| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 84
First pagePrevious page123456789Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
JAVASCRIPT OGRODJE GOOGLE WEB TOOLKIT
Jani Dugonik, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo delovanje in osnovne funkcije Javascript ogrodja Google Web Toolkit. Predstavimo tudi nov protokol za delo s klici oddaljenih podprogramov,. delovanje žetonov za podporo zaznavanju zgodovine brskanja in tvorjenju zaznamkov ter podporo večjezičnosti uporabniškega vmesnika spletnih aplikacij. V praktičnem delu smo izdelali spletno aplikacijo, v kateri prikažemo delovanje nekaterih gradnikov, ki jih omogoča ogrodje.
Keywords: JavaScript ogrodje, Java, Google Web Toolkit, GWT, RPC, AJAX
Published: 16.03.2011; Views: 2194; Downloads: 166
.pdf Full text (1,85 MB)

6.
SPLETNI INFORMACIJSKI SISTEM ZA ZOBOZDRAVSTVENE ORDINACIJE
Denis Fajertag, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili zahteve za vodenje in delovanje zobozdravstvenih ordinacij. Pri izdelavi diplomske naloge smo uporabili označevalni jezik XHTML v povezavi s stilskimi predlogami CSS, programski jezik PHP, skriptni jezik JavaScript, knjižnico jQuery, tehnologijo AJAX in podatkovno bazo MySQL. Vse te tehnologije smo tudi predstavili in ponazorili s konkretnimi primeri. Po predstavitvi uporabljenih tehnologij smo predstavili še avtorizacijo uporabnikov v spletnem sistemu ter vključevanje modulov v spletni sistem glede na uporabniški nivo posameznega uporabnika. Kot logično nadaljevanje sledi še predstavitev posameznih modulov, kjer smo opisali njihove zahteve, način delovanja in uporabe ter njihovo realizacijo.
Keywords: zobozdravstvene ordinacije, spletni sistem, XHTML, CSS, PHP5, MySQL, JavaScript, AJAX, jQuery
Published: 14.12.2010; Views: 2368; Downloads: 202
.pdf Full text (3,69 MB)

7.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU NOKIA WEB RUNTIME
Jure Gorinšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo okolje Nokia Web Runtime, ki omogoča razvoj aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom okolja ter arhitekture. Nadaljujemo z opisom razvojnih orodij. Nato podrobneje opišemo razvojni proces gradnikov WRT. Podamo veliko kratkih primerov ter izpostavimo dobro prakso pri razvoju. S pomočjo pridobljenega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča prevajanje besedila.
Keywords: okolje WebRuntime, gradniki, pametni telefoni, mobilne aplikacije, javascript, css, html, splet
Published: 05.01.2011; Views: 1900; Downloads: 93
.pdf Full text (2,08 MB)

8.
JAVASCRIPT OGRODJE JQUERY
Jani Lemajič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu se spoznavamo z JavaScript ogrodjem jQuery in njegovo uporabo. Podanih je nekaj primerov uporabe ogrodja jQuery v praksi tako pri izdelavi spletnih aplikacij, kot pri oblikovanju izgleda spletne strani. Opisane so tudi ostale tehnologije, ki so povezane z izdelavo spletnih aplikacij z ogrodjem jQuery. Izdelali smo primerjavo ogrodja jQuery s podobnim JavaScript ogrodjem MooTools, ter poiskali njune prednosti in slabosti.
Keywords: spletne aplikacije, JavaScript ogrodje, jQuery
Published: 06.04.2011; Views: 2248; Downloads: 272
.pdf Full text (1,18 MB)

9.
RAZŠIRJANJE PROGRAMSKE KODE IN DATOTEK S POMOČJO PROTOKOLA BITTORRENT
Tomaž Muraus, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan problem razširjanja programske kode in datotek na veliko število strežnikov hkrati. Ob enem pa diplomsko delo predstavlja ugotovitve, kako bi obstoječe pristope lahko izboljšali z uporabo protokola BitTorrent. V prvem delu je opisan sam problem razširjanja datotek na veliko število strežnikov in trenutno najbolj pogosto uporabljena pristopa njegovega reševanja. Prvi pristop temelji na uporabi protokola HTTP, drugi pa na uporabi sistema za verzioniranje Git. V jedru dela je predstavljen sam protokol BitTorrent. Sledi kratek opis nitnega in asinhronega pristopa pri izdelavi aplikacij, uporaba JavaScript-a na strežniku in predstavitev platforme Node.js, v kateri je tudi izdelan prototip rešitve. Na koncu je še predstavljen sam prototip sledilnika in različne možnosti za izboljšave.
Keywords: bittorrent, distribucija datotek, razširjanje datotek, nodejs, javascript
Published: 12.09.2011; Views: 1364; Downloads: 152
.pdf Full text (690,88 KB)

10.
UPRAVITELJ OGRODJA SPLETNEGA PORTALA Z UPORABO JQUERY IN JQUERY UI
Denis Molan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo na začetku predstavili JS (JavaScript) ogrodja, ki omogočajo spletnim razvijalcem enostavno in hitro izvedbo interaktivnih in obogatenih spletnih aplikacij za končnega uporabnika. Le-ta bomo predstavili na splošno, in sicer njihove prednosti ter slabosti. Z osvojenimi osnovami se bomo kasneje globlje osredotočili na jQuery in jQuery UI JS ogrodji, ki sta trenutno največ v uporabi in poznani na samem World Wide Webu (WWW). Za vsako bomo spoznali, kaj nam omogoča, in slednje prikazali s praktičnimi primeri uporabe. Za zaključek bomo uporabili celotno osvojeno znanje pri sami izvedbi jQuery vtičnika »Upravitelj ogrodja spletnega portala«, kateri glavni knjižnici bodo jQuery in jQuery UI. Pri tem bomo morali paziti, katere sestavne dele knjižnic bomo uporabili, ter na samo končno strukturo. Izdelani vtičnik bo omogočal razvijalcem svetovnega spleta kompatibilno integracijo v različne spletne sisteme, za kar bodo morali izvesti novi modul ter enostavno in interaktivno manipulacijo nad ogrodjem spletnega portala za samega končnega uporabnika.
Keywords: javascript ogrodja, jQuery, jQuery UI, jQuery vtičnik
Published: 13.09.2011; Views: 1790; Downloads: 141
.pdf Full text (1,78 MB)

Search done in 0.27 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica