| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 15
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
OPTIMIZACIJA DELA NA DELOVNEM MESTU LANSERJA V PODJETJU ODELO PREBOLD
Andrej Priteržnik, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: POVZETEK Podjetja morajo stalno izboljševati svoje procese, če želijo ostati konkurenčna na globalnem trgu. To je proces, ki se nikoli ne konča. V nalogi smo se lotili izboljševanja na konkretnem primeru, in sicer smo raziskali možnosti za optimizacijo dela lanserjev v podjetju Odelo Slovenija. Predstavili smo okolje, v katerem lanser deluje, in naloge, ki jih izvaja. Razvili smo metodo, ki lanserje ovrednoti, in tako določili obremenjenost posameznega lanserja. Na podlagi teh rezultatov smo ugotovili, kateri lanserji so preveč in kateri premalo obremenjeni. Predlagali smo drugačno razporeditev lanserjev, ki bi delo med lanserje razporedila glede na njihovo obremenjenost in ne glede na to, kateremu timu pripadajo. S tem bi bilo delo optimalneje razporejeno in tako ne bi bili eni lanserji preveč in drugi premalo obremenjeni.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: ̶ notranji transport – logistika; ̶ celica – proizvodna linija; ̶ lanser; ̶ obremenjenost; ̶ kanban; ̶ oskrbovanje.
Published: 11.11.2016; Views: 1103; Downloads: 138
.pdf Full text (911,04 KB)

2.
Ocenjevanje in nagrajevanje zaposlenih v oddelku logistike v podjetju Vipap d.d.
Lidija Hribar, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V teoretičnem delu diplomske naloge najprej podrobno opišemo proces ocenjevanja zaposlenih. Ugotovimo, kako se pripraviti na ocenjevanje, katere so metode ocenjevanja, opišemo ocenjevalne tehnike in naštejemo napake, ki se pojavljajo pri ocenjevanju zaposlenih. Nato opišemo še proces nagrajevanja. Najprej se osredotočimo na sestavne dele sistema nagrad, ugotovimo nekaj značilnosti nagrad, naštejemo vrste le-teh ter jih opišemo. V praktičnem delu se osredotočimo na praktični primer ocenjevanja in nagrajevanja zaposlenih v oddelku logistike v podjetju Vipap Videm Krško d. d. Ugotovimo, kakšne kriterije in merila uporabljajo točno za ta oddelek, jih analiziramo in predlagamo izboljšave.
Keywords: Ključne besede: ocenjevanje, nagrajevanje, plače, nagrade, logistika
Published: 12.05.2015; Views: 654; Downloads: 108
.pdf Full text (662,25 KB)

3.
Uvedba skupne nabave na nivoju občinske uprave
Matej Španinger, 2013, master's thesis

Abstract: Uvedba skupne nabave na nivoju občinske uprave Obvladovanje nabavne logistike kot pomembnega dela celotnega sistema je v času trenutnih gospodarskih razmer izrednega pomena. Gospodarske družbe se tega že nekaj časa zavedajo, podobno miselnost pa je potrebno prenesti tudi v javne zavode. V magistrskem delu smo se osredotočili na delovanje nabavne logistike javnih zavodov v Občini Slovenska Bistrica, kjer zaradi decentralizacije nabave po zavodih prihaja do višjih stroškov. Uvedba predlaganega sistema skupne nabave bi zavodom in občini prinesla ekonomske in organizacijske učinke ob nezmanjšanem nivoju storitev za svoje odjemalce. Kljub temu pa je za dosego skupne nabave potrebna tudi pripravljenost s strani občine in odgovornih v posameznih zavodih.
Keywords: Ključne besede: logistika, nabavna logistika, javni zavodi, javna naročila.
Published: 12.12.2013; Views: 1178; Downloads: 176
.pdf Full text (3,78 MB)

4.
Organizacija transportnih storitev v podjetju Hart d.o.o.
Katja Berglez, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Organizacija transportnih storitev v podjetju Hart d.o.o. V diplomski nalogi smo se osredotočili na organizacijo transportnih storitev. V prvem delu smo podali nekaj, z našo temo diplomskega dela relevantnih, teoretičnih osnov, kjer nas je zanimala mednarodna logistika in mednarodni transport. Sledila je špediterska dejavnost, pri kateri smo opisali dejavnost špedicije, vlogo špedicije in kako mora biti le-ta organizirana. Prav tako smo podrobneje proučili opisali špedicijo in špediterja ter opisali špediterske storitve. V drugem delu naloge smo predstavili problem s katerim se srečuje podjetje Hart d.o.o., to je konkurenca. Naredili smo analizo obstoječega stanja v podjetju ter opisali njihovo poslovanje, s pomočjo kritične analize pa smo ugotavljali pomanjkljivosti podjetja v primerjavi s konkurenco. Nato smo glede na pomanjkljivosti, ki smo jih ugotovili s SWOT-analizo podali nekaj predlogov, kako izboljšati poslovanje in na tak način pridobiti tudi nekaj konkurenčnih prednosti pred ostalimi organizatorji podobnih transportnih storitev. Ključne besede: logistika, transport, mednarodna špedicija, špedicija, špediter, konkurenca. Organization of transport services in the company Hart d.o.o.
Keywords: Ključne besede: logistika, transport, mednarodna špedicija, špedicija, špediter, konkurenca.
Published: 22.10.2013; Views: 2528; Downloads: 147
.pdf Full text (607,71 KB)

5.
Mednarodni transport v podjetju Transport Stojnšek, Darko Stojnšek s.p.
Blaška Pecigos, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V nalogi je zajeta problematika stroškov prevoza, komunikacije v podjetju, porabe goriva in terjatve plačila opravljenega prevoza. V prvem delu naloge so opredeljene teoretične osnove same logistike, njenih ciljev, stroškov ter terjatve v logistiki. Prav tako sta teoretično opredeljena špedicija in naloge špediterja ter transport in mednarodni transport. Sledi ugotavljanje trenutnega stanja in kritična analiza problemov v mednarodnem prometu. V zadnjem delu naloge so predstavljeni predlogi izboljšav in predlogi rešitev problemov, ki smo jih navedli. Podali smo tudi predloge za nadaljnji razvoj podjetja.
Keywords: Ključne besede: logistika, transport, mednarodni transport, špedicija, stroški, gorivo, komunikacija, terjatve.
Published: 12.04.2013; Views: 1849; Downloads: 339
.pdf Full text (2,14 MB)

6.
OPTIMIZACIJA LOGISTIČNIH PROCESOV V PROIZVODNJI INDUSTRIJSKIH NOŽEV V PODJETJU PREVENT TRO D.O.O.
Miloš Haber, 2012, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK Danes je konkurenčnost podjetja v veliki meri odvisna od tega, kako zaposleni v podjetju razumejo in obvladujejo pojem logistične dejavnosti kot pomembne komponente proizvodnega procesa. Logistika je ključnega pomena za podjetje tudi v njeni najbolj osnovni obliki - prenosu samega materiala in informacij zlasti med samimi fazami procesa. V današnjem času ima veliko podjetij težave s konkurenčnostjo prav zaradi prevelikih stroškov samega procesa. Z izboljšanjem sistema logistike pa se da proces proizvodnje skrajšati in s tem tudi dejansko znižati strošek dela ter posledično poceniti izdelek. Podjetje Prevent TRO d.o.o. ima sicer dolgoletno tradicijo, malokdo v njem pa sploh razmišlja o raznih izboljšavah, s katerimi bi se dalo logistične procese v navedenem podjetju racionalizirati. Diplomsko delo prikazuje nastanek izdelka - industrijskega noža skozi vse faze proizvodnega procesa. Na osnovi analize proizvodnega procesa smo izpostavili (definirali) logistične probleme, ki se v procesu redno pojavljajo zaradi neustreznih premikov materiala, pa tudi informacij in ustrezne rešitve navedenih problemov. Po uvodu je v teoretičnih osnovah naloge definiran pojem logistike in njen vpliv na proizvodni proces. Tretje poglavje predstavlja podjetje, njegove dejavnosti in analizira slabosti obstoječega sistema. V četrtem poglavju je prikazana ena od možnih rešitev za racionalizacijo proizvodnje, v petem poglavju pa se z izračuni prikažeta ocena teh izboljšav ter pogoji za njihovo izvedbo.
Keywords: KLJUČNE BESEDE - optimizacija, - proizvodnja, - delovna operacija, - medfazna logistika, - tehnologija.
Published: 13.11.2012; Views: 1694; Downloads: 134
.pdf Full text (1,78 MB)

7.
Reorganizacija obstoječega skladiščnega sistema polizdelkov
Ingrid Horvat, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo se nanašali predvsem na reorganizacijo in avtomatizacijo skladiščenja polizdelkov in rezervnih delov. Opazili smo ključne logistične probleme, ki so bili predmet obravnavanja in analiziranja. S pomočjo posnetka dejanskega stanja, pridobljenih podatkov in potrebnih analiz smo prišli do rezultatov, ki hkrati ponujajo podjetju optimalno rešitev za postavitev skladiščnega sistema. Skozi celotno diplomsko nalogo smo se omejili na skladišče in skladiščno poslovanje v obstoječih prostorih in na nova avtomatizirana skladišča, ki jih bomo implementirali v novo zgrajenih prostorih.
Keywords: Ključne besede:Logistika, skladiščni sistemi, reorganizacija, avtomatizirano skladišče
Published: 28.10.2012; Views: 885; Downloads: 158
.pdf Full text (1,60 MB)

8.
OPTIMIZACIJA STROŠKOV VOZNEGA PARKA POŠTE SLOVENIJE D.O.O., PE NOVO MESTO
Gabrijela Rozman, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Rastoča konkurenca, hiter razvoj tehnologije, prenasičenost trga, večje zahteve trga, zakonodaja in posledice recesije vplivajo na konkurenčnost in obstoj distribucijskih podjetij ter organizacij. Da bi podjetja ohranila konkurenčno prednosti in zadovoljstvo uporabnikov je iskanje novih storitev in izdelkov, tehnologij in sistemov, trgov in distributerjev ključnega pomena. Pomemben dejavnik ohranjanja konkurenčne prednosti je optimizacija stroškov poslovanja (predvsem logističnih stroškov). Vozni park predstavlja in sestavlja večji del logističnih stroškov v distribucijskem podjetju. Če želi podjetje prihranke iskati v voznem parku, se mora osredotočiti na njegovo upravljanje. Ena izmed možnosti zmanjševanja logističnih stroškov v voznem parku je zmanjšanje obsega voznega parka oziroma prepustitev dela voznega parka zunanjemu izvajalcu (outsourcing). Pošta Slovenije d. o. o. pri izvajanju svoje osnovne dejavnosti prenosa poštnih pošiljk in paketov upravlja obsežen vozni park, kar predstavlja precejšnji del logističnih stroškov. Z uvedbo liberalizacije trga poštnih storitev je Pošta Slovenije izgubila »monopolni« položaj. Vedno več ponudnikov poštnih storitev tako ogroža konkurenčnost in prednost Pošte Slovenije d. o. o.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: logistika, poštne storitve, konkurenčnost, optimizacija logističnih stroškov, vozni park, outsourcing.
Published: 10.06.2012; Views: 2115; Downloads: 264
.pdf Full text (1,79 MB)

9.
NOTRANJA LOGISTIKA KOT DEL DOBAVNE VERIGE PODJETJA
Janko Stupan, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje dobavne verige in njen vpliv na notranje logistično funkcijo v podjetju Flenco, d. o. o. V teoretičnem delu diplomske naloge sem predstavil povezavo notranje logistike z drugimi poslovnimi funkcijami podjetja, skladiščno poslovanje, ter predstavil teoretična izhodišča dobavnih verig. Empirični del diplomskega dela zajema predstavitev podjetja, proizvodno in skladiščno službo podjetja, procese znotraj dobavne verige – planiranje proizvodnje, plan potreb po materialu, proces skladiščenja ter povezavo med poslovnimi funkcijami znotraj podjetja. Dobro organiziran proces toka materiala od prevzema do izdaje končnega izdelka prispeva k nižjim stroškom poslovanja in omogoča nemoten proizvodni proces ter zadovoljstvo kupcev.
Keywords: Ključne besede: dobavna veriga, notranja logistika, skladiščno poslovanje, proizvodni procesi, planiranje proizvodnje, tok materiala.
Published: 29.05.2012; Views: 1259; Downloads: 240
.pdf Full text (1,65 MB)

10.
SKLADIŠČENJE PLINSKIH MERILNIH NAPRAV V PODJETJU LABORATORIJSKI SISTEMI, D.O.O.
Aleksandra Kelher, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Družba Laboratorijski sistemi, d.o.o. je specializirana za izvajanje strokovnotehničnih nalog v okviru postopkov ugotavljanja skladnosti, rednih in izrednih overitev plinomerov ter priprave plinomerov za vključitev in vključitev v distribucijo.V diplomskem delu je predstavljeno obstoječe stanje skladiščnega poslovanja analiziranega podjetja. Problematika je predstavljena skozi kritično analizo in se odraža v neracionalni porabi časa, obstoječi skladiščni tehniki ter tehnologiji skladiščenja in v nepotrebnem številu manipulacij. Predlagana je uvedba poličnegaregalnega sistema, s katerim bi nadomestili obstoječo tehnologijo talnega odlaganja TSE. Prav tako je predstavljena nova tehnološka zasnova skladišča, v katerem bi s pomočjo poličnih regalov in valjčnega transporterja izboljšali preglednost ter zagotoviliustrezno količino zalog.
Keywords: KLJUČNE BESEDE:logistika, skladišča, skladiščno poslovanje, kritična analiza.
Published: 16.10.2011; Views: 1566; Downloads: 102
.pdf Full text (1,33 MB)

Search done in 0.33 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica