| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Koncept in zasnova zavornega sistema za lokomotivo serije 642/643
Aleš Rupnik, 2019, undergraduate thesis

Abstract: 1. V diplomskem delu sta predstavljena koncept in zasnova omare zračno-tlačnega zavornega sistema, ki se vgrajuje na 12ih re-motoriziranih Dizel-električnih lokomotivah serije 642 in 643, kot tudi nekaj informacij o originalni, ter re-motorizirani lokomotivi. Cilj projekta je bilo vodenje izdelave izdelka od koncepta do končnega produkta, medsebojna povezava vitalnih elementov, kot tudi vključitev in vezava s preostalimi tokokrogi na lokomotivi. Povezan zavorni sistem se na koncu potrdi z izračunom zavore ter testiranjem sil zavornih čevljev na kolo.
Keywords: koncept, zasnova, zavorni sistem, Dizel-električna lokomotiva,
Published: 27.11.2019; Views: 475; Downloads: 64
.pdf Full text (3,52 MB)

2.
Revizija vitalne zavorne opreme dizel lokomotive
Tomaž Gračnar, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so naprej predstavljeni zavorna oprema železniških vozil, revizija zavor ter vitalni zavorni sklopi. Vsa železniška vozila morajo biti opremljena s samodejnimi zračnimi zavorami. Delovanje se krmili iz osrednjega mesta z zaviralnikom. Nadaljuje se s splošno razlago o vzdrževanju zavor, brezhibnosti zavor, nadzoru, popravilu, vgradnji, zamenjavi in skladiščenju, zaščiti, pregledu zavornih diskov, čelnih pip ter zavornih pnevmatskih spojnih cevi in preskusom parkirnih zavor ter tesnosti zračnih naprav. Opisana je vitka proizvodnja. Izmed petih različnih metod je bila izbrana metoda 5S, ki jo je mogoče izboljšati. Metoda 5S je bila razdeljena na pet delov, vsak posebej pa je bil razčlenjen. Prikazano je, kolikokrat se uporabljajo najpomembnejše potrebščine. Pri tem je bilo opaženo, da je pri boljši organizaciji mogoč prihranek časa. Opisani so metoda »točno ob pravem času«, Kanban, metoda SMED in sedem vrst izgube. Predstavljeni so revizija RZ-3 in roki vzdrževanja lokomotive serije 642/643, prikazan obseg vzdrževalnih del ter prilagojene pnevmatske zavorne opreme. Dodane so tudi priloge, ki prikazujejo vse pomembnejše meritve, ki se opravijo v reviziji RZ-3.
Keywords: revizija, vitalna zavorna oprema, dizel lokomotiva, RZ-3
Published: 08.11.2018; Views: 446; Downloads: 60
.pdf Full text (11,07 MB)

3.
TEKOČE (SPROTNO) VZDRŽEVANJE DIZEL LOKOMOTIV
Barbara Chomicki, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga Tekoče (sprotno) vzdrževanje dizel lokomotiv povzema splošna določila in postopke vzdrževanja dizel lokomotive ter nazorno predstavlja tekoče (sprotno) redno vzdrževanje na dizel lokomotivi serije 664. V drugem poglavju je predstavljeno splošno vzdrževanje dizel lokomotiv, kontrola kakovosti, tehtanje, preskusne vožnje, opremljenost delavnic in pooblastila. V tretjem poglavju je predstavljeno tekoče (sprotno) vzdrževanje dizel lokomotiv in njena delitev, roki in ciklusi. V četrtem poglavju je predstavljeno tekoče (sprotno) izredno vzdrževanje. V petem poglavju je opisano tekoče (sprotno) redno vzdrževanje z obsegom, dizel lokomotivami, serijami lokomotiv in roki. V šestem poglavju je natančneje opisano in prikazano tekoče (sprotno) redno vzdrževanje dizel-električne lokomotive serije 664, kar zajema obseg vseh del na lokomotivi po kontrolnih pregledih, terminski plan, dela na dizel motorju, končne meritve in preskuse, garancijo kvalitete opravljanja popravi ter podrobnim opisom preizkusne vožnje z lokomotivo pred predajo v promet za nemoteno, varno, ekonomično in okolju prijazno odvijanje železniškega prometa.
Keywords: Roki in ciklusi kontrolnih pregledov, redno in izredno vzdrževanje, dizel lokomotiva, dela in sklopi na lokomotivi, preskusna vožnja, tehtanje, kakovost popravil, pooblastila delavnic
Published: 28.08.2015; Views: 1242; Downloads: 189
.pdf Full text (5,59 MB)

4.
ČASOVNI VIDIKI VZDRŽEVANJA DIZELSKIH LOKOMOTIV
Damjan Želodec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen potek vzdrževanja dizelske lokomotive serije 644, vsa potrebna zakonodaja in pravilniki, ki jo omejujejo, ter natančen opis le-te. Prav tako bo predstavljen nov model vzdrževanja dizelskih lokomotiv na praktičnem primeru s pomočjo štirih matematičnih modelov za določanja zaloge rezervnih enot. Pa tudi nov koncept vzdrževanja železniških vozil s pomočjo sodobnih telekomunikacijskih in diagnostičnih naprav, ki bodo kot perspektiva za prihodnost.
Keywords: dizel lokomotiva, vzdrževanje, nabava, organizacija, rezervni deli, terminski plan, telekomunikacijska in diagnostična tehnologija
Published: 17.09.2010; Views: 2593; Downloads: 304
.pdf Full text (2,43 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica