opisali še načrtovanje aplikacije ter njeno celotno implementacijo, od samega snemanja MIDI datotek do končne aplikacije, s katero si lahko pomagamo pri učenju igranja diatonične harmonike. Program smo implementirali v programskem jeziku C#, in sicer v Microsoftovem orodju Visual Studio 2010. Deluje v okolju operacijskega sistema Windows.. Program je namenjen tako za začetnike, kot tudi za bolj izkušene harmonikarje, saj omogoča spreminjanje tempa ter pestro izbiro skladb. Program lahko uporabljamo doma, lahko pa ga uporabljajo tudi učitelji v glasbenih šolah.
Keywords: Harmonika, diatonična harmonika, MIDI, tempo, gumbi, diskant, akord, bas, ton, meh.
Published: 14.02.2013; Views: 3362; Downloads: 503
.pdf Full text (2,33 MB)

7.
ELEKTRONSKA KOSITRNA PIŠČAL
Benjamin Jerman, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja zasnovo elektronske kositrne piščali. Ob razvoju glasbenega inštrumenta smo stremeli k čim manjši spremembi občutka igranja na izvirno glasbilo ter hkrati želeli omogočiti prilagodljivo digitalno osnovo, ki bi omogočala poljubno manipulacijo z izhodnim zvokom. V delu je predstavljen predlog rešitve, ki vključuje tako strojne kot programske gradnike. Izdelali smo tudi prototip, ki vključuje baterijsko napajan modul s senzorji, ki se ga vstavi v ohišje piščali in brezžično pošilja odčitke na sprejemnik. Željeni ton se generira na osnovi analize prejetih podatkov, uporabljenega algoritma in uporabnikovih nastavitev. Izdelek omogoča učenje glasbila tudi v okoljih kjer to zaradi pomanjkanja zasebnosti prej ni bilo mogoče ter hkrati predstavlja izhodišče za platformo, ki omogoča eksperimentiranje z novimi oblikami glasbenega izražanja.
Keywords: kositrna piščal, glasbilo, MIDI, brezžična povezava, baterijsko napajanje, 3D tisk, sintetizator zvoka, senzorji, zaznavanje glasnosti, prototip
Published: 25.02.2015; Views: 1627; Downloads: 103
.pdf Full text (4,16 MB)

8.
MIDI TECHNOLOGY AND COMPARISON BETWEEN KORG M50 AND MULAB MIDI SEQUENCING
Vladimir Popovski, 2015, master's thesis

Abstract: In the following research, a theoretical and practical analysis of MIDI technology will be presented, along with an in-depth comparasion between two types of sequencers: the integrated sequencer of the Korg M50 and the software sequencer of MuLab Free. The purpose of this thesis is, first, to introduce MIDI technology and its construction ,its individual parts, and its practical uses; and, second, to offer a comparation between the Korg M50 and MuLab Free, with the end goal being to aid future users of MIDI sequencers in choosing the appropriate sequencer for the appropriate situation.
Keywords: MIDI, sequencer, korg, mulab, synthesizer, MIDI controller
Published: 05.06.2015; Views: 727; Downloads: 63
.pdf Full text (4,79 MB)

9.
UPORABA TEHNOLOGIJE WEBSOCKET ZA POŠILJANJE SIGNALOV MIDI
Luka Hrgarek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Glasbeni inštrumenti lahko medsebojno komunicirajo z uporabo protokola MIDI, ki je sprejet kot standard v glasbeni industriji. Včasih bi si želeli realno časovno glasbeno komunikacijo prenesti do oddaljene lokacije, za kar je splet zelo dobra infrastruktura. V diplomskem delu bomo predstavili spletno tehnologijo WebSocket in standard za komunikacijo med glasbenimi napravami MIDI. Opisali bomo izdelovanje in uporabo tako strežnika, ki bo oddajal vhodne MIDI signale preko spleta, kakor tudi odjemalske spletne aplikacije, ki bo te podatke sprejemala ter prikazovala v uporabniku razumljivi obliki.
Keywords: spletna aplikacija, WebSocket, MIDI, Raspberry Pi, Node.js, glasbena notacija
Published: 30.06.2015; Views: 1305; Downloads: 182
.pdf Full text (1,73 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica