| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Planiranje in spremljanje proizvodnega procesa izdelave orodij v orodjarni podjetja talum d.d.
Gregor Cafuta, 2020, master's thesis

Abstract: Planiranje, spremljanje in nadzor proizvodnje so eni izmed ključnih procesov, ki potekajo znotraj vsakega uspešnega podjetja. V magistrskem delu smo se osredotočili na izboljšanje obstoječega stanja v Orodjarni podjetja Talum d.d. V teoretičnem delu magistrskega dela predstavljamo podjetje, programska okolja, črtne kode in teoretična ozadja planiranja, vodenja ter nadzora proizvodnje. Empirični del magistrskega dela pa sestoji iz predstavitve planiranja v programskem okolju Microsoft Project in vseh narejenih izboljšav, ki smo jih izvedli v podjetju.
Keywords: Planiranje proizvodnje, spremljanje proizvodnje, nadzor proizvodnje, Microsoft Project, Infor LN, QR koda
Published: 11.01.2021; Views: 177; Downloads: 0

2.
Priložnosti skrajšanja procesov v nabavnem skladišču iz vidika logistike
Samanta Petelinšek, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: Podjetje Talum, d. d., je sodobno proizvodno podjetje v Kidričevem v bližini Ptuja. V tem podjetju proizvajajo primarni aluminij in aluminijske proizvode najvišje kakovosti. Svoj razvoj gradijo na povečevanju obsega proizvodnje in zahtevnosti proizvodov. Spoprijemajo se s časovno neučinkovitostjo, ki nastaja v nabavnem skladišču. V uvodnem delu smo predstavili cilje, predpostavke, omejitve in metode ter podrobno predstavili podjetje Talum, d. d. S teoretičnega vidika smo obravnavali skladišče, program Infor ERP LN in metodologijo analize porabe časa pri izvajanju procesov. Nadaljevali smo z obstoječim stanjem v podjetju – predstavili smo obstoječe stanje v nabavnem skladišču in njegovo postavitev, organizacijo dela, dokumente, delovna sredstva, program Infor ERP LN in procese, ki potekajo v nabavnem skladišču. Kritična analiza je pokazala številne zastoje, ki pa se lahko odpravijo. V nabavnem skladišču se spoprijemajo s časovno neučinkovitostjo. Predlagali smo rešitev, ki se navezuje na program Infor ERP LN. Posodobitev tega programa je skladiščniku zmanjšala število opravil in zmanjšala ali odpravila časovno neučinkovitost.
Keywords: procesi, prenova, informacijski sistem, nabavno skladišče, Infor ERP LN, logistika
Published: 23.07.2018; Views: 402; Downloads: 98
.pdf Full text (1,18 MB)

3.
MODEL INFORMACIJSKE PODPORE SISTEMU VODENJA KAKOVOSTI
Andreja Jesenko, 2012, master's thesis

Abstract: Mednarodna in globalna podjetja potrebujejo učinkovite informacijske sisteme in sicer za svoje interne in zunanje povezave. Ti sistemi morajo zagotavljati zanesljive informacije in njihovo hitro izmenjavo, kar je ključno v procesu sprejemanja poslovnih odločitev, za hitro reakcijo in kratek odzivni čas. Z uvajanjem in vzpostavitvijo ERP sistemov (Enterprise Resource Planning – poslovni informacijski sistem) družbe vodijo in obvladujejo procese planiranja in razporejanja virov, nadzor nad stroški ter pregled ekonomskih kazalnikov uspešnosti. Kakovost procesov in njihovo nenehno izboljševanje sta zelo pomembna dejavnika za uspešnost in učinkovitost poslovanja podjetja. Pri tem nam pomagajo različni sistemi vodenja, kot npr. sistem vodenja kakovosti, model poslovne odličnosti, sistem ravnanja z okoljem ipd. Osnovni poslovni informacijski sistemi običajno ne omogočajo zadostne informacijske podpore sistemu vodenja kakovosti oz. njihove aplikacije niso v celoti usklajene z zahtevami mednarodnih standardov vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem oz. z različnimi modeli poslovne odličnosti, zato se podjetja odločajo za nakup posebnih programskih aplikacij za podporo kakovosti ali pa ostaja nivo njihovega obvladovanja kazalnikov kakovosti omejen na delo s preglednicami. Temeljni cilj pričujoče študije je, da na podlagi uporabljenih teoretičnih in metodoloških izhodišč predlaga razvoj modela informacijske podpore sistemu vodenja kakovosti kot posebnega modula »Modula Kakovost« v okviru poslovnega informacijskega sistema Infor ERP LN in da preveri njegovo splošno uporabnost v praksi. Obravnava teme v prvem, teoretičnem delu temelji na uveljavljenih izhodiščih razvoja sistemov vodenja kakovosti in modela poslovne odličnosti, poslovnih informacijskih sistemov ter stroških kakovosti. Drugi praktični del obsega zasnovo modela, ki je integriran v Infor ERP LN in predstavlja nadgradnjo njegove osnovne funkcionalnosti poslovnega informacijskega sistema. Predlagani model predstavlja novost v slovenskem prostoru in širše ter se uveljavlja v praksi. Je splošno uporaben in primeren za vsa podjetja, ki uporabljajo Infor ERP LN, ne glede na njihovo velikost ali dejavnost. Infor ERP LN v Sloveniji uporablja veliko število uveljavljenih podjetij.
Keywords: - Poslovni informacijski sistem Infor ERP LN, - Sistem vodenja kakovosti, - Poslovna odličnost, - Proces, - Kazalniki uspešnosti
Published: 23.10.2012; Views: 1982; Downloads: 332
.pdf Full text (2,77 MB)

4.
5.
Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica