| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 46
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
Izdelava spletnih strani za potrebe fotografskega ateljeja : diplomsko delo univerzitetnega študija
Inesa Feratović, 2005, undergraduate thesis

Keywords: HTML, PHP, SQL
Published: 31.03.2008; Views: 3715; Downloads: 730

6.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU NOKIA WEB RUNTIME
Jure Gorinšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo okolje Nokia Web Runtime, ki omogoča razvoj aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom okolja ter arhitekture. Nadaljujemo z opisom razvojnih orodij. Nato podrobneje opišemo razvojni proces gradnikov WRT. Podamo veliko kratkih primerov ter izpostavimo dobro prakso pri razvoju. S pomočjo pridobljenega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča prevajanje besedila.
Keywords: okolje WebRuntime, gradniki, pametni telefoni, mobilne aplikacije, javascript, css, html, splet
Published: 05.01.2011; Views: 1935; Downloads: 94
.pdf Full text (2,08 MB)

7.
NADGRADNJA SPLETNE STRANI LIKOVNE ŠOLE SAB
Daniela Bajrović, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Glavni razlog za spremembo gospodarstva je predvsem tehnološki napredek in ena ključnih tehnologij je internet, ki nam ponuja različne možnosti, da komuniciramo z ljudmi v realnem času, kjer koli na svetu se nahajajo. Tako lahko opravljamo stvari hitreje, učinkovito in preprosto. Interaktivnost interneta omogoča uporabnikom iskanje, oblikovanje, objavljanje in posredovanje informacij. Komuniciramo lahko tudi preko danes izredno priljubljenih spletnih omrežij, ki so lahko prav tako ena izmed možnosti povezovanja podjetja z uporabnikom. So orodja, ki omogočajo učinkovito, enostavno in cenovno zelo ugodno doseganje ciljnih porabnikov. Za podjetja je pomembno, da se uspejo prilagoditi spremembam gospodarstva. V svojem diplomskem delu obravnavam nadgradnjo spletne strani za likovno šolo, ki je ena izmed dejavnosti, ki jo nudi družinsko podjetje SAB. Predstavljene so ideje, rešitve, organizacija, končna izvedba, realizacija ter vzdrževanje spletne strani in profila na socialnem omrežju Facebook. Opisan je celoten pristop k nalogi, izdelava koncepta, vsebin, informacij, tehnologije in vgradnja vizualnih učinkov. Z nadgrajeno spletno stranjo bo naša pozornost usmerjena na možnosti trženja in pridobivanja prepoznavnosti likovne šole.
Keywords: HTML, multimedijski gradniki, internet, Photoshop, CorelDRAW
Published: 14.07.2011; Views: 1265; Downloads: 63
.pdf Full text (1,73 MB)

8.
REALNO-ČASOVNE SPLETNE APLIKACIJE
Matjaž Lipuš, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času vse prisotnosti spleta, se trendi zelo hitro spreminjajo. Splet 2.0 je prinesel odprtost in sodelovanje vseh uporabnikov spleta in s tem odprl nove možnosti deljenja informacij. Danes ni več dovolj, da preberemo članek, ko nanj naletimo, ampak želimo biti o njem obveščeni takoj, ko je objavljen. Potreba po takojšnjih informacijah zahteva razvoj novih tehnologij, ki omogočajo pošiljanje podatkov k obiskovalcu, takoj ko se ti zgodijo. Govorimo o realno-časovnih spletnih aplikacijah. V diplomskem delu bomo pregledali tehnologije in tehnike, ki se danes uporabljajo za dostavljanje informacij obiskovalcem, ter knjižnice, ki nam omogočijo enostavnejši razvoj takšnih aplikacij, v praktičnem delu pa bomo s pomočjo opisanih tehnologij izdelali preprosto igro Križci in krožci.
Keywords: realno-časovni splet, Splet 2.0, Comet, reverse AJAX, HTML 5
Published: 06.04.2011; Views: 1665; Downloads: 187
.pdf Full text (1,36 MB)

9.
PREVERJANJE SKLADNOSTI NAJBOLJ OBISKANIH SLOVENSKIH SPLETNIH STRANI S SPLETNIMI STANDARDI
Peter Golob, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena analiza skladnosti najbolj obiskanih slovenskih spletnih strani s spletnimi standardi. Obravnavan je tudi svetovni splet ter elementi, ki ga sestavljajo, to so jezik HTML, CSS ter skriptni jeziki. Analiza skladnosti je bila napravljena glede na standarde organizacije World Wide Web Consortium. Strani, ki smo jih analizirali pa so bile izbrane glede na podatke raziskave MOSS – merjenja obiskanosti spletnih strani. Strani se je preverjalo z ustreznimi validatorji, hkrati se je preverjala tudi skladnost prikaza strani v najbolj priljubljenih brskalnikih. Iz analize lahko ugotovimo, da je število napak pri preverjanju sicer precejšnje, vendar te napake ne vplivajo na prikaz strani v brskalnikih.
Keywords: skladnost, spletni standardi, svetovni splet, HTML, CSS, brskalnik, validator
Published: 23.09.2011; Views: 10014; Downloads: 87
.pdf Full text (1,06 MB)

10.
SPLETNA STRAN ZA PODPORO PRODAJE IZDELKOV ZA DOMAČE ŽIVALI
Dean Kostov, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi bomo predstavili spletno stran za podporo prodaje izdelkov za domače živali. Stran je zasnovana na tehnologijah PHP, HTML, CSS, JavaScript in podatkovni bazi MySQL, ki jih bomo prav tako obravnavali.
Keywords: internet, PHP, spletna stran, HTML, MySQL, CSS
Published: 25.09.2011; Views: 1402; Downloads: 152
.pdf Full text (3,84 MB)

Search done in 0.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica