| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 40
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
Primerjava sistemov upravljanja vsebin za nogometne klube : diplomsko delo
Tadej Cverlin, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Vsak nogometni klub si želi lepo oblikovano in odzivno spletno stran. Velikim klubom ni težava najti nekoga, ki bo izdelal takšno stran. Težava se pa pojavi pri majhnih klubih, ki si tega ne morejo privoščiti. Tukaj nastopijo sistemi za upravljanje vsebin, s katerimi lahko sami zgradimo spletno stran. V diplomskem delu nas zanima, s katerim sistemom za upravljanje vsebin je najbolje izgraditi nogometno spletno stran. Izdelali smo štiri spletne strani z uporabo naslednjih orodij: Wix, Joomla, Drupal in WordPress. Te štiri sisteme opišemo in nato izpostavimo, kaj od njihovih funkcionalnosti smo uporabili pri izdelavi spletnih strani. Sisteme tudi primerjamo na podlagi uporabniške izkušnje in možnosti oblikovanja. Naredili smo tudi primerjavo posamičnih strani, kjer izpostavimo prednosti in slabosti pri vsakem sistemu. Sistemi ponujajo razširitve za nogomet; tudi te smo med seboj primerjali. Naše spletne strani smo primerjali tudi s stranmi nogometnih klubov. Čeprav lahko z vsakim sistemom zgradimo stran za nogometne klube, najbolj izstopa WordPress, saj je lahek za uporabo, ponuja preprosto spreminjanje strani in v našem primeru ponuja najboljše zastonj razširitve.
Keywords: sistem za upravljanje vsebin, Wix, Joomla, Drupal, WordPress.
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 461; Downloads: 49
.pdf Full text (1,01 MB)

2.
Primerjalna analiza vtičnikov za spletno trgovino za cms joomla
Jan Bogataj, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela smo na kratko predstavili CMS Joomla in metodologijo testnega pristopa razvoja informacijskega sistema. V raziskovalnem delu smo raziskali in opisali tri najpogosteje uporabljene vtičnike za spletno trgovino za CMS Joomla in za vsakega izdelali SWOT-analizo. Na osnovi rezultatov smo izbrali najboljšega in izdelali delujočo testno spletno trgovino ter izvedli testni nakup izdelka.
Keywords: Joomla, XAMPP, SWOT-analiza, vtičniki trgovanja, spletna trgovina
Published in DKUM: 10.03.2020; Views: 796; Downloads: 139
.pdf Full text (2,66 MB)

3.
Primerjalna analiza razvoja spletnega mesta v različnih sistemih za upravljanje vsebin : diplomsko delo
Tina Časar, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili sistem za upravljanje vsebin (krajše tudi CMS), ki velja za priljubljeno orodje za izdelavo spletnih strani brez posebnega tehničnega znanja. Ob pregledu sistemov, smo glede na tržni delež izbrali tri najbolj priljubljene WordPress, Joomla in Drupal. Izvedli smo meritve časa in števila korakov namestitve sistemov na strežnik ter rezultate opisali. Prav tako smo predstavili meritve in ugotovitve, ki smo jih pridobili med razvojem spletnega mesta v prej omenjenih CMS. Čeprav so si omenjeni sistemi za upravljanje vsebin zelo podobni, se razlikujejo v funkcionalnostih, ki smo jih izpostavili v primerjalni analizi.
Keywords: Sistem za upravljanje vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Published in DKUM: 23.11.2019; Views: 913; Downloads: 96
.pdf Full text (962,73 KB)

4.
Analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov
Žiga Kramar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bila analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov. Najprej smo splošno opisali portale in njihovo uporabo ter nato analizirali štiri različna odprtokodna orodja. Ker je na trgu veliko različnih orodij, smo analizirali prve tri, ki so najbolj uporabljeni in pa eno orodje, ki je manj znano in manj uporabljeno v praksi. Na koncu smo naredili primerjavo med analiziranimi orodji in zapisali sklep.
Keywords: portal, wordpress, joomla, drupal, liferay
Published in DKUM: 08.10.2018; Views: 730; Downloads: 94
.pdf Full text (1,16 MB)

5.
Prenova spletne trgovine za proizvodno in marketinško podjetje
Klemen Avsec, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi opisujemo izdelavo nove spletne trgovine za podjetje Ekom, d. o. o., ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo filtrov ter mehčalcev za vodo. Trenutna spletna stran podjetja ima statično obliko in predvsem predstavitveno nalogo, zato smo se v sodelovanju s podjetjem odločili za izdelavo nove spletne strani, ki omogoča tudi nakup izdelkov prek spleta. Spletna trgovina bo podjetju omogočila večjo pokritost trga in konkurenčno prednost, saj se število spletnih nakupovalcev povečuje. Želja podjetja je bila, da je spletna stran zasnovana na način, ki omogoča preprosto urejanje vsebine, s čimer bi bili neodvisni od zunanjih izvajalcev in si na ta način znižali stroške. S tem namenom smo primerjali tri sisteme za upravljanje z vsebino in s pomočjo programskega orodja za več parametrsko odločanje DEXi prišli do rezultata, ki nam je pokazal, da je najprimernejši sistem glede na določene parametre OpenCart. V sodelovanju s podjetjem smo nato izdelali načrt spletne strani. Na podlagi odobrenega načrta smo izbrali najustreznejšo predlogo in izdelali spletno trgovino. Prav tako smo poleg SWOT analize stare spletne strani izdelali tudi SWOT analizo nove spletne trgovine in ji dodali še stroškovno in časovno poročilo.
Keywords: spletna trgovina, OpenCart, WordPress, Joomla, DEXi, proizvodno in marketinško podjetje
Published in DKUM: 26.09.2017; Views: 1185; Downloads: 135
.pdf Full text (2,28 MB)
This document has many files! More...

6.
Izdelava spletne strani za podjetje PHPSOS
Mirko Mrđa, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj dinamične spletne strani za podjetje PHPsos. Predstavili smo sistem za upravljanje vsebin Joomla, v katerem smo naredili stran, pri čemer smo uporabili ustrezne vtičnike in komponente. Stran smo testirali na lokalnem računalniku s pomočjo spletnega strežnika WAMP. Grafično predlogo smo uredili z urejevalnikom besedila Notepad++. V diplomskem delu smo opisali izvajanje optimizacije spletne strani, ki pripomore k višji uvrstitvi spletne strani v iskalnikih. Predstavili in opisali smo spletno oglaševanje na Facebooku in Google Adwordsu, ki je najbolj učinkovit način oglaševanja, ter orodje Google Analytics, s pomočjo katerega spremljamo spletne statistike. V zaključku so podani SWOT-analiza ter predlogi za morebitni nadaljnji razvoj spletne strani.
Keywords: - Sistem za upravljanje vsebin - Joomla - WAMP - Optimizacija spletne strani - Spletno oglaševanje
Published in DKUM: 15.05.2017; Views: 1162; Downloads: 149
.pdf Full text (2,15 MB)

7.
ANALIZA IN IZBOR PROSTIH SPLETNIH SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI
Miha Gregorič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Uporaba interneta postaja ena najpomembnejši komunikacijskih sredstev. Spletna stran je osnovni element vsakega podjetja, vedno bolj pa tudi vsakega posameznika. Včasih je bila izdelava spletnih strani zelo dolgotrajen in zahteven proces. Da bi izdelava spletnih strani bila hitrejša, so razvili sisteme za upravljanje z vsebinami (v nadaljevanju CMS). Veliko CMS sistemov je odprtokodnih. Najbolj razširjeni CMS sistemi danes so Joomla, Wordpres in Drupal. Zgradili bomo odločitveni model in jih primerjali med sabo. Uporabili bomo računalniški program DEXi. Namen primerjave je ugotoviti, kateri CMS sistem je najbolj primeren in za katerega uporabnika.
Keywords: Sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla, Wordpress, Drupal, DEXi
Published in DKUM: 12.10.2016; Views: 893; Downloads: 94
.pdf Full text (2,82 MB)

8.
IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE ZA PEKARSKO PODJETJE
Denis Kozjek, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je opisana izgradnja in delovanje spletne trgovine za pekarsko podjetje Svif servis in trgovina, d. o. o., oziroma drugače poznano tudi kot Sladkač. V zadnjem času se je zanimanje za njihove izdelke na trgu močno povečalo. Podjetje je na spletu že prisotno s statično spletno stranjo, vendar ta ni ravno v koraku s časom, zato smo se odločili, da bomo prenovili obstoječo spletno stran podjetja in na novo uvedli spletno trgovino, za katero smo prepričani, da bo podjetju zagotovila povečanje prepoznavnosti in priljubljenosti na trgu. Spletna trgovina obiskovalcem zagotavlja ažuren pregled celotne ponudbe podjetja in jim ponuja interaktiven način komunikacije s podjetjem v obliki ocenjevanja in komentiranja izdelkov ali preko kontaktnega obrazca. Za podjetje uvedba spletne trgovine pomeni lažje upravljanje svojih izdelkov in njihove zaloge ter ostalih lastnosti, hkrati pa jim omogoča, da dosežejo veliko večji obseg ljudi na različnih trgih. Poleg spletne trgovine smo dodali še nekaj strani, ki predstavljajo dejavnost in način delovanja podjetja. Z namenom poenostavitve upravljanja spletne trgovine smo se odločili za uporabo sistema za upravljanje vsebine. Po temeljiti raziskavi in priporočilih smo izbrali štiri sisteme, ki smo jih med seboj primerjali in na podlagi različnih kriterijev izbrali najprimernejšega. Za spremljanje dejavnosti v spletni trgovini smo v sistem implementirali tudi orodje za analiziranje Google Analytics in s tem naročniku omogočili možnost analiziranja dejavnosti in obnašanja obiskovalcev v spletni trgovini ter posledično nadaljnji razvoj spletne trgovine.
Keywords: spletna trgovina, Wordpress, Joomla, Magento, pekarsko podjetje
Published in DKUM: 03.10.2016; Views: 1154; Downloads: 153
.pdf Full text (3,66 MB)

9.
CMS Joomla! v izobraževanju
Dejan Žmavc, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Danes si več ne predstavljamo življenja brez interneta in prav spletne strani so tiste, katere obiskujemo vsak dan. Včasih je bilo izdelovanje zahtevnih spletnih strani težavno, ampak v sedanjosti ob poplavi različnih CMS, LMS itd. temu ni več tako. Sistemi za upravljanje vsebin (angl. Content Management Systems) so aplikacije, ki omogočajo postavitev dinamičnega spletnega mesta. Osnovna ideja in osnovna prednost teh sistemov je poenostavitev postopkov za izdelavo in vzdrževanje spletnih strani. Uporabnikom omogočajo, da se izognejo programiranju in urejanju kode HTML, hkrati pa nudijo kompleksne rešitve za dodajanje, posodabljanje, strukturiranje, povezovanje, arhiviranje, iskanje in komuniciranje spletnih vsebin. Eden izmed teh je ravno odprtokoden sistem Joomla!, ki je zelo popularen pri nas in v svetu. Šli smo skozi vse različice Joomle, zato smo v diplomskem delu podrobneje predstavili in opisali zadnje različice, njihove razlike, prednosti itd. V Sloveniji obstaja tudi t.i. Slovenska Joomla skupnost, ki je bila včasih pod okriljem Slovenskega izobraževalnega omrežja (SIO) in v tesni povezavi z zavodom Arnes. Predstavljeno je tudi njihovo poslanstvo na področju slovenskega izobraževalnega sistema in e-šolstva. Veliko osnovnih šol, srednjih šol, gimnazij, fakultet ter univerz se poslužuje sistema Joomla, zato smo podrobneje predstavili sam sistem, zgodovino, razvoj ter na primeru predstavili kako se ga namesti. Nato smo ponazorili prve osnovne korake po namestitvi, kako se sistem upravlja ter na kaj je potrebno paziti. Raziskali smo tudi kako se vzpostavi »most« med Joomlo ter sistemom Moodle. Ob koncu smo poiskali še nekaj šolskih spletnih portalov, ki uporabljajo Joomlo ter opravili njihovo analizo. Kriterije za ocenjevanje in analizo smo razvrstili v devet kategorij ter na njihovi podlagi analizirali izbrane portale. Navedli smo tudi primere dobre prakse, značilnosti dobrih spletnih strani ter priporočila za šolske spletne strani. V sklepu diplome smo ponazorili ugotovitve, rezultate ter prihodnost omenjenega sistema.
Keywords: sistemi za upravljanje vsebin, CMS, Joomla, internet, dinamična spletna stran, odprtokodna programska oprema, razširitve, izobraževanje, Moodle, analiza izobraževalnih spletnih portalov
Published in DKUM: 25.03.2016; Views: 2265; Downloads: 236  (1 vote)
.pdf Full text (6,67 MB)

10.
PRENOVA SPLETNE STRANI ZA KMETIJO
Uroš Legat, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomska naloga opisuje izdelavo spletne strani za kmetijo, ki se ukvarja s pridelavo sadja. Cilj naloge je bil izdelati spletno stran, kjer bodo obiskovalci našli vse pomembne informacije in bo enostavna za vzdrževanje. Trenutna spletna stran ni ažurna, vsebuje napačne podatke, hkrati pa je zahtevna za urejanje, saj lastnik nima potrebnega znanja. Za izdelavo smo uporabili odprtokodni sistem CMS Joomla. Spletno stran smo najprej izdelali na lokalnem strežniku, za ta namen pa smo uporabili program XAMPP.
Keywords: joomla, xampp, odprta koda, sadjarstvo, sistemi za urejanje vsebin
Published in DKUM: 25.03.2016; Views: 1299; Downloads: 179
.pdf Full text (2,71 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica