| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
STORITEV IPTV NA OSNOVI IMS
Andrej Bokan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Televizija je eden najbolj razširjenih medijev. Njeni začetki segajo v leto 1930. Skozi čas se je spreminjala tako kvaliteta prenosa kot tudi način prenosa. S pričetkom IPTV se je pričel tudi razvoj interaktivnih storitev in konvergenca različnih tipov omrežja. To je prineslo integracijo in zlivanje različnih storitev, kot so brskanje po spletu preko televizijskega komunikatorja (set top box, STB), neposredno sporočanje (instant messaging), VoIP (voice over internet protocol), video konference, ter distribucijo večpredstavnostnih vsebin. Za razvoj aplikacij v omrežju naslednje generacije pa je zelo uporabna IMS (IP Multimedia Subsistem) platforma, ki omogoča združen nadzor nad storitvami za različne vrste dostopa in s tem združi internetne in ostale komunikacijske storitve ter fiksna mobilna omrežja. Diplomsko delo predstavlja IPTV sistem in pripadajočo arhitekturo, zahteve in storitve ter IMS sistem in pripadajočo arhitekturo. Predstavljena je tudi skupna arhitektura in uporaba.
Keywords: internetni protokol – IP, storitev IPTV, multimedijski podsistem IP – IMS, televizijski komunikator – STB
Published: 28.06.2011; Views: 1708; Downloads: 218
.pdf Full text (1,98 MB)

2.
KONVERGENCA ENUM IN SIP PRI MEDOPERATERSKIH POVEZAVAH
Matej Lugarič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes se komunikacije izvajajo preko omrežij različnih vrst, na primer iz omrežja TDM v omrežje IP in obratno, ter različnih operaterjev. Ob tem se kopiči vedno več kontaktnih informacij, ki jih je treba shraniti. Zato so razvili ENUM, ki naj bi olajšal komunikacijo preko različnih omrežij in vključeval vse kontaktne informacije. Ta diplomska naloga vsebuje opis delovanja, zmogljivosti, uporabnosti ter načinov implementacije ENUM-a. Predstavljene so rešitve za usmerjanje klicev in prenosljivost številk z uporabo ENUM v kombinaciji s protokolom SIP preko različnih vrst omrežij (PSTN, NGN in IMS).
Keywords: javno preklapljano telefonsko omrežje, omrežje naslednje generacije, IP multimedijski podsistem, usmerjanje, prenosljivost številk, preslikava telefonskih številk
Published: 12.07.2011; Views: 1736; Downloads: 110
.pdf Full text (2,21 MB)

3.
SISTEMI IPTV NA IP MULTIMEDIJSKEM PODSISTEMU
Suzana Kupljen, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava arhitekture sistemov IPTV na IP multimedijskem podsistemu ter pripadajoče storitve in funkcije IPTV na IP multimedijskem podsistemu. Predstavljene arhitekture prinašajo veliko novih funkcionalnosti, ki so podrobneje predstavljene po posameznih enotah. V nalogi je tudi podrobneje opisana arhitektura IP multimedijskega podsistema z ravninami in protokoli. Naloga se zaključuje s storitvami na takšnih arhitekturah.
Keywords: : sistemi IPTV, IP multimedijski podsistem, omrežje, storitve
Published: 23.10.2013; Views: 942; Downloads: 72
.pdf Full text (15,93 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica