| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VIZUALIZACIJA ZGRADB S PROGRAMSKIMA VMESNIKOMA GOOGLE MAPS IN GOOGLE EARTH
Boris Rebselj, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali in predstavili delovanje programskih vmesnikov Google Maps in Google Earth. V teoretičnem delu smo predstavili uporabljene jezike za razvoj spletnih aplikacij ter podrobno raziskali in predstavili različne funkcije, ki jih vmesnika ponujata. Nato smo različne funkcije tudi praktično preizkusili s pomočjo izdelane spletne aplikacije. Namen te je, da s pomočjo vmesnikov predstavimo posamezne zgradbe podjetij, njihove poslovalnice, lokacijo zgradbe oziroma zgradbo samo (3D objekt), ter osnovne informacije podjetja.
Keywords: spletne aplikacije, Google Maps API, Google Earth API, modeliranje, vizualizacija, SketchUp
Published: 23.03.2011; Views: 1927; Downloads: 196
.pdf Full text (3,34 MB)

2.
UPORABA GPS IN GOOGLE MAPS NA PRIMERU ANDROID APLIKACIJE REKREACIJSKI ASISTENT
Klemen Kodrič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomske delu se bomo seznanili z izdelovanjem android aplikacij ter z uporabo GPS in Google maps na mobilnih aplikacijah. Cilj diplomske naloge je preučiti potrebne tehnologije in izdelati prototipno mobilno aplikacijo. Aplikacija omogoča, da s pomočjo GPS-a in Google maps knjižnic izrisuje pot na zaslon, ter shranjuje podatke o rekreacijah uporabnika. Za podporo mobilni aplikaciji bomo izdelali spletno storitev, katera bo skrbela za vodenje in skladiščenje podatkov o rekreacijskih dogodkih. V prvem delu diplomske naloge predstavimo android OS in tehnologije, potrebne za izdelavo aplikacije. Pri drugem delu se osredotočimo na razvoj aplikacije od grobega načrta do implementacije, ter opis uporabniškega vmesnika. Na koncu diplomskega dela analiziramo aplikacijo in poudarimo njene prednosti ter slabosti.
Keywords: GPS, Google maps, android, java, rekreacija
Published: 06.05.2013; Views: 1403; Downloads: 206
.pdf Full text (2,01 MB)

3.
ISKANJE POTI NA APROKSIMIRANEM ZEMLJEVIDU
Sandi Krivec, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili spletno storitev Google maps, prav tako smo podrobno spoznali drevo AVL in ga tudi uporabili v naši aplikaciji. Implementirali smo aplikacijo, ki nam najde pot skozi množico različnih poti. Izdelali smo tudi spletno storitev, ki temelji na arhitekturi REST. Aplikacijo smo kasneje preuredili tako, da deluje kot spletna storitev. Izdelali smo stran HTML za odjemalce, kjer lahko preizkusijo delovanje same aplikacije.
Keywords: iskanje poti, Google maps, drevo AVL, RESTful spletna storitev
Published: 17.09.2013; Views: 1175; Downloads: 75
.pdf Full text (2,45 MB)

4.
RAZVOJ APLIKACIJE SIADRENALIN NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Mitja Toplak, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja razvoj mobilne aplikacije, namenjene promociji in predstavitvi adrenalinskih športov v Sloveniji. Predstavi potek od ideje, raziskave trga in preučevanja konkurence, do samega programskega razvoja na mobilni platformi Android. Raziskuje druge, že obstoječe načine predstavitve tovrstnih športov, pri čem se osredotoča na prikaz informacij o posameznih destinacijah. Po analizi je izdelan model aplikacije, postavljeni so cilji, oblikovan je uporabniški vmesnik in potrebne funkcionalnosti. Sledi predstavitev razvoja aplikacije v razvijalskem okolju Android Studio. Po zaključku implementacije sta prikazana testiranje in objava aplikacije v spletni trgovini Google Play. Pri tem je opisano, kako uspešno prikazovati in ponujati informacije končnemu uporabniku.
Keywords: Android, ekstremni športi, adrenalinski športi, turizem, Google maps, Google Query Language, Google directions API, Google distance Matrix
Published: 14.10.2015; Views: 577; Downloads: 67
.pdf Full text (31,70 MB)

5.
INFORMACIJSKI SISTEMI ZA PODPORO VODENJU V GASILSTVU
Peter Muraus, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so predstavljeni izsledki analize obstoječe informacijske rešitve za namen poveljevanja in vodenja v gasilstvu v Sloveniji in v tujini. Predstavljene so nekatere sodobne tehnologije in njihova uporabnost v takšnih informacijskih sistemih. Predstavljeno je načrtovanje informacijskega sistema za podporo poveljevanju in vodenju na praktičnem primeru. V praktičnem primeru pa je predstavljena uporaba sodobnih spletnih tehnologij pri izvedbi praktičnega primera.
Keywords: gasilci, vodenje, poveljevanje, Openshift, REST, AngularJS, Google maps.
Published: 08.03.2016; Views: 694; Downloads: 170
.pdf Full text (2,12 MB)

6.
Spletna aplikacija za povezavo strank s podjetji
Tobi Dvoršak, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Ker se dandanes mlada in manj znana podjetja težje predstavijo javnosti, vsako podjetje potrebuje dobro povezavo z morebitnimi strankami. Podjetja se lahko preko spletne aplikacije predstavijo s svojimi aktivnostmi in dejavnostmi, ki jih nudijo. Stranke oz. uporabniki aplikacije imajo tako pregled nad podjetji in jih lahko izbirajo glede na svoje potrebe oz. zanimanja. Stranke lahko vzpostavijo direktni kontakt s podjetjem preko implementirane aplikacije. Aplikacija je implementirana v ogrodju ASP.NET MVC. Za shranjevanje podatkov smo uporabili podatkovno bazo Microsoft SQL. Pri prijavi v spletno aplikacijo smo uporabili vtičnik družbenega omrežja Facebook. Za oblikovanje spletne aplikacije smo uporabili spletne tehnologije, kot so HTML5, CCS3, JavaScript, jQuery in Bootstrap.
Keywords: spletna aplikacija, povezava strank s podjetji, ASP.NET MVC, Bootstrap, Google Maps
Published: 07.11.2018; Views: 183; Downloads: 27
.pdf Full text (2,02 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica