| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
FORMAT JSON IN ORDERLY V SPLETNIH APLIKACIJAH
Srečko Žličar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo format JSON, ki je namenjen hitrejšem izvajanju spletnih aplikacij. Nov format je idealen za prenos podatkov znotraj spletnih aplikacij, saj je podmnožica programskega jezika JavaScript, v katerem komunicirajo spletni brskalniki. Prednost pa je tudi ta, da podatki po prenosu niso predstavljeni kot niz znakov, ampak imajo dodeljene podatkovne tipe. Predstavili pa bomo tudi orodje Orderly, ki omogoča enostavno ustvarjanje JSON shem. Podatke v mikro-jeziku Orderly enostavno opišemo ter prevedemo v shemo. Vse, kar potrebujemo za opis, je le poznavanje nekaj pravil.
Keywords: format JSON, pristop AJAX, mikro-jezik Orderly, JSON sheme, spletne aplikacije, standard HTML5
Published: 14.01.2011; Views: 1893; Downloads: 148
.pdf Full text (1,91 MB)

2.
IZMENJAVA PODATKOV IN SINHRONIZACIJA PODATKOVNIH BAZ V POSLOVNEM INFORMACIJSKEM SISTEMU "MOONLIGHT BUSINESS SYSTEM"
Ivica Labaš, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je v osnovi zajeto delovanje prenašanja podatkov v poslovnem informacijskem sistemu MoonLight Business System. Na kratko je predstavljeno programsko okolje in uporabljene tehnologije. Zapisane so primerjave in osnove formatov za prenašanje podatkov in sicer XML, CSV in JSON. Na praktičnih primerih sta predstavljena XML in CSV. Za oba formata je zapisan primer uvoza in izvoza podatkov. Glede na to, da je poslovni sistem povezan z večimi podatkovnimi bazami je potrebna njihova sinhronizacija.
Keywords: business information system, MoonLight Business System, XML, CSV, JSON, data base, data exchange, C#, WPF, object
Published: 19.09.2011; Views: 1327; Downloads: 104
.pdf Full text (4,01 MB)

3.
APLIKACIJA ZA PRIKAZ SLEDENJA VOZIL NA OPERACIJSKEM SISTEMU iOS
Tilen Mlinar, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi prikazujemo razvoj aplikacije za operacijski sistem iOS. Razvili smo aplikacijo za sledenje vozil. V teoretičnem delu se najprej seznanimo z operacijskim sistemom iOS ter njegovo arhitekturo, nato predstavimo arhitekturo aplikacij iOS. Sledi opis kompleta razvojnih orodij v iOS SDK. V nadaljevanju se seznanimo še s programskim jezikom Objective-C, lokacijsko odvisnimi storitvam, podsistemom MapKit in delovanjem aplikacije v ozadju operacijskega sistema. V praktičnem delu opišemo razvoj aplikacije za sledenje vozil na operacijskem sistemu iOS, nato opišemo še rezultate ter podamo sklep.
Keywords: mobilno računalništvo, distribuirane aplikacije, lokacijsko odvisne storitve, sledenje vozil, GPS, iOS, iPhone, PHP, MySQL, MapKit, KML, JSON, Core Plot
Published: 16.09.2011; Views: 1800; Downloads: 162
.pdf Full text (13,70 MB)

4.
HTML5 IN NJEGOVA UPORABA ZA MOBILNE NAPRAVE
Marko Bandelj, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V svojem diplomskem delu sem se lotil preučevanja HTML5 specifikacije in izdelavi »offline« aplikacije za mobilne naprave, ki bazira na HTML5. Pregledal sem nove funkcije pri HTML5, še posebno pozornost sem namenil tistim funkcijam, ki so bolj pomembne za mobilne naprave kot ostale. Na kratko sem preletel JavaScript, jQuery in JSON. Izdelal aplikacijo, ki deluje tudi brez povezave z internetom, ter rezultate svojega raziskovanja tudi predstavil.
Keywords: HTML5, mobilne naprave, JSON, jQuery, Javascript
Published: 15.11.2012; Views: 1171; Downloads: 118
.pdf Full text (4,64 MB)

5.
Uporaba svetovnega spleta kot medija za prenos logističnih informacij
Jure Lovrec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavamo svetovni splet in celovite informacijske sisteme oziroma celovite programske rešitve za podjetja, pri katerih poteka nenehen tok izmenjave podatkov znotraj organizacije ali med poslovnimi partnerji. V ta namen predstavljamo ERP (Enterprise Resource Planing), njihove prednosti in slabosti, nato sledi sekvenčna predstavitev podzvrsti, ki sooblikujejo celovite rešitve informacijskih tehnologij, med katere uvrščamo elektronski način prenosa podatkov ali EDI (Electronic Data Interchange), ob tem pa pojasnjujemo dva sodobna formata za prenos podatkov, XML in JSON.
Keywords: ERP, EDI, JSON, XML
Published: 13.10.2012; Views: 1142; Downloads: 60
.pdf Full text (789,53 KB)

6.
RAZVOJ IN INTEGRACIJA SPLETNE TRGOVINE Z OBSTOJEČIMI INFORMACIJSKIMI SISTEMI PODJETJA T-2
Matej Lešnik, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali postopek razvoja in integracije spletne trgovine z obstoječimi sistemi podjetja T-2. Za potrebe integracije smo razvili spletno storitev, razširili sistem CRM, servisne strani ter ustvarili cron skripte, ki skrbijo za ponavljajoča časovno opredeljena opravila. V nalogi so predstavljene posamezne metode spletnih storitev, ter podrobno opisani scenariji interakcij med T-2 spletno storitvijo in spletno storitvijo T-2 Kluba. V nalogi so podrobno opisane tehnologije, ki so osnova za razvoj spletne trgovine. Za razvoj so bile med drugim uporabljene naslednje osnovne tehnologije: jezik PHP, JSON format podatkov in podatkovna baza MySql. Končno rešitev smo želeli ovrednotiti, pri čemer nas je zanimala predvsem uporabnost rešitve. Za pridobivanje uporabnikovih dojemanj o uporabnosti rešitve smo izvedli anketo, v kateri so sodelovali končni uporabniki rešitve.
Keywords: integracija, spletna trgovina, PHP, MySQL, JSON
Published: 12.06.2014; Views: 1370; Downloads: 42
URL Link to full text

7.
SINHRONIZACIJA MOBILNIH NAPRAV IN DELO V BREZ-POVEZAVNEM NAČINU
Klemen Sagadin, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Sinhronizacija mobilne naprave s strežnikom in trajno shranjevanje podatkov na mobilni napravi nam omogoča številne prednosti in dodatne funkcionalnosti. V diplomski nalogi smo raziskali različne pristope sinhronizacije mobilne naprave s strežnikom, podrobneje smo analizirali formate podatkov, ki se izmenjujejo, ter njihove prednosti, slabosti in možnosti optimizacije. Podatke je na mobilni napravi potrebno ustrezno razčleniti, obdelati in shraniti. Raziskali smo različne načine razčlenjevanja in trajnega shranjevanja podatkov na mobilni platformi Android in mobilni aplikaciji razviti s pomočjo HTML 5 in povezanih tehnologij. Implementirali smo strežniško logiko in aplikaciji, ki uporabljajo omenjene koncepte in izvajajo meritve nad razčlenjevanjem in shranjevanjem prenesenih podatkov.
Keywords: XML, JSON, sinhronizacija, kompresija, spletne storitve, SQLite, IndexedDB
Published: 21.11.2014; Views: 1022; Downloads: 90
.pdf Full text (2,69 MB)

8.
PRIMERJAVA OGRODIJ ZA RAZVOJ HTML5 APLIKACIJ NA MOBILNIH NAPRAVAH
Klemen Kodrun, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V današnjih časih je na tržišču na desetine različnih operacijskih sistemov in razvoj aplikacij za vsakega posebej je časovno in tudi denarno potraten. S prihodom HTML5 in izjemnim napredkom v razvoju spletnih brskalnikov, se vse bolj brišejo razlike med nativnimi in spletnimi aplikacijami. Takšen pristop k razvoju pa omogoča tudi univerzalnost aplikacij, saj se te prilagajo operacijskim sistemom na katerih jih poganjamo. V nalogi predstavimo prednosti in slabosti izbranih ogrodij, na osnovi katerih smo definirali večkriterijski odločitveni model za ocenitev ogrodij. Ogrodja ocenimo v programu DEXi in nato s pomočjo najbolje ocenjenega ogrodja izdelamo aplikacijo. Poleg HTML5 uporabimo tudi druge tehnologije kot so JSON, JavaScript, CSS. Vse tehnologije podrobno opišemo in predstavimo rezultate.
Keywords: ogrodja za razvoj HTML5 aplikacij, HTML5, mobilne aplikacije, JSON, jQuery mobile, Javascript, CSS
Published: 27.05.2015; Views: 678; Downloads: 74
.pdf Full text (3,21 MB)

9.
Mobilna aplikacija za osebno evidenco ocen dijakov/študentov na platformi Android
Matej Lajh, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomske naloge je spoznati se s trenutno popularnimi mobilnimi platformami, podrobneje raziskati in preučiti mobilno platformo Android ter zanjo napisati aplikacijo. V prvem delu so predstavljene mobilne naprave, njihove funkcionalnosti ter operacijski sistemi, ki jih poganjajo. V nadaljevanju je predstavljen mobilni operacijski sistem Android ter razvoj mobilne aplikacije za osebno evidenco ocen dijakov/študentov, kjer začnemo z načrtovanjem aplikacije, nadaljujemo z implementacijo, in zaključimo s testiranjem ter uporabo aplikacije.
Keywords: mobilne platforme, Android, oblak, emulator, Material Design, JSON, Android Studio, spletne storitve
Published: 16.10.2015; Views: 663; Downloads: 97
.pdf Full text (3,16 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica