| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 39
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
IZGRADNJA INTRANETA NA OŠ TABOR LOGATEC
Peter Bezek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu želimo prikazati možnosti za izgradnjo intraneta na Osnovni šoli Tabor Logatec. V prvem delu bomo teoretično obdelali intranet, kaj potrebujemo za izgradnjo in kakšne so njegove prednosti. Prikazali bomo obstoječe stanje v organizaciji. Kritični bomo predvsem do sistema obveščanja in upravljanja z dokumenti. Opisali bomo tudi stanje računalniške opreme v organizaciji. V nadaljevanju bomo predstavili projektni način reševanja problema. Opisali bomo aktivnosti in postopke, ki jih mora organizacija pri tem izvesti. Pri tem bomo upoštevali možnosti, ki jih organizacija ima. Predstavili bomo načine in postopke upravljanja z dokumenti in drugimi vsebinami. Za predlagan sistem smo izbrali sistem za upravljanje z vsebinami Joomla! V prototipni rešitvi bomo prikazali možnost uporabe tega sistema in opisali prednosti in slabosti, ki jih ta prinaša v Osnovno šolo Tabor Logatec.
Keywords: osnovna šola, intranet, portal, sistem za upravljanje z vsebinami, joomla
Published: 01.12.2009; Views: 2097; Downloads: 146
.pdf Full text (2,61 MB)

2.
KLICI ODDALJENIH SPLETNIH STORITEV IN SPLETNI ZALOŽNIŠKI SISTEM
Danijel Ostojić, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: To diplomsko delo podaja nekaj osnovnih informacij o sistemih za urejanje vsebin. Predstavljena je zgodovina, lastnosti in predstavniki. V nadaljevanju je predstavljen sistem Joomla!, kjer smo podali zgodovino, lastnosti, opis arhitekture in ostale pomembnejše podatke o sistemu. Kasneje je opisana komponenta VirtueMart, kjer smo predstavili nekaj osnovnih podatkov, kot so funkcionalnost, arhitektura, prednosti in slabosti. V nadaljevanju je opisano snovanje XML-RPC spletnih storitev za sistem Joomla! v povezavi s komponento VirtueMart. Prikazan je tudi primer implementacije odjemalca za spletne storitve.
Keywords: sistemi za upravljanje vsebin, spletna trgovina, spletne storitve, Joomla!, VirtueMart
Published: 06.12.2010; Views: 1463; Downloads: 150
.pdf Full text (2,52 MB)

3.
SPLETNI ZALOŽNIŠKI SISTEM "JOOMLA!"
Aleš Pajnik, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo opisuje sisteme za upravljanje vsebin in spletni sistema Joomla!. Razdeljeno je na štiri osnovne dele. V prvem delu je definiran problem in opis sistemov za upravljanje vsebin. V drugem delu je opis spletnega založniškega sistema Joomla! ter kako se ga upravlja. V tretjem delu je opisan dodatek, ki smo ga izdelali za spletni založniški sistem Joomla!. V četrtem oz. zadnjem delu diplomske naloge je opisana naša vizija prihodnosti spletnih sistemov za upravljanje vsebin in zaključek.
Keywords: spletni sistem za upravljanje vsebin, Joomla!, dinamično tipiziran programski jezik, PHP
Published: 13.12.2010; Views: 2013; Downloads: 304
.pdf Full text (2,09 MB)

4.
ANALIZA IN PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN IN RAZŠIRITEV NJIHOVIH FUNKCIONALNOSTI
Ožbej Poberžnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Vedno bolj nepogrešljivi del vsakega podjetja, ustanove, posameznika ter drugih, je njihova predstavitev na spletu. Kaj delamo, kako delamo, ter kje nas najdejo, so pomembna vprašanja posameznika, ki potrebuje določeno pomoč pri raznolikem delu. Predstaviti se na spletu je lahko draga stvar, še posebej, kadar je na strani veliko podatkov. Zato so nam v pomoč sistemi za upravljanje vsebin, saj lahko sami ažuriramo podatke in s tem prihranimo velike stroške. Sistemov za upravljanje vsebin je več vrst, katerega izbrati je odvisno od samega posameznika in njegovih želja. Nalaganje ter uporaba različnih sistemov sta si lahko zelo podobna, njihove razlike pa se vidijo večinoma v funkcionalnosti.
Keywords: sistem za upravljanje vsebin, CMS, Joomla!, Drupal, Bitrix Site Manager, namestitev, uporaba, analiza, primerjava
Published: 14.01.2011; Views: 1700; Downloads: 176
.pdf Full text (8,90 MB)

5.
SPLETNI PORTAL ZA SODNEGA IZVRŠITELJA
Boštjan Kraljič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja odprtokodno programsko orodje Joomla, za izdelavo in osveževanje spletnega portala. Xampp paket vsebuje vse potrebne komponente in module za izdelavo spletne strani in temelji na odprtokodni osnovi, spletni strežnik Apache, podatkovna baza Mysql in skriptni jezik PHP. Cilj diplomske naloge je izdelava, upravljanje in raba spletne strani sodnega izvršitelja. V uvodnem delu je opis postavitve spletnega portala CMS Joomla in opis uporabljenih orodij. V osrednjem delu je opisan postopek načrtovanja, izdelave spletne strani ter vpis spletne strani v spletne imenike. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnost nadaljnjega razvoja spletnega portala.
Keywords: spletni portal, sistem za upravljanje z vsebinami, Joomla, sodni izvršitelj, dražba
Published: 08.08.2011; Views: 1850; Downloads: 126
.pdf Full text (1,97 MB)

6.
UVEDBA INTRANETA NA OKROŽNEM SODIŠČU PTUJ
Blaž Bombek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Uvajanje intranetne strani v organizaciji je danes povsem običajna zadeva. Diplomska naloga govori o pojmu intranet, razliki med intranetom in internetom, o odprtokodnih sistemih in o sistemih za upravljanje z dinamičnimi spletnimi vsebinami (CMS). V praktičnem delu smo se seznanili s sistemom Joomla ter opisali njegove prednosti in slabosti. Rezultat je izdelana intranetna stran na Okrožnem sodišču na Ptuju.
Keywords: intranet, odprta koda, sodišče, sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla
Published: 13.11.2012; Views: 946; Downloads: 72
.pdf Full text (2,24 MB)

7.
STRATEGIJE IN UVAJANJE SPLETNIH TRGOVIN NA PRIMERU ALERGIJESTOP
Tomaž Herženjak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: 7. POVZETEK Internet je postal medij prihodnosti, saj število uporabnikov iz dneva v dan narašča. S seboj je internet prinesel tudi elektronsko trgovanje. Za vzpostavitev elektronskega trgovanja je potrebno izpolniti veliko kriterijev. Izhajamo vedno iz neke ideje, ki jo je moč realizirati, kar dosežemo s predhodno oceno same ideje na podlagi tega ali rešuje neki problem in ali bo nudila obiskovalcu pozitivno izkušnjo. Na podlagi ideje je potrebno oblikovati spletno stran z upoštevanjem kriterijev in lastnosti dobrih spletnih trgovin. Za vzpostavitev spletnega trgovanja potrebujemo izoblikovano strategijo na dveh ravneh, in sicer na ravni poslovanja, v tako imenovani vrednostni verigi (podjetje-kupci-dobavitelji;partnerji) in na ravni uvedbe e- poslovanja (strateški plan uvedbe e- poslovanja). V spletni trgovini ima pomembno vlogo že začetna stran, saj je mnogokrat ključen že prvi vtis, ki ga dobi obiskovalec. Vsebine spletnih strani morajo biti ažurne in pregledne. V skladu s tema dvema izhodiščema dobre vsebine je zelo pomemben tehnični vidik, kot tudi primerna oblikovna podoba. Spletne strani morajo biti kompatibilne s spletnimi iskalniki ter se morajo hitro naložiti. Pri izdelavi spletne trgovine se lahko odločimo za komercialno ali odprtokodno rešitev. Stroškovno najbolj ugodna, predvsem za mala podjetja, je druga. Uporaba odprte kode se je v primeru naše spletne trgovine pokazala kot stvar, ki deluje brez večjih težav. Našo spletno trgovino sestavljajo strojna oprema, operacijski sistem Windows 7, MySQL podatkovni strežnik, paket za spletno gostovanje Hitrost 5G+, CMS Joomla!, VirtueMart in še nekatere dodatne aplikacije. Vendar namena spletna trgovina ne bo dosegla, če nihče ne ve zanjo. Lotiti se je potrebno ustreznih marketinških prijemov z izbiro dobre domene, optimizacijo za potrebe spletnih iskalnikov, uporabo elektronske pošte ter oglaševanjem v tradicionalnih medijih. Ustvariti si sliko o učinkovitosti in uspešnosti spletne trgovine, pomeni izvajanje aktivnosti merjenja in analiziranja.
Keywords: Ključne besede Spletna trgovina, zunanja optimizacija, notranja optimizacija, strategija, uvajanje, Joomla, analiza spletne trgovine.
Published: 15.07.2011; Views: 1971; Downloads: 182
.pdf Full text (2,09 MB)

8.
CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA IN SPLETNA PREDSTAVITEV KULTURE PLAYNESS
Darja Dodič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Ko na trg vstopamo z novim izdelkom ali storitvijo, je zelo pomembno, da ga/jo dobro promoviramo in predstavimo ter si tako zagotovimo uspešno prodajo. Del predstavitve na trgu zajema tudi grafična podoba in spletna stran, ki smo ju izdelali za novo kulturo v športu – kulturo playness. Playness je naslednje obdobje po fitnesu, wellnessu in selfnessu kot nova oblika sprostitve in povrnitve razigranosti v naš vsakdan. To dejstvo smo upoštevali pri oblikovanju znaka, ki je sestavljen iz razgibanih in barvitih figurativnih človeških teles, ter pri oblikovanju logotipa, čigar tipografija izraža igrivost in trdne temelje uveljavljajoče se playness kulture. Da bi bile informacije o playness kulturi zbrane na enem mestu, smo izdelali spletno mesto z glavnimi informacijami o tem, kaj playness sploh je, izobraževalnim središčem za tiste, ki bi radi postali voditelji playnessa, ter seznamom centrov, kjer se ta dejavnost izvaja, oziroma možnostjo vpisa novega centra. Za izdelavo uporabnega in vsebinsko bogatega mesta smo uporabili odprtokodni sistem za upravljanje spletnih vsebin – CMS Joomla!.
Keywords: grafično oblikovanje, celostna grafična podoba, spletno oblikovanje, spletna stran, CMS – sistem za upravljanje s spletno vsebino, Joomla!
Published: 09.09.2011; Views: 11425; Downloads: 273
.pdf Full text (5,99 MB)

9.
PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE SPLETNIH VSEBIN
Matej Matjašec, 30, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu bomo obravnavali sisteme za upravljanje spletnih vsebin, razlike sistemov CMS sistemov pa se vidijo večinoma v njihovih funkcionalnostih. Omejili se bomo na sledeče sisteme za upravljanje vsebin Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops nad katerimi bomo izvedli kriterije in primerjanje funkcionalnosti sistemov. Uporabili bomo odločitveni program Dexi s katerim bomo določili najbolj optimalen sistem za upravljanje vsebin za določeno skupino uporabnikov. Izvedli bomo tudi anketni vprašalnik zaprtega tipa, s katerim bomo analizirali priljubljenost CMS sistemov študentov FERI.
Keywords: Sistemi za upravljanje vsebin, Joomla, WordPress, Drupal, Concrete, Modx, Xoops, analiza, funkcionalnosti, primerjava.
Published: 28.10.2011; Views: 2387; Downloads: 296
.pdf Full text (2,64 MB)

10.
JOOMLA! ANALIZA PROBLEMOV IN IMPLEMENTACIJA LASTNIH GRADNIKOV
Jaka Kužnik, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V zadnjih letih smo priča porastu uporabe brezplačnih sistemov za upravljanje vsebin. Zaradi svojih prednosti je odprtokodni sistem Joomla! eden izmed najzmogljivejših in najpopularnejših sistemov za upravljanje s spletnimi vsebinami na svetu. V diplomskem delu je ta sistem natančno predstavljen, natančno so opisani tudi triki in uporabni nasveti, ki nam olajšajo delo z Joomlo!. Ker je Joomla! izdelana kot odprtokodni sistem se na kratko dotaknemo tudi njene licence. V diplomi se prav tako soočamo s posameznimi razširitvami Joomle!, njihovo uporabo in implementacijo. V zadnjem delu diplomskega dela je prikazan tudi primer izdelave lastnih gradnikov, s katerimi si lahko z malo znanja programiranja popolnoma prilagodimo izgled, kot tudi funkcionalnost spletnega mesta. Omejeni smo predvsem z lastno kreativnostjo.
Keywords: Joomla!, sistem za upravljanje spletnih vsebin, dinamična spletna mesta, razširitve, predloga, komponenta, modul, vtičnik, GNU General Public License.
Published: 16.11.2011; Views: 1752; Downloads: 209
.pdf Full text (5,85 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica