SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MODERNIZACIJA KRMILJA TER UREDITEV PRIKAZOVANJA NAPAK NA INDUKCIJSKI PEČI ABB EBS 15
Damjan Pšeničnik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema opis kovaške linije, na kateri se proizvaja toplotno preoblikovanje kovinskih materialov. Podrobneje je predstavljena naprava za indukcijsko segrevanje materiala. V nalogi so opisane težave, ki se pojavljajo pri delovanju indukcijske peči in posledično zamenjava obstoječega krmilnika ABB KR200, ki služi za krmiljenje delovanja indukcijske peči s krmilnikom Siemens S7-314 ter dodatnim prikazovalnikom ESA VT505 – ekran na dotik. Opisano je delovanje in sestava indukcijske peči za segrevanje materialov iz železa in njegovih zlitin. Dodatno so opisani krmilniki podjetja Siemens z uporabljeno programsko opremo STEP7, VTWIN. Predstavljene so tudi uporabljene elektronske komponente, ki so potrebne za delovanje peči. Naloga zajema orisne poteke programa in podprogramov v krmilniku. V nalogi je pojasnjen namen in cilj modernizacije, kakor tudi ugotovitve pri zagonu same aplikacije.
Keywords: Kovaštvo, indukcijska peč, ojnica, avtomatizacija, krmilna tehnika, PLK, STEP 7.
Published: 29.04.2009; Views: 2405; Downloads: 275
.pdf Full text (3,40 MB)

2.
ŽELEZARNA IN LIVARNA A. POGAČNIK - NASLEDNICA STARIH FUŽIN
Mihael Ramšak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Diplomsko delo Železarna in livarna A. Pogačnik — Naslednica starih fužin je razdeljeno v osnovi na dva dela. Prvi del sestavlja več manjših glavnih poglavij s podpoglavji, ki zgolj zaradi boljšega poznavanja in razumevanja teme, govorijo o naravnih danostih kraja, o razvoju ter povezanosti med različnimi industrijskimi in obrtniškimi panogami. Ves ta industrijski razvoj je bil med seboj povezan z eno skupno točko, in to je bila vodna sila. Od dveh največjih industrijskih panog, ki sta se razvili na tem območju in sta dali kraju največji pečat, sta bili steklarstvo in železarstvo. Tako kot steklarstvo ima v teh krajih zelo dolgo in bogato zgodovino tudi železarstvo. Zato drugi del obravnava Železarno in livarno A. Pogačnik, ki se je edina od teh dveh panog ohranila vse do danes, čeprav pod drugim imenom, ampak je še zmeraj na istem kraju. Ta del diplomskega dela je razdeljen na več podpoglavij, ki predstavljajo čas od nastanka te železarne oz. Pogačnikovega nakupa Karlove kovačije, izgradnje prve elektrarne v Rušah, življenja in dela kovačev, obdobja železarne in njenega lastnika med drugo svetovno vojno ter razvoja železarne po drugi svetovni vojni vse do sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja.
Keywords: KLJUČNE BESEDE Železarna in livarna A. Pogačnik, Hinko Pogačnik, kovaštvo, steklarne, lesarstvo, žage, razvoj industrije, Ruše
Published: 06.01.2010; Views: 1893; Downloads: 311
.pdf Full text (3,46 MB)

3.
ROBOTIZACIJA KOVAŠKE LINIJE
Tadej Klančnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava projekt robotizacije kovaške linije v podjetju Unior d.d. in delno fizično realizacijo. Opisana je obstoječa kovaška linija, delovna mesta, izpostavljena problematika, vzrok robotizacije, izdelan je idejni koncept robotizacije obrezovanja odkovkov, podrobneje je obravnavan razvoj, dimenzioniranje in izdelava manipulatorja, ki služi za strego odkovkov robotu, predstavljena je optimirana postavitev vseh elementov robotizirane linije, opisane so komponente, vključene v robotizaciji. Prikazan je sodobni pristop k načrtovanju robotskih celic s pomočjo CAD modelirnika Catia, ki nam omogoča pregledno in enostavno načrtovanje, simuliranje in dimenzioniranje posameznih komponent robotiziranega sistema. Diplomsko delo služi kot vodilo in pripomoček ob nadaljnjih projektih robotizacije proizvodnih sistemov.
Keywords: robotizacija, robot, kovaštvo, projektiranje, konstruiranje, modeliranje, razvoj, odkovki, ojnica
Published: 12.01.2012; Views: 1639; Downloads: 189
URL Link to full text

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica