| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Zvok in zvočni efekti pri razvoju iger
Lovro Šarić, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V delu najprej navedemo pomembne faktorje v digitalnem zvoko. Potem analiziramo pogoste avdio formate uporabljane pri razvoju iger in predstavimo avdio sistem LibGDX igralnega pogona. Potem analiziramo Unity avdio sistem na večjem nivoju abstrakcije. Na koncu analiziramo avdio sistem Unreal Engine 4 in implementacije njegovih novih funkcionalnosti, kot so DSP efekti in sintetizatorji.
Keywords: video igre, LibGDX, Unity, Unreal Engine 4, DSP efekti
Published: 09.10.2018; Views: 499; Downloads: 69
.pdf Full text (649,12 KB)

2.
3.
NADZOR, UPRAVLJANJE IN VZDRŽEVANJE TEHNIŠKEGA SISTEMA ZUNANJE OKRASNE FONTANE Z VODNIMI EFEKTI
Damjan Gaberc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obdelana zasnova tehniškega sistema zunanje okrasne fontane z vodnimi efekti. Kot projektant strojnih instalacij bazenske tehnike sem bil na podlagi zadane projektne naloge zadolžen za izdelavo projekta in kasnejšo izvedbo. Izvesti je bilo potrebno tehniške preračune, izbrati naprave in izdelati končen projekt za izvedbo tega sistema, kasneje pa tudi nadzorovati pravilnost izvedbe. Poseben poudarek konstruiranja predstavlja kasnejša zanesljivost in vzdrževalnost. Opisani so posamezni elementi sistema, ter podana osnovna navodila za njihovo uporabo in vzdrževanje. Potrditev, da smo pri konstruiranju z upoštevanjem vzdrževalnosti in zanesljivosti fontane dosegli svoj namen se izraža z zanesljivostjo delovanja sistema.
Keywords: Vzdrževalnost, zanesljivost, strojnica fontane, fontana z vodnimi efekti
Published: 02.11.2010; Views: 2268; Downloads: 96
.pdf Full text (16,93 MB)

4.
VPLIV TEMPERATURE IN OGRAJENOSTI NA DEBELINO SMEKTIČNIH PLASTI V TEKOČIH KRISTALIH
Dalija Jesenek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavam vpliv temperature na debelino smektičnih plasti v SmA fazi. Tekoči kristali so bili neograjeni ali ograjeni v kontrolirano porozno steklo (Control Porous Glass ali CPG) z različnimi premeri luknjic. Kontrolirano porozno steklo je bilo neobdelano ali obdelano s silanom. Meritve debeline plasti so bile izvedene za tekoča kristala 8CB in 12CB, pri čemer je bila uporabljena metoda sipanja rentgenskih žarkov pod malim kotom (small angle x-ray scattering ali SAXS). Meritve tekočega kristala 12CB so bile izvedene v centru za makromolekularno kristalografijo (National Centre for Scientific Research »Demokritos«, Atene, Grčija), medtem ko so bili vzorci 8CB merjeni v Sinhrotronu »ELLETRA« v Trstu, Italija. Ureditev tekoče kristalnih molekul v vzorcih sem opisala s kombinacijo semi-mikrosopske in mezoskopske Landau-de Gennesovo teorije. Ugotovili smo, da se z nižanjem temperature debelina plasti za neograjena vzorca kvalitativno različno spreminja, in sicer se zmanjšuje za 8CB in povečuje za 12CB. Vzrok za to je v obliki molekule tekočega kristala. Na velikost fluktuacij in s tem deloma na debelino plasti vpliva tudi razlika v faznem prehodu med 8CB in 12CB. V tekočih kristalih omejenimi z neobdelanimi kontroliranimi poroznimi stekli smo v primerjavi z neomejenimi zasledili širjenje plasti. Dominantni mehanizmi, odgovorni za takšno vedenje, so površinski spominski efekti. V obdelanem kontroliranem poroznem steklu pa se debelina plasti glede na neomejene vzorce ni bistveno spremenila. Nazadnje sem z Landau-de Gennesovo metodo razložila vzrok za razliko v faznih prehodih med tekočima kristaloma 8CB in 12CB.
Keywords: smektični tekoči kristali, Landau-de Gennesova teorija, metoda sipanja rentgenskih žarkov pod malim kotom (SAXS), spominski efekti
Published: 11.09.2009; Views: 2400; Downloads: 168
.pdf Full text (2,08 MB)

5.
Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica