| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PALETIZACIJA VREČ S POMOČJO ROBOTA
Roman Valenčak, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazan konkretni projekt avtomatiziranega procesa paletizacije vreč na evro paleto. Opisane so naprave tehnološkega procesa paletizacije in tudi celotni proizvodni proces. Teoretični del diplomskega dela je sestavljen iz opisa in zmogljivosti industrijskih robotov, ki so nujni za razumevanje paletizacije vreč. V jedru je podan tehnološki opis delovanja paletizacije ter tehnična izvedba. Opisana je varnost proizvodnega procesa, ki jo predpisuje evropski standard ISO 9001. Podrobneje sta predstavljeni izbira in zmogljivost robota KUKA KR180–2 PA. Na koncu je predstavljena še konstrukcija prijemala.
Keywords: Inteligentni tehnološki sistemi, avtomatizacija, robotizacija, paletizacija, manipulacija, robotska celica, robot KUKA KR180–2 PA.
Published: 31.05.2011; Views: 2777; Downloads: 395
.pdf Full text (6,88 MB)

2.
APLIKACIJA ROBOTIZIRANE PALETIZACIJE ENOT SIPKEGA MATERIALA
Tomaž Škrabar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga vsebuje pregled trendov na področju robotizacije, razčlenitev robotov, njihovo zgradbo ter zmogljivosti oziroma predstavitev njihovih karakteristik. Srž diplomske naloge je konkreten primer robotizirane aplikacije enot sipkega materiala. Podan je tehnološki opis delovanja robotske celice ter tehnična izvedba. Primarna funkcija robotske celice je paletiziranje vreč sipkega materiala, ki je razčlenjena na posamezne pozicije procesa. Tehnična izvedba opisuje vodila za konstrukcijo posameznih delov, kakor tudi karakteristike uporabljene opreme s poudarkom na robotu. Cilj diplomske naloge je prikazati konkreten inteligenten tehnološki sistem ter ga umestiti znotraj tovrstnih sistemov kakor tudi predstaviti razloge uporabe s podrobnejšim opisom ključnega razloga v gospodarstvu, ki je ekonomska upravičenost.
Keywords: Inteligentni tehnološki sistemi, avtomatizacija, robotizacija, robotska celica, robot, paletizacija, manipulacija.
Published: 12.07.2010; Views: 1991; Downloads: 219
.pdf Full text (4,92 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica