| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Avtentikacija in avtorizacija s pomočjo programske rešitve Keycloak : magistrsko delo
Mitja Helbl, 2023, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo predstavili področje upravljanja identitete in dostopov. Opisali smo probleme, ki jih rešitve upravljanja identitete in dostopov rešujejo ter predstavili ključne funkcionalnosti takšnih rešitev. Raziskali in opisali smo priljubljene programske rešitve s tega področja, podrobno pa smo predstavili rešitev Keycloak. Izvedli smo primerjavo funkcionalnosti priljubljenih programskih rešitev. Podrobno smo predstavili postopek vzpostavitve in konfiguracije lastne instance rešitve Keycloak. Načrtovali in izvedli smo eksperiment, kjer smo primerjali Keycloak z oblačno rešitvijo Auth0 ter rezultate predstavili in analizirali. Izvedli smo tri variacije eksperimenta, kjer smo primerjali odzivnost rešitev glede na število dodeljenih uporabniških vlog.
Keywords: Keycloak, upravljanje identitete in dostopov, avtentikacija, avtorizacija, primerjava rešitev
Published in DKUM: 13.03.2023; Views: 630; Downloads: 86
.pdf Full text (2,08 MB)

2.
Uporaba avtentikacije in avtorizacije v okolju geoserver za potrebe distribucije prostorskih podatkov v internetu : diplomsko delo
Janja Belina, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo proučuje uporabo avtentikacije in avtorizacije za distribucijo prostorskih podatkov na svetovnem spletu. V ta namen smo preučili zakone Evropske unije o varovanju podatkov, tehnike avtentikacije in avtorizacije ter odprtokodne rešitve, ki omogočajo tovrstne storitve. Na tej osnovi smo povezali strežnik za distribucijo digitalnih kart z vzpostavljenim strežnikom za nadzor prijav. Delovanje te povezave smo ovrednotili na testni spletni strani.
Keywords: avtorizacija, avtentikacija, keycloak, geoserver
Published in DKUM: 23.11.2019; Views: 984; Downloads: 64
.pdf Full text (1,77 MB)

3.
Varovanje programskih vmesnikov spletnih storitev v sodobnih porazdeljenih sistemih s protokolom OpenID Connect : diplomsko delo
Luka Horvatič, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali, kako zavarovati dostopne točke spletnih aplikacij v porazdeljenih sistemih. Zavarovali smo jih s slojem avtorizacije, ki ob vsakem poskusu klica dostopnih točk preveri dovoljenja klicatelja. To smo dosegli s protokolom OpenID Connect, ki ga implementira odprtokodna rešitev Keycloak. Za prikaz delovanja varovanja v različnih scenarijih smo pripravili spletno aplikacijo, zgrajeno v aplikacijskem ogrodju Spring Boot in napisano v jeziku Java. Po analizi uporabe dostopnih točk preko varnostnega sloja smo ugotovili, da je protocol OpenID Connect enostavna in primerna rešitev za avtoriziranje zunanjih uporabnikov. Za dodaten nivo varnosti OpenID Connect ponuja rešitev za avtentikacijo uporabnikov, kar pa ni bil cilj naloge.
Keywords: mikroservisna arhitektura, varovanje programskih vmesnikov, OAuth 2.0, OpenID Connect, servis Keycloak
Published in DKUM: 08.11.2019; Views: 904; Downloads: 71
.pdf Full text (908,53 KB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica