| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 35
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Zagotavljanje varnega oddaljenega dostopa po načelih ITIL-a : specialistično delo
Tomaž Justin, 2008, specialist thesis

Keywords: ITIL, modeliranje procesov, oddaljeni dostop
Published: 19.06.2009; Views: 3579; Downloads: 139
.pdf Full text (991,23 KB)

7.
UPRAVLJANJE IN NADZOR SISTEMA ZA ELEKTRONSKO CARINSKO POSLOVANJE (NCTS) CARINSKE UPRAVE RS
Vasilij Škrlj, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga uvodoma predstavi problem velikih in kompleksnih informacijskih sistemov. Ena pomembnih nalog je nadzor nad delovanjem takih sistemov, kar rešujemo s pomočjo priporočil ITIL, kot dobre prakse in z različnimi orodji, ki so dosegljiva na trgu. V nadaljevanju so predstavljena orodja, ki so trenutno na voljo: tako komercialna kot odprtokodna. Podrobneje je predstavljeno nadzorno orodje Nagios. Jedro naloge je spoznavanje porazdeljenega transakcijskega sistema NCTS (New Computerized Transit System), ki ga uporabljajo v šestnajstih državah članicah Evropske skupnosti in služi carinskim upravam pri spremljanju tranzita blaga. V nadaljevanju naloge se seznanite tudi s pripravo in vpeljavo nadzornega sistema v carinski informacijski sistem.
Keywords: nadzor, ITIL, porazdeljeni sistem, nadzor nad sistemom, procesiranje transakcij BEA Tuxedo, aplikativne rešitve, tranzitni sistem NCTS
Published: 15.09.2009; Views: 2045; Downloads: 199
.pdf Full text (2,51 MB)

8.
9.
NENEHNO IZBOLJŠEVANJE INFORMACIJSKIH STORITEV PO PRIPOROČILIH ITIL
Aleš Brezovec, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vsaka sodobna organizacija je odvisna od informacijskih in komunikacijskih tehnologij, ki poenostavijo in pohitrijo izvajanje delovnih procesov. Investicije v informacijsko infrastrukturo in razvoj običajno predstavljajo znatne stroške, hkrati pa se resne organizacije zavedajo, da se naložbe izplačajo le, če jih v nadaljevanju pravilno upravljajo. V diplomskem delu bomo predstavili proces nenehnega izboljševanja storitev po priporočilih ITIL (Information Technology Infrastructure Library). Praktično izvedbo bomo raziskali na primeru MERKUR GROUP IT, ki preko ustreznih meritev poskuša izboljševati svoje storitve. Skozi preučitev rezultatov vsakoletne spletne ankete o kakovosti izvajanja IT storitev, bomo prikazali, kako izboljšave vplivajo na zadovoljstvo uporabnikov in kakovost storitev ter podali nekaj predlogov za nadaljnjo izboljšavo storitev v omenjeni organizaciji.
Keywords: ITIL, storitve, IT, storitveni center, anketa
Published: 09.11.2009; Views: 1718; Downloads: 226
.pdf Full text (2,70 MB)

10.
VPELJAVA UPRAVLJANJA RAZPOLOŽLJIVOSTI IS PO PRIPOROČILIH NAJBOLJŠIH PRAKS ZBIRKE ITIL
Breda Kovačec Mencej, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Področje dela, ki ga želimo raziskati v tem diplomskem delu je upravljanje razpoložljivosti informacijskega sistema in primer vpeljave in uporabe rešitve za upravljanje razpoložljivosti po priporočilih zbirke najboljših praks ITIL. Vpeljava rešitve bo obravnavala problem nadzora in upravljanja razpoložljivosti IS, kajti nepredvidene prekinitve delovanja IS imajo lahko precejšnje posledice na prihodek in ugled podjetja. Poleg tega pa se v podjetju srečujemo s potrebo po izboljševanju in merjenju nivoja storitev, in nadzorom nad delovanjem poslovnih aplikacij ter nadzorom nad dostopi do IS tudi zaradi varnosti. Da lahko izpolnimo zahteve po razpoložljivosti poslovanja, moramo uporabiti podporne rešitve strojne in programske opreme, ki nam dajejo merljive rezultate, nas opozarjajo na padec nivoja razpoložljivosti, še preden to zaznajo uporabniki in nam omogočajo vpogled nad razpoložljivostjo, predvsem s stališča nivoja storitev in varnosti.
Keywords: - Upravljanje - Razpoložljivost - Nadzor - Modeliranje - ITIL - informacijski sistem
Published: 07.01.2010; Views: 1693; Downloads: 145
.pdf Full text (2,01 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica