| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 17
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Prenova krmilja in avtomatizacija stiskalnice grozdja
Primož Novak, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je bila glavna tema izdelava nove elektro omare na že obstoječo konstrukcijo za stiskanje grozdja oz. sadja. Ker je največja problematika v kmetijstvu po hitrem in kvalitetnem spravilu pridelka, smo se odločili, da staro stiskalnico avtomatiziramo in s tem omogočimo boljši nadzor in vodenje procesa stiskanja grozdja. Obnove in izdelave nove elektro omare smo se lotili tako, da smo preučili mehansko delovanje stiskalnice in delovanje starejše električne omare, ki jo bo nadomestila nova. V diplomski nalogi so opisane komponente, ki smo jih uporabili pri izdelavi projekta. Za industrijski krmilnik, ki smo ga uporabili, smo napisali program in narisali načrt nove krmilne omare.
Keywords: stiskalnica, grozdje, avtomatizacija, HMI prikazovalnik, programljivi logični krmilnik
Published: 03.07.2020; Views: 608; Downloads: 137
.pdf Full text (3,69 MB)

2.
Razvoj večnamenskega prikazovalnika za vozilo e-Formula študent
Jernej Frangež, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen merilno prikazovalni sistem za vozilo e-Formula študent. Pred načrtovanjem smo pregledali že obstoječe rešitve na tem področju. Nato smo se lotili načrtovanja in izdelave sistema. Prikazali smo preračune in obdelavo merilnih rezultatov. Sledila so testiranja na vozilu in dopolnitve ugotovljenih pomanjkljivosti. Na koncu smo prikazali mesta in vgradnjo dodatnih komponent v vozilo.
Keywords: električno vozilo, večnamenski prikazovalnik, formula študent, senzor gest
Published: 14.11.2019; Views: 403; Downloads: 84
.pdf Full text (3,17 MB)

3.
Izdelava armaturne plošče za vozilo Formula Student
Rok Ficko, 2018, diploma project paper

Abstract: Projektno delo predstavlja zasnovo, izvedbo in delovanje elektronskega sistema za armaturno ploščo na dirkalniku Formula Student, na kateri so preko zaslona in indikatorjev prikazani pomembni podatki o vozilu. Sistem je zgrajen okoli mikrokrmilnika STM32F103C8, ki nadzoruje celotno vezje. Podatki se prikazujejo preko zaslona OLED in štirih indikatorjev sestavljenih iz svetlečih diod. Mikrokrmilnik uporablja za vodenje sistema dve vrsti komunikacij: CAN in I2C. Poleg elektronskega sistema je izdelana tudi karbonska plošča, v katero se vstavi elektronika, celoten modul pa je nato nameščen na vozilo.
Keywords: Armaturna plošča, Formula Student, STM32, elektronski sistem, prikazovalnik informacij, zaslon OLED, indikatorji LED
Published: 05.02.2019; Views: 526; Downloads: 86
.pdf Full text (2,39 MB)

4.
Vodni zaslon
Simon Hebar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Vodni zaslon je naprava, ki z vodnimi kapljicami izriše vzorec oziroma izpiše besede. Naprava je namenjena predvsem za oglaševanje. V diplomski nalogi smo predstavili projektno delo in medpredmetno učenje. Pogledali smo, kako projektno delo in medpredmetno učenje poteka v sistemu poučevanja. Predstavljen je management in razvoj projekta Vodni zaslon. Opisani sta zgradba in delovanje vodnega zaslona. Prikazana je zgradba kontrolne mize in vodnega prikazovalnika. V nadaljevanju je natančno opisano delovanje celotnega vodnega zaslona. Opis zaslona je strnjen v smiselne celote, ki so natančno opisane. Na koncu je projekt Vodni zaslon umeščen v poučevanje naravoslovnih predmetov v srednjih šolah.
Keywords: projektno delo, projektno učenje, medpredmetno učenje, projekt, vodenje, vodni zaslon, kontrolna miza, vodni prikazovalnik, konstruiranje, CAD, Solidworks, medšolsko projektno delo.
Published: 25.11.2016; Views: 1218; Downloads: 61
.pdf Full text (23,12 MB)

5.
UMESTITEV POLNILNICE ZA ELEKTRIČNA VOZILA V STRUKTURO DROGA JAVNE RAZSVETLJAVE
Peter Grižon, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je predstavitev enostavne, hitre in cenovno ugodne rešitve za umestitev večjega števila polnilnic za električna vozila v postavljene drogove javne razsvetljave na že obstoječih parkiriščih. Sistem je izveden s sodobnim mikrokrmilnikom z ustreznimi komponentami za vklapljanje in izklapljanje električnih priključkov ter za merjenje porabe električne energije. Polnjenje je dostopno le avtoriziranim uporabnikom, lastnikom sodobnih identifikacijskih kartic RFID. Storitev je uporabnikom omogočena z razumljivim univerzalnim jezikom v obliki piktogramov na grafičnem prikazovalniku s tekočimi kristali.
Keywords: električna vozila, električna polnilnica, RFID, mikrokrmilnik, prikazovalnik s tekočimi kristali
Published: 28.09.2016; Views: 983; Downloads: 97
.pdf Full text (2,64 MB)

6.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA KRMILJA ZA AVTOMATSKO TESTIRANJE IN SUŠENJE TALILNIH PEČI
Denis Godec, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Proces testiranja in sušenja talilnih peči je zelo pomemben postopek pri obnovi ter gradnji le-teh. V tovarnah, kjer se ukvarjajo s taljenjem aluminija in izdelavo polizdelkov iz aluminijeve zlitine, uporabljajo različne tipe talilnih peči. Vsaka obnovljena ali na novo zgrajena talilna peč vsebuje veliko vode v plašču, zato jo je potrebo ustrezno izsušiti po vnaprej določenem toplotnem profilu, da v kasnejši uporabi ne pride do razpok le-tega. V diplomskem delu je opisan potek načrtovanja in izvedbe krmilja za avtomatsko testiranje in sušenje talilnih peči. Predstavili smo električne komponente krmilja, električni načrt krmilne enote ter strojne komponente sistema. Podrobneje smo prikazali postopek obnove, delovanja, testiranja in sušenja talilne peči podjetja Litostroj – PROIZVODNO TEHNIČNI SERVIS, d. o. o., tipa ISKRA DP 650 B. Programski del izvedbe avtomatskega testiranja in sušenja talilnih peči smo izdelali s pomočjo višje-nivojskega programskega orodja TIA Portal V13 SP1.
Keywords: Krmilje, programirljivi logični krmilnik, TFT LCD prikazovalnik, talilna peč, sušenje, testiranje.
Published: 16.09.2016; Views: 542; Downloads: 99
.pdf Full text (4,18 MB)

7.
RAZVOJ ZUNANJEGA PRIKAZOVALNIKA LED
Andrej Murn, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje razvoj zunanjega prikazovalnika LED. Namen uporabe prikazovalnika je prikaz aktualnih informacij prodajnih centrov s premikajočim besedilom. Besedilo je prikazano v dveh vrsticah, kjer je velikost celotnega zaslona v širino 1320 mm in višino 720 mm. Razvoj prikazovalnika vključuje vse od idejne zasnove, izbire sestavnih komponent, načrtovanja dvoslojne tiskanine, sestavljanje komponent prikazovalnika, izdelave programske aplikacije v jeziku C in komunikacije z zunanjo napravo. Cilj diplomske naloge je zagotoviti robusten in zanesljiv sistem za prikazovanje reklamnega besedila.
Keywords: svetleča dioda, prikazovalnik, dsPIC, načrtovanje tiskanih vezij, programski jezik C.
Published: 04.07.2016; Views: 1160; Downloads: 84
.pdf Full text (4,58 MB)

8.
Vključitev tekstovnega prikazovalnika v sistem vodenja manipulatorja
Sebastjan Ribič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Na pnevmatski manipulator smo priključili dvovrstični prikazovalnik za upravljanje. Prikazovalnik TD-200 smo priključili na krmilnik SIEMENS S7-200, ki je upravljal z manipulatorjem. S pomočjo krmilne verige, diagrama stanj, pnevmatske sheme in z uporabo programa STEP 7-Micro/WIN smo spisali program in sporočila za izpisovanje dogodkov v sistemu manipulatorja. Komunikacija med krmilnikom in prikazovalnikom je delovala brez težav in testiranje na simulacijski plošči je pokazalo odlične rezultate.
Keywords: pnevmatski manipulator, dvovrstični prikazovalnik, TD 200, krmilnik S7-200, STEP 7-Micro/WIN
Published: 11.04.2016; Views: 696; Downloads: 61
.pdf Full text (4,00 MB)

9.
POTOVALNI RAČUNALNIK Z GPS
Domen Murn, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena zasnova in izdelava potovalnega računalnika, ki z uporabo sistema GPS prikazuje trenutno hitrost, pot, porabo goriva ter prevožene kilometre vozila. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu je predstavljena kratka zgodovina razvoja sistema GPS in njegovo delovanje. Podrobno so opisane vse periferne naprave, ki smo jih potrebovali za izdelavo potovalnega računalnika z GPS. V drugem, praktičnem delu, je natančno opisano delovanje programa, kateri je napisan v programskem jeziku ANSI C, s pomočjo razvojnega okolja MPLAB X IDE. Predstavljen je tudi izdelan prototip, ki vključuje prikazovalnik na dotik.
Keywords: GPS, protokol NMEA, mikrokrmilnik, PIC, MPLAB X IDE, grafična knjižnica, prikazovalnik na dotik, potovalni računalnik
Published: 08.07.2014; Views: 1369; Downloads: 101
.pdf Full text (2,48 MB)

10.
PRIKAZOVALNIK NA OSNOVI NIHALNEGA GIBANJA
Jernej Polanec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi opisujemo prikazovalnik na osnovi nihalnega gibanja in vztrajnosti vida. Prikazovalnik je sestavljen s svetlobnimi izvori, mikrokrmilnika, pospeškometra in batariskim napajanjem. Vgrajen program je zasnovan v Programskem jeziku Cin razvojnem okolju Code Vision. Vezje deluje tako, da z nihanjem roke in s svetlobnimi izvori, ki jih krmilita mikrokrmilnik in pospeškometer, ustvarjamo prostorski izpis željenega besedila v zraku. To omogoča posebna lastnost delovanja človeškega vida.
Keywords: pospeškometer, prikazovalnik, mikrokrmilnik, vid, MEMS
Published: 18.01.2013; Views: 1220; Downloads: 125
.pdf Full text (1,27 MB)

Search done in 0.35 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica