| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
RAZVOJ PROTOTIPNE REŠITVE ZA IZMENJAVO PODATKOV Z IBM WEBSPHERE MQ
Boris Žebalc, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava razvoj prototipne rešitve za izmenjavo podatkov med informacijskim sistemom Slovenskih železnic in mednarodnim informacijskim sistemom za spremljanje vlakov Europtirails. Prototip temelji na uporabi programskega paketa za komunikacijo med aplikacijami IBM WebSphere MQ. Kratko so predstavljeni informacijski sistem Slovenskih železnic (ISSŽP), mednarodni sistem za spremljanje vlakov Europtirails in standardna sporočila za povezavo s sistemom Europtirails. Podrobno je opisan programski paket IBM WebSphere MQ. Ocenjena je zahtevnost vpeljave prototipne rešitve za izmenjavo podatkov. Izdelana prototipna rešitev omogoča izmenjavo sporočil o voznem redu posameznega vlaka (2090) in sporočil o gibanju vlaka (2002). V obdobju testiranja je bilo uspešno poslano preko sto tisoč sporočil. V času pisanja poročila je rešitev že v redni uporabi.
Keywords: Izmenjava podatkov, IBM WebSphere MQ, Europtirails, Spremljanje vlakov
Published: 07.01.2010; Views: 1611; Downloads: 186
.pdf Full text (2,06 MB)

3.
RAZVOJ INFORMACIJSKIH REŠITEV V OBLAČNI ARHITEKTURI
Martin Potočnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja računalništvo v oblaku in celovit pristop k razvoju informacijskih rešitev, ki so primerne za izvajanje v oblaku. Predstavili smo koncepte, razvoj, vrste, ponudnike, prednosti, slabosti, izzive in arhitekturo računalniškega oblaka ter opisali vse vrste storitev, ki nam jih ponuja. Na kratko smo opisali in umestili storitveno-usmerjeno arhitekturo (SOA) in storitveno komponentno arhitekturo (SCA), ki predstavljata optimalen arhitekturni pristop za razvoj sodobnih informacijskih rešitev. Raziskali in opisali smo celovit razvojni cikel in metodologijo razvoja novodobnih poslovnih rešitev, ki izkoriščajo vse prednosti računalniškega oblaka. Podrobno smo predstavili platformo IBM WebSphere (IBM WebSphere CloudBurst Appliance in IBM WebSphere Application Server Hypervisor Edition) ter opisali namestitveni cikel v virtualnem IBM oblaku. Zadnji del diplomskega dela obsega praktični primer razvoja arhitekture in delne implementacije aplikacije SkyInfo z uporabo orodij IBM WebSphere.
Keywords: Računalništvo v oblaku, IBM WebSphere, SOA, SCA, SaaS, IaaS, PaaS, SkyInfo, Oblačna arhitektura
Published: 25.02.2010; Views: 2227; Downloads: 460
.pdf Full text (3,39 MB)

4.
SAMODEJNA PRETVORBA IZ BPMN MODELOV V BPEL IZVAJALNI JEZIK
Andrej Hrnčič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času je hiter in prilagodljiv odziv na spremembe v poslovnem svetu ključna lastnost, s katero podjetja ostajajo konkurenčna na trgu. Diplomsko delo kot delno rešitev tega problema predstavlja postopek pretvorbe modelov poslovnih procesov v izvedljivo kodo s pomočjo algoritmov in namenske programske opreme. V ta namen sta v prvem delu predstavljena dva standarda, med katerima se bo pretvorba vršila. Začetni je tako imenovana BPMN notacija, ki je namenjena modeliranju poslovnih procesov, ciljna oblika pa je jezik BPEL, v katerem se procesi izvedejo. V nadaljevanju so predstavljeni različni pristopi za pretvorbo, ki temeljijo na matematičnih osnovah, razvitih v ta namen. Čeprav je veliko modelov možno enostavno pretvoriti v izvajajoč algoritem, je za nekatere strukture potrebna globlja analiza in poznavanje postopkov preslikave, ki so v nadaljevanju podrobno predstavljeni. Drugi del diplomske naloge zajema opis in uporabo programske opreme podjetja IBM, ki je namenjena temu opravilu. Primeru uporabe pretvorbe nad dejanskim primerom poslovnega procesa sledi tudi pregled nad možnostjo iterativnega razvoja v življenjskem ciklu procesa.
Keywords: SOA, BPMN, BPEL, IBM WebSphere, Poslovni procesi
Published: 20.12.2010; Views: 1933; Downloads: 131
.pdf Full text (3,63 MB)

5.
PRENOVA POSLOVNEGA PROCESA V LOGISTIČNEM PODJETJU
Matej Rozman, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga preučuje primer logističnega podjetja, ki ima težavo s prepočasnim izvajanjem del, saj prihaja do velikih napak zaradi prevelikega obsega dela na zaposlenega. Zaposleni v podjetju ne vidijo rešitve in ne poznajo celotnega logističnega procesa, saj se konstantno spreminja glede na želje strank. Od logističnega podjetja stranke vedno bolj zahtevajo nadgradnjo in prilagoditev na njihov način dela. V ta namen je bila razvita celovita prenova logističnega procesa, za potrebe podjetja. Prenova je usmerjena za preverjanje tako finančnih kot časovnih okvirov logističnega podjetja. Cilj diplomske naloge je analizirati logistični proces v podjetju, ga simulirati in analizirati za nadaljnjo prenovo poslovnih procesov logističnega podjetja.
Keywords: Poslovni procesi, IBM WebSphere Business Modeler, logistika, simulacija.
Published: 25.11.2011; Views: 1697; Downloads: 168
.pdf Full text (1,95 MB)

6.
RAZVOJ SISTEMA ZA MATERIALNO POSLOVANJE S STORITVENO TEHNOLOGIJO NA PLATFORMI IBM WEBSPHERE
Aleš Rožman, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili razvoj sistema s storitveno tehnologijo od načrtovanja do implementacije. Razvili smo prototipni sistem za materialno poslovanje za potrebe farmacevtskega podjetja. Opisali smo storitveno tehnologijo in storitveno usmerjeno arhitekturo. Poudarek smo dali na modeliranje sistema, kjer smo izpostavili uporabljeno metodologijo in obrazložili posamezne korake modeliranja. Pri razvoju sistema smo uporabljali orodja iz IBM - ove družine produktov Websphere.
Keywords: storitvena tehnologija, storitveno usmerjena arhitektura, razvoj sistema, IBM Websphere
Published: 30.11.2011; Views: 1305; Downloads: 92
.pdf Full text (2,03 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica