| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 16
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
RAZVOJ VTIČNIKOV ZA PLATFORMO ECLIPSE
Jernej Tuljak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V tem diplomskem delu smo opisali nekatere vidike razvoja vtičnikov za platformo Eclipse. Navedli smo informacije o tem, kaj vse razumemo pod imenom Eclipse, naredili pregled zgodovine platforme in na njej zgrajenega integriranega razvojnega okolja ter jo umestili v svetu razvoja programske opreme. Spoznali smo odprtokodno naravo razvoja platforme, vlogo vtičnikov v njeni arhitekturi in predstavili tehnologijo OSGi, ki vtičnike omogoča. Kot primer uporabe tehnologije Eclipse v drugih produktih, smo opisali tudi platformo Jazz. V praktičnem delu diplomskega dela so predstavljene podrobnejše lastnosti vtičnikov in nekatera orodja, ki se pri njihovem razvoju uporabljajo.
Keywords: informacijske rešitve, integrirana razvojna okolja, Eclipse, vtičniki, OSGi
Published: 16.11.2009; Views: 1494; Downloads: 116
.pdf Full text (1,94 MB)

4.
RAZVOJ APLIKACIJE KINOTEKA NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Žiga Cepec, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Pametni mobilni telefoni in operacijski sistemi zanje so v zadnjih treh letih doživeli razcvet na področju mobilne telefonije. Operacijski sistem Android pridobiva na popularnosti in počasi prevzema vlogo vodilnega operacijskega sistema za mobilne naprave. Cilj diplomskega dela je spoznati platformo Android in razviti aplikacijo za operacijski sistem Android. V prvem delu diplomskega dela tako predstavljamo platformo Android, sam razvoj, sestavne elemente in tudi arhitekturo operacijskega sistema Android. Sledi opis razvojnega okolja Eclipse, v katerem smo razvili aplikacijo Kinoteka. Podrobneje opisujemo tudi potek razvoja aplikacije Kinoteka. V okviru razvoja smo najprej pripravili načrt za aplikacijo, ter predvideli potrebne grafične gradnike in željen izgled uporabniškega vmesnika. Na koncu naloge predstavljamo tudi test aplikacije in končni izgled grafičnega vmesnika.
Keywords: mobilna aplikacija, operacijski sistem Android, razvojno okolje Eclipse
Published: 25.09.2011; Views: 2218; Downloads: 191
.pdf Full text (1,52 MB)

5.
RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJ NA PLATFORMI ANDROID
Damjan Ternar, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo najbolj pogosto uporabljane mobilne platforme. Med njimi se še posebej posvetimo platformi Android, pri čemer smo izpostavili njegove prednosti, uporabo in arhitekturo. Nadalje predstavljamo tudi razvojno okolje Eclipse in uporabo le-tega pri razvoju mobilnih aplikacij za platformo Android. Nalogo zaokrožujemo z mobilno aplikacijo za obveščanje o športnih rezultatih, ki smo jo za platformo Android razvili v razvojnem okolju Eclipse.
Keywords: mobilne platforme, platforma Android, Android aplikacije, razvojno okolje Eclipse
Published: 04.06.2012; Views: 1586; Downloads: 396
.pdf Full text (2,56 MB)

6.
Androidni programski vmesnik za zajemanje merilnih podatkov preko WI-FI povezave
Žiga Bobek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan programski del zajemanja in prikazovanja podatkov, katere izmerimo s pomočjo mikrokrmilnika in jih preko Wi-fi povezave pošljemo na mobilno napravo z operacijskim sistemom Android. Prikazan je način, kako izdelamo programsko Android aplikacijo, način povezovanja mobilne naprave z mikrokrmilnikom in način prikaza rezultatov. Prikazano je tudi dinamično spremljanje meritev na zaslonu mobilne naprave in kako te merilne podatke prenesemo na računalnik in jih tam tudi grafično prikažemo. Narejena je bila eksperimentalna aplikacija, ki nakazuje najnovejši pristop povezovanja Androidnih naprav z oddaljenimi merilnimi vmesniki.
Keywords: Android, Eclipse, A Chart Engine, daljinsko merjenje, Mbed, uporabniški vmesnik, Wi-fi
Published: 17.10.2013; Views: 960; Downloads: 72
.pdf Full text (1,09 MB)

7.
APLIKACIJA ANDROID - ASISTENT DROID
David Žalik, 2014, master's thesis

Abstract: Pričujoče magistrsko delo predstavi pametni sistem za avtomatizirano pripravo, obdelavo, objavo in hranjenje podatkov za poljuben preizkus znanja. V sklopu dela je opisan odprtokodni sistem Android, na katerem temelji tudi mobilna aplikacija končnega izdelka. Končni sistem poleg mobilne aplikacije dopolnjujejo tudi namizna aplikacija, spletni servis in podatkovna baza. Kot celota nudi lažjo in hitrejšo obdelavo izpitnih pol za popravljavca, obenem pa skrbi za trajnejše hranjenje slikovnih dokazil o oddanih polah.
Keywords: Android aplikacija, spletni servis, podatkovna baza, SQLite, Eclipse, Android, obdelava zajete slike, iText, OpenCV, Java, C#.
Published: 28.03.2014; Views: 1120; Downloads: 110
.pdf Full text (4,03 MB)

8.
ANALIZA IN PRIMERJAVA MOBILNIH PLATFORM IZ VIDIKA RAZVIJALCA
Nejc Kokol, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi se ukvarjamo s platformami Android, iOS in Windows Phone. Predstavili smo sam začetek pametnih telefonov in prelomnico, ki so jo povzročili na globalnem trgu. Predvsem pa smo se osredotočili na vodilne mobilne platforme Android, Windows Phone in iOS. Opisali smo njihovo zgodovino razvoja in strukturo. Izpostavili smo tudi njihove prednosti in slabosti, ki so še danes prisotne. Velik poudarek smo namenili vidiku razvijalca, kateremu so danes ponujene različne priložnosti za razvoj mobilnih aplikacij. Predstavili in opisali smo razvojna orodja Eclipse, Visual Studio in Xcode. Orodja spadajo med uradno podprta razvojna orodja za mobilne aplikacije, ki so na razpolago razvijalcem. Izpostavili smo razvojne pakete in razširitve, ki so nujno potrebne znotraj posameznih orodji. Na koncu diplomskega naloge pa smo direktno primerjali vse omenjene platforme in razvojna orodja ter s tem prikazali vidne razlike med njimi. Na koncu smo še dodali praktični primer gradnje identične mobilne aplikacij v razvojnih orodjih Eclipse in Visual Studio.
Keywords: Android, iOS, Windows Phone, mobilni operacijski sistem, mobilne platforme, Xcode, Eclipse, Visual Studio
Published: 10.12.2014; Views: 1221; Downloads: 243
.pdf Full text (2,34 MB)

9.
BRALNIK ČRTNE KODE IZDELKOV S PAMETNIM TELEFONOM
Denis Trstenjak, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili aplikacijo za pametne mobilne telefone, grajeno za operacijski sistem Android. V današnjem času je veliko trgovcev, ki svoje artikle ponujajo po različnih cenah. Za lažji pregled njihovih cen smo izdelali aplikacijo »Kupuj pametneje«. Aplikacija »Kupuj pametneje« omogoča branje črtnih kod preko kamere in posredovanje informacij o cenah artiklov pri različnih trgovskih verigah. Aplikacija se povezuje z bazo MySQL, kjer so hranjeni podatki o cenah. Grajena je s pomočjo razvojnega okolja Eclips. Za posredovanje podatkov iz baze smo uporabili strežniški skriptni jezik PHP. Ker aplikacija deluje na osnovi bralnika črtnih kod, bomo v uvodnih poglavjih predstavili vrste črtnih kod, njihov namen in uporabo. V drugem delu diplomske naloge bomo obravnavali operacijski sistem Android in predstavili implementacijo aplikacije.
Keywords: Android, Eclipse, mobilna aplikacija, črtna koda
Published: 26.08.2014; Views: 2726; Downloads: 338
.pdf Full text (2,20 MB)

10.
PODAJANJE INFORMACIJ S POMOČJO BRALNIKA QR-KODE NA PAMETNEM TELEFONU
Marko Žlahtič, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena mobilna aplikacija za podajanje informacij s pomočjo bralnika QR-kode, ki je bila izdelana za operacijski sistem Android. V teoretičnem delu je predstavljena QR-koda. Razložene so njene lastnosti, razvoj, struktura, postopek razpoznave in primeri praktične uporabe. Podan je tudi opis nekaterih drugih črtnih kod. Nato je opisan operacijski sistem Android in njegova struktura. Predstavljeno je razvojno okolje Android Development Tools in okolji za testiranje aplikacije. Sledi praktični del, kjer je opisan uporabniški vmesnik, pomembnejše aktivnosti in podatkovna baza. Na koncu sta podana testiranje in uporaba.
Keywords: Android, Eclipse, mobilna aplikacija, QR-koda
Published: 06.03.2015; Views: 1295; Downloads: 100
.pdf Full text (2,61 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica