| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PROJEKTIRANJE ARMIRANOBETONSKIH GRADBENIH ELEMENTOV S PROGRAMOM FRILO
Tadej Kolar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Program Frilo je namenjen predvsem statičnim analizam in projektiranju enostavnejših gradbenih konstrukcij, s katerimi se inženirji srečujejo vsak dan. V tem diplomskem delu bomo prikazali statično analizo in dimenzioniranje preprostejših armiranobetonskih in opečnih elementov s pomočjo različnih Frilovih aplikacij po veljavnih nemških standardih DIN-EN. Dobljene rezultate analize iz programa Frilo bomo uporabili za konstruiranje armature in izdelavo armaturnih načrtov s pomočjo programa Allplan.
Keywords: armirani beton, projektiranje, Frilo, Allplan
Published: 20.04.2012; Views: 2201; Downloads: 407
.pdf Full text (11,16 MB)

2.
UPORABA PROGRAMSKIH ORODIJ PRI PROJEKTIRANJU KONSTRUKCIJSKIH ELEMENTOV MEDGENERACIJSKEGA SREDIŠČA KOPER
Peter Fekonja, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava prikaz projektiranja konstrukcijskih elementov večetažnega objekta z najsodobnejšimi programskimi orodji. Namen diplomskega dela je spoznati način dela s programskimi orodji in jih povezati s praktičnimi inženirskimi problemi. Obravnavana je statična analiza in dimenzioniranje armiranobetonske plošče, nosilca T-prereza in stebra. Preverjena je zmogljivost programskega paketa Frilo pri upoštevanju Evrokod standardov za projektiranje gradbenih konstrukcij. Prikazana sta konstruiranje armature in način dela pri izdelavi armaturnih načrtov s programskim paketom Allplan. Prikazana je tudi uporaba informacijskega modela zgradbe, narejenega v programu Allplan, pri izdelavi vizualizacije s programom Cinema 4D.
Keywords: statična analiza, dimenzioniranje, armirani beton, armaturni načrt, Evrokod, Allplan, Frilo, Cinema 4D
Published: 30.05.2012; Views: 1988; Downloads: 263
.pdf Full text (9,33 MB)

3.
UPORABA MODERNIH PROGRAMSKIH ORODIJ ZA DIMENZIONIRANJE NA PRIMERU DOMINO SISTEMA
Iris Kus, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava Le Corbusierjev model Domino in uporabo računalniških programov Frilo, ArchiCad in Allplan za projektiranje in konstruiranje. Ker je konstrukcija Domino sistema v celoti iz armiranega betona, so v diplomskem delu opisane osnovne značilnosti betona. Skozi svoja dela pa je predstavljen arhitekt Le Corbusier ter njegov razvoj ideje o serijski gradnji stanovanjskih objektov iz armiranega betona. S pomočjo programa ArchiCad je zasnovan objekt po modelu Domino. S programom Frilo je izvedeno dimenzioniranje posameznih konstrukcijskih elementov, v programu Allplan pa konstruiranje armature.
Keywords: beton, Le Corbusier, Domino sistem, projektiranje, Frilo, ArchiCad, Allplan
Published: 28.09.2012; Views: 1569; Downloads: 139
.pdf Full text (8,60 MB)

4.
STATIČNA ANALIZA RAVNINSKIH LINIJSKIH KONSTRUKCIJ IN PROJEKTIRANJE LESENEGA OSTREŠJA V PROGRAMU FRILO
Primož Perko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo prikazali delovanje programa Frilo na področju ravninskih linijskih konstrukcij in lesenega ostrešja. Program, ki je namenjen statični analizi in projektiranju konstrukcij, ponuja širok nabor modulov za reševanje različnih inženirskih problemov. Prikazana je statična analiza različnih primerov preprostih ravninskih linijskih konstrukcij. Prav tako smo dimenzionirali leseno ostrešje in lepljen strešni nosilec z uporabo standardov Evrokod.
Keywords: statična analiza, linijske konstrukcije, lepljen lameliran nosilec, ostrešje, analiza obtežb, dimenzioniranje, Frilo
Published: 03.01.2013; Views: 2194; Downloads: 710
.pdf Full text (2,99 MB)

5.
Modeliranje stanovanjskega objekta s programoma Allplan in Frilo
Vid Murko, 2018, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je na preprostem stanovanjskem objektu opisan postopek modeliranja objekta v programu Allplan. Uporabljeni so glavni konstrukcijski elementi in prikazana je izdelava 3D-modela od temeljev do strehe. Predstavljen je postopek izvoza, izračuna in uvoza gradbenega elementa med programoma Allplan in Frilo. Podana sta opis armiranja in priprava armaturne risbe.
Keywords: gradbeništvo, modeliranje, Allplan, Frilo, BIM
Published: 27.09.2018; Views: 413; Downloads: 86
.pdf Full text (4,84 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica