| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Postavitev proizvodnega procesa razreza pločevine v trakove
Robert Čermelj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Merkur d.d. mora zaradi vedno večje konkurence na trgu iskati vedno nove poti za pridobivanje prednosti pred konkurenco. Pomembno je ponuditi izdelek, ki bo zadovoljiv kupca tako s funkcionalnostjo, kakovostjo in primerno ceno, ter hkrati podjetju prinesel tudi dobiček Zato smo v podjetju uvedli novo storitev – proizvodno storitev. V tej diplomski nalogi bom predstavil novi proizvodni proces razreza pločevine v trakove, ter finančno upravičenost investicije
Keywords: Ključne besede: logistika skladišče proizvodni proces razrez pločevine perspektiva
Published: 10.02.2009; Views: 1705; Downloads: 216
.pdf Full text (3,21 MB)

2.
MODEL RAVNANJA S TOPILI V SKLADIŠČU NEVARNIH SNOVI V KRKI, D.D., NOVO MESTO
Dušan Podbevšek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je prikaz dela z organskimi topili v novem skladišču tekočih surovin v Krki, d.d., Novo mesto. Za potrebe skladiščenja organskih topil se je zgradilo novo cisternsko skladišče. V skladišču, kjer je polnilnica topil zaprtega sistema, ni naravnega prezračevanja, ki bi ščitilo zaposlene pred nevarnimi hlapi topil. V ta namen je bilo zgrajeno klimatsko prezračevanje in dodatno lokalno odsesavanje. Vsi sistemi delujejo tako, da v prostoru za točenje in pretakanje topil, ne bi bilo prekomernih koncentracij hlapov. Odločili smo se, da v okviru diplomske naloge z meritvami preverimo kako velika so odstopanja od dopustnih, jih zabeležimo in z rešitvami popravimo morebitne napake. Merjenja smo izvedli v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo iz Novega mesta. Rezultati meritev so pokazali, da je v primeru pretakanja topila diklorometan iz originalne embalažne enote v cisterno za raztehtavanje na manjše količine, koncentracija hlapov prevelika. Koncentraciji acetona in acetonitrila pri točenju preko masnih merilcev pa sta bili tik pod mejno vrednostjo, ki je še dovoljena. Naš namen je bil, da poleg izvedbe meritev in pridobljenih podatkov poskrbimo tudi za primerne rešitve in tako pripomoremo k čimprejšnji ureditvi nastale situacije. Trenutno najprimernejša rešitev bi bila uvedba obvezne uporabe zaščitne maske z filtrom za topilo diklorometan. Z novim načinom točenja iz originalnih embalažnih enot v ročke za proizvodne obrate, ki bi ga uvedli naslednje leto pa bi prenehali z pretakanjem in zmanjšali prekomerno koncentracijo topila. Z vgradnjo zapiral za roke lokalnega odsesa bi zmanjšali tudi koncentracijo hlapov acetona in acetonitrila, ki ju poleg drugih točimo preko masnih merilcev. Z izvedbo rešitev bi prispevali k večji varnosti pri delu in zdravju delavcev, ki so zaposleni v skladišču tekočih surovin.
Keywords: Ključne besede  skladišče  organska topila  lokalno odsesavanje  hlapi topil  cisterna
Published: 28.01.2010; Views: 2418; Downloads: 248
.pdf Full text (873,80 KB)

3.
Skladiščno poslovanje v informacijskem sistemu SAP
Aleksander Volf, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava skladiščno poslovanje v informacijskem sistemu SAP z uporabo črtne kode. Podana je tudi proučitev možnosti za uvedbo radio frekvenčne identifikacijske (RFID) tehnologije. Na začetku je opisana zgodovina, proizvodni program in trend razvoja podjetja Domel d.d. V nadaljevanju sledijo teoretična izhodišča, kjer so podani splošni pojmi o logistiki, skladišču, informacijskem sistemu SAP, črtni kodi in RFID tehnologiji. Nato je bolj podrobno predstavljeno skladiščno poslovanje z uporabo črtne kode. Na koncu sledi proučitev možnosti skladiščnega poslovanja z uvedbo RFID tehnologije.
Keywords: Ključne besede: skladišče, logistika, informacijski sistem SAP, črtna koda, RFID tehnologija;
Published: 20.01.2011; Views: 2507; Downloads: 301
.pdf Full text (2,21 MB)

4.
Reorganizacija obstoječega skladiščnega sistema polizdelkov
Ingrid Horvat, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se nanašali predvsem na reorganizacijo in avtomatizacijo skladiščenja polizdelkov in rezervnih delov. Opazili smo ključne logistične probleme, ki so bili predmet obravnavanja in analiziranja. S pomočjo posnetka dejanskega stanja, pridobljenih podatkov in potrebnih analiz smo prišli do rezultatov, ki hkrati ponujajo podjetju optimalno rešitev za postavitev skladiščnega sistema. Skozi celotno diplomsko nalogo smo se omejili na skladišče in skladiščno poslovanje v obstoječih prostorih in na nova avtomatizirana skladišča, ki jih bomo implementirali v novo zgrajenih prostorih.
Keywords: Ključne besede:Logistika, skladiščni sistemi, reorganizacija, avtomatizirano skladišče
Published: 28.10.2012; Views: 744; Downloads: 140
.pdf Full text (1,60 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica