| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj mobilne aplikacije Wavy radio
Teo Kuzma, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo aplikacijo za poslušanje spletnih radijskih postaj, ki ga sestavlja zaledna storitev in mobilna Android aplikacija. Za zaledni sistem in mobilno aplikacijo bomo opisali načrtovanje, izbiro tehnologij in potek razvoja ter opisali vse funkcionalnosti, ki jih zaledni sistem in mobilna aplikacija ponujata. Pri mobilni aplikaciji je predstavljen še uporabniški vmesnik in njegove posamezne komponente.
Keywords: Android, Jetpack Compose, Kotlin, Node.JS, AWS
Published: 18.10.2021; Views: 60; Downloads: 13
.pdf Full text (3,31 MB)

2.
Primerjava razvoja mobilnih aplikacij s programskima jezikoma Kotlin in Java
Teodora Grneva, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava predstavitev razvoja mobilne aplikacije s programskima jezikoma Java in Kotlin ter njuno razširjenost v industriji za razvoj mobilne aplikacije. Najprej so predstavljene njune lastnosti in značilnosti, potem pa so predstavljene in analizirane njune prednosti ter slabosti. Na koncu so z uporabo okolja za razvoj Android aplikacije uspešno implementirane mobilne aplikacije v oba programska jezika in ugotovljene razlike v razvoju, implementaciji in delovanju mobilnih aplikacij na primeru testne aplikacije, izdelane v obeh programskih jezikih, s pomočjo izvedene komparativne analize.
Keywords: Android, mobilne aplikacije, Java, Kotlin, programski jeziki
Published: 12.11.2020; Views: 517; Downloads: 75
.pdf Full text (1,78 MB)

3.
Razvoj domorodnih mobilnih aplikacij za Android s programskim jezikom Kotlin
Verica Zagoranski, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali programski jezik Kotlin in opisali njegove osnovne koncepte in posebnosti. V raziskavi smo se osredotočili na mobilne aplikacije za operacijski sistem Android. V namen raziskave smo implementirali dve enaki aplikaciji s pomočjo jezikov Kotlin in Java. V namen primerjave smo izvedli testiranje obeh aplikacij. Po postopku testiranja aplikacij smo izvedli primerjalno analizo uspešnosti aplikacij in primerjalno analizo značilnosti Kotlina in Jave. Na koncu diplomskega dela smo predstavili rezultate analize in povzeli prednosti ter slabosti Kotlina.
Keywords: Android, Kotlin, Java, mobilna aplikacija
Published: 03.07.2020; Views: 580; Downloads: 127
.pdf Full text (1,01 MB)

4.
Mobilna aplikacija Moja zdravila na platformi Android
Matej Rogač, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Številne bolezni, ki so veljale za neozdravljive, lahko danes uspešno pozdravimo oziroma vsaj lajšamo njihove simptome s pomočjo zdravil. Vse več ljudi, predvsem starejših, ima istočasno predpisanih več zdravil, nekatera je potrebno vzeti večkrat na dan, točno ob določeni uri in kaj hitro se zgodi, da katero od predpisanih zdravil pozabijo vzeti ali pa vzamejo napačno. Z namenom preprečevanja naštetih dogodkov smo se odločili razviti mobilno aplikacijo, ki bo ljudem v pomoč pri doslednem jemanju zdravil. V diplomskem delu smo predstavili programski jezik Kotlin, pri tem smo nekoliko več pozornosti namenili predstavitvi osnovnih konceptov programskega jezika. Sledi krajši pregled orodij in tehnologij, ki smo jih uporabili pri razvoju aplikacije, in predstavitev razvite aplikacije.
Keywords: zdravila, mobilna aplikacija, Android, Kotlin
Published: 04.12.2019; Views: 808; Downloads: 102
.pdf Full text (5,31 MB)

5.
Razvoj mobilne aplikacije SterLine
Kristjan Kotnik, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je razvoj mobilne aplikacije SterLine v programskem jeziku kotlin ter objava aplikacije v spletno trgovino Google Play. Aplikacija omogoča hiter in enostaven pregled denarnice Stellar. Preko vmesnika podatke o ceni in količini kovancev pridobiva iz Stellar Horizon-a. Aplikacija omogoča vnos večih denarnic, filtriranje glede na količino kovancev ter pregled nad aktivnostjo trenutne denarnice.
Keywords: Android, Kotlin, Stellar, aplikacija
Published: 21.11.2019; Views: 444; Downloads: 62
.pdf Full text (4,14 MB)

6.
Razvoj mobilne življenjsko simulacijske igre Akvarij
Katja Rutnik, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni temelji uspešnih dobičkonosnih mobilnih iger, življenjsko simulacijska zvrst iger, osnove umetne inteligence v igrah ter poskus združitve in implementacije predstavljenih tematik v domačo aplikacijo Android s programskim jezikom Kotlin.
Keywords: Android, Kotlin, mobilna igra, simulacija
Published: 13.11.2019; Views: 662; Downloads: 131
.pdf Full text (1,07 MB)

7.
Aplikacija android Najbližja restavracija
Klemen Uršič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomske naloge smo izdelali aplikacijo za operacijski sistem Android. Namen aplikacije je, da nam poišče najbližje restavracije ter nam jih prikaže. Ker dandanes velikokrat, ne vemo, kam bi se odpravili na kosilo, nam aplikacija pri tem pomaga, saj nam pove, kje se restavracija nahaja in vse informacije o njej. Na osnovi tega izberemo restavracijo, ki nam je najbližja ali najbolj všeč. Aplikacija je bila narejena v programskem jeziku Kotlin, ki je najnovejši jezik v razvojnem okolju Android Studio.
Keywords: android, mobilna aplikacija, programski jezik Kotlin, restavracije
Published: 08.11.2018; Views: 823; Downloads: 116
.pdf Full text (1,57 MB)

8.
Uporaba programskega jezika Kotlin za razvoj mobilnih aplikacij
Rok Rovan, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je preučiti in predstaviti programski jezik Kotlin ter osvojiti njegove koncepte na področju razvoja aplikacij za mobilno platformo Android. Podana je krajša predstavitev programskega jezika ter njegovih ključnih lastnosti, nekoliko več poudarka pa je na samih konceptih jezika, kot so osnovni podatkovni tipi, razredi in njihove lastnosti, razširitvene funkcije ter lambda izrazi. Pri opisu konceptov so podane primerjave s programskim jezikom Java. Sledi zasnova aplikacije, opis uporabljenih orodij in tehnologij ter, na podlagi zasnove, implementacija same mobilne aplikacije.
Keywords: programski jezik kotlin, programski jezik java, razvoj mobilnih aplikacij
Published: 07.11.2018; Views: 1050; Downloads: 152
.pdf Full text (1,61 MB)

9.
Primerjava programskih jezikov Java in Kotlin na primeru implementacije aplikacije JazGobar
Nikolaj Čolić, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V zaključnem delu bomo primerjali programska jezika Java in Kotlin na primeru mobilne aplikacije JazGobar. Najprej se bomo seznanili z obema programskima jezikoma, ki ju bomo primerjali na podlagi podanih primerov, ter preučili njune prednosti. Aplikacijo bomo razvili za Android operacijski sistem v obeh zgoraj omenjenih programskih jezikih s pomočjo Android Studia.
Keywords: Java, Kotlin, Android
Published: 06.07.2018; Views: 1295; Downloads: 256
.pdf Full text (1,41 MB)

10.
Izbrani koncepti programskega jezika kotlin
Mirjam Založnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo izbrane koncepte programskega jezika kotlin. Opišemo njegove prednosti, slabosti in primerjamo koncepte s programskim jezikom java. Največ poudarka je predvsem na opisu osnovnih konceptov, kot so podatkovni tipi, operatorji, funkcije in razredi. Za potrebe primerjave jezikov na kratko opišemo tudi algoritma urejanja, urejanje z navadnim vstavljanjem in Shellovo urejanje. V praktičnem delu primerjamo algoritma urejanja v programskem jeziku kotlin in java ter z meritvami primerjamo hitrost delovanja.
Keywords: Programski jezik kotlin, koncepti, programski jezik java, algoritmi urejanja, algoritem z navadnim vstavljanjem, Shellovo urejanje
Published: 27.09.2016; Views: 1637; Downloads: 212
.pdf Full text (1,68 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica