| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
RAZVOJ ELEKTRONSKEGA VEZJA ZA KRMILNO ENOTO FOTOVOLTAIČNEGA SISTEMA
Sebastijan Vehovar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu je opisan razvoj elektronskega vezja za krmilno enoto fotovoltaičnega sistema. Od vezja se pričakuje zanesljivost, robustnost, odpornost na motnje in seveda, da bo ustrezal vsem potrebnim tehnološkim in varnostnim predpisom, zato bomo opisali in obrazložili izbiro komponent, vezavo, njihovo obliko in postavitev ter tudi izgled same tiskanine. Vključen bo tudi postopek sestavljanja in delo s SMD komponentami. To diplomsko delo je med drugim tudi primer dobre prakse.
Keywords: elektronika, energetska elektronika, fotovoltaični sistemi, mikrokrmilniki, krmiljenje, nadzor, elektronska vezja, SMD komponente
Published: 26.05.2011; Views: 2026; Downloads: 233
.pdf Full text (4,50 MB)

3.
OVREDNOTENJE ELEKTRIČNIH IZGUB FOTOVOLTAIČNIH SLEDILNIH SISTEMOV
Nikola Ninković, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Znano je, da je lahko izplen razpoložljive sončne energije, ki pade na sončne module do 30% večji z uporabo sledilnih sistemov, ki sledijo soncu v primerjavi s fiksnimi sistemi. Vendar pri tem ne smemo pozabiti, da tovrstni sledilni sistemi uporabljajo pogonske sklope, ki so porabniki električne energije. Tako je cilj diplomskega dela ovrednotiti električne izgube fotovoltaičnih sledilnih sistemov, kot osnovo za nadaljna raziskovanja. V nalogi so predstavljeni osnovni pojmi fotovoltaike, ki so potrebni za razumevanje direktnega pretvarjanja energije sončnega sevanja v električno energijo s pomočjo sončnih modulov. Na primeru različno orientiranih in postavljenih sončnih elektrarn v Medpodjetniškem izobraževalnem centru MIC bodo izračunani in prikazani rezultati smiselnosti uporabe sledilnhi sistemov.
Keywords: Fotovoltaični sistemi, sledilni sistemi, električne izgube pogonov, sončno sevanje.
Published: 18.11.2016; Views: 843; Downloads: 55
.pdf Full text (2,40 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica